Fuga, de Xavier Gimeno

image_pdfimage_print

Gimeno, Xavier
Fuga

Barcelona: Proa, 2008

 

Fuga és una de les novel·les més reconegudes de l’escriptor i professor de literatura català Xavier Gimeno (Sitges, 1959), guardonada amb el Premi Pere Calders 2007.

Fuga ens mostra la dificultat, la contradicció i també la fragilitat de la condició humana des d’una òptica polièdrica d’un mateix fet, viscut i sentit al mateix temps de maneres diverses per diferents persones.

En Jordi és un respectat psiquiatre que està ingressat en coma fruit d’una sobredosi d’heroïna, debatent-se entre la vida i la mort, i al voltant d’aquest fet es desenvolupa l’argument de la novel·la, que està composta a base de capítols que cada un d’ells dóna veu a les reflexions i records que d’en Jordi tenen quatre dones que han estat importants a la seva vida: Maria, la seva dona; Alba, la seva filla; Elena, la seva amant; i Magda, una amiga.

Xavier Gimeno
Xavier Gimeno
Aquestes reflexions i records estan expressats en forma de monòlegs interiors i diàlegs indirectes plens d’intensitat emocional alguns i plens de ràbia i rancúnia els altres, a més de farcits de la incredulitat i la sorpresa que provoca aquesta situació inesperada en els altres personatges de la novel·la. Tot plegat ajuda a descobrir al lector la vida i la personalitat d’en Jordi, un home insatisfet, fracassat.
 

image_pdfimage_print
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.