Atrapado en el tiempo de Harold Ramis

Atrapado en el tiempo

Atrapado en el tiempo

Ramis, Harold
Atrapado en el tiempo

Madrid: Columbia, 2005

Atrapado en el tiempo
Madrid: Sony, 2008

Què passaria si un home comú repetís un mateix dia durant molt de temps? S’aprofitaria de la situació, es desesperaria o intentaria canviar com a persona…

Tot això i més li passa al protagonista d’Atrapado en el tiempo (1993) dirigida per Harold Ramis (Chicago, 1944 – 2014). La pel·lícula està interpretada per Bill Murray, Andie McDowell, Chris Elliott i Stephen Todolowsky entre altres…

Aquesta és la història d’un equip televisiu format per en Phil, un meteoròleg; la Rita, productora de notícies; i en Larry, el càmera, que han de retransmetre des del poble de Punxstawnwey una tradició anomenada el Dia de la Marmota, que es celebra el 2 de febrer a aquesta localitat, i que consisteix en el fet que una marmota vegi o no la seva ombra. Segons sigui la resposta afirmativa o negativa, l’hivern s’acabarà o durarà unes setmanes més. A causa d’una forta tempesta, l’equip de televisió no poden marxar de la localitat i s’han de quedar un dia més. Però, l’endemà, torna a viure el mateix dia.

Phil, la marmota de Punxsutawney
Phil, la marmota de Punxsutawney

El director, Harold Ramis era un bon actor i guionista còmic, molts el recordareu com el doctor Egon Splenger a la pel·lícula Cazafantasmas (Ivan Reitman, 1984), on va demostrar un gran talent per combinar la comèdia amb altres gèneres cinematogràfics. Els seus inicis com a director combinava l’humor amb el cinema militar. Amb Atrapado en el tiempo es va basar en una idea de Danny Rubin, i tots dos van escriure un guió que va funcionar a la perfecció, combinant l’humor parlat amb molts gags muts.

Aquesta pel·lícula li va permetre al director tornar a col·laborar amb un vell amic, l’actor Bill Murray, realitzant aquest una magnífica interpretació com a meteoròleg malcarat i antipàtic, però acabarà demostrant que té un petit gran cor.

Un fotograma de la Pel·lícula
Un fotograma de la Pel·lícula

La pel·lícula va guanyar un Premi Bafta a la categoria de millor guió original, però malauradament no va rebre cap menció ni als Globus d’Or ni als Òscars.

La següent pel·lícula del director va ser Mis dobles, mi mujer y yo (1996) on es va retrobar a Andie McDowell. Si voleu aprofundir en la filmografia del director, veieu Una teràpia peligrosa (1999) on es combina la comèdia, la psiquiatria i el cinema de gàngsters.

Gaudiu del tràiler de la pel·lícula!!!

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

2 comentaris a “Atrapado en el tiempo de Harold Ramis”

  1. Per mi una de les millors pel·lícules que s’han fet en anys. Darrera d’una primera lectura de “comedieta romàntica” s’amaga un missatge molt més profund i elevat. Aquelles situacions que no resolem bé, es tornaran a presentar una vegada i una altra, a les nostres vides, fins que ho aconseguim. Què dir del Bill Murray… un dels grans!!!! Tots tenim o hem tingut el nostre “Dia de la marmota”.

  2. RAÜL CORTIJO CASADO

    Coincideixo totalment amb el comentari de la Mònica, sens dubte una de les millors comèdies que s’han fet, però també una grandíssima pel·lícula. Penso que és especialment difícil aconseguir una bona obra dintre d’aquest gènere.
    Suposo que es deu, a banda del seu bon guió i de les bones interpretacions, a aquesta profunditat a la qual també es fa referència en el comentari anterior, cosa que no és habitual veure en les comèdies.
    Per cert, és del mateix director de “Una teràpia perillosa.”, una altra gran comèdia.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.