Perros, gatos y lémures: Los escritores y sus animales

Perros gatos y lémures

Perros gatos y lémures

Perros, gatos y lémures: Los escritores y sus animales
Madrid: Errata Naturae, 2011

La soledad del escritor. De la escritura…

Així comença el pròleg d’aquest llibre que ens vol apropar a les mascotes d’escriptors i escriptores tan diferents i extraordinaris com Lord Byron o Virgina Woolf. D’alguna manera vol intentar donar a conèixer una mica més bé, les seves relacions amb els seus fidels acompanyants, les seves vivències i el procés personal, íntim i creatiu de l’escriptura.

Volia destacar especialment la relació de Truman Capote i el seu buldog anglès de nom Charlie que va començar un dia de juliol de l’any 1961. El seu primer viatge plegats va ser de Londres a Palamós. Per Capote el cadell de buldog era Charlie J. Fatburger i així el va batejar en el camí d’aquest viatge. L’any 1959, Truman havia llegit al The Nex York Times un titular que deia “Ric agricultor i tres membres de la seva família assassinats a Holcomb, Kansas“. Herbert William Clutter, la seva dona i els seus fills van ser trobats morts a casa seva. Ràpidament Truman va agafar el tren que el portaria a Kansas, acompanyat de l’escriptora Nelle Harper Lee, amiga de la infantesa. Aquest seria el començament del procés de creació  de l’obra mestra de Capote A sang freda.

Truman i Nelle van fer tot un treball de recerca i investigació de la gent de Kansas i dels assassins i les seves circumstàncies. Un relat amb un doble vessant que abastava tots els elements importants de la trama. Aquest projecte va durar 4 anys i va augmentar el volum del petit Charlie i la implicació emocional de l’escriptor. Tal va ser aquesta implicació i compromís que Truman va presenciar les execucions, aquest fet el va afectar molt l’ànim. Durant tot aquest temps el seu gos Charlie va ser companyia i consol per a l’escriptor, que en diverses ocasions va viatjar travessant l’Atlàntic per visitar els condemnats a mort, quan no estava amb la seva estimada mascota li enviava per correu postals ossos com a regal. Poder el buldog va ser dels pocs “amics” de Truman que es van adonar de la profunda empremta que aquest llibre i els seus personatges van deixar a l’ànima de l’escriptor.

Cyril Connolly i la seva relació amb els lèmurs, Virgina Woolf i els gossos, són d’altres històries que trobarem a aquest llibre sobre escriptura i relacions sentimentals entre éssers vius que s’estimen i es necessiten.

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

5 comentaris a “Perros, gatos y lémures: Los escritores y sus animales”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.