Dark Sanctuary

Francés, Victoria Dark Sanctuary

Dark Sanctuary - Victoria Frances

Dark Sanctuar / Francés, Victoria
Dark Sanctuary

Bilbao: Astiberri, 2009

Dark Sanctuary és un llibre-disc extraordinari i brillant. Un tàndem d’il·lustració i música, col·laboració artística entre la il·lustradora gòtica Victoria Francès i el grup d’atmosfera dark Dark Sanctuary. Una història explicada a través de diferents vies, en la qual tot convergeix eficaçment per tal de transmetre una melancolia molt especial.

Els àngels de marbre de la portada, els colors de la terra, les flors violetes. Tot ens prepara per a una plaent audició del setè àlbum del grup francès. Dotze temes que recreen tres atmosferes profundes. Melodies que es fonen amb l’estètica del llibre. Lletres en francès, anglès i espanyol que ens arrosseguen per camins desolats d’un cementiri de vida. Un conjunt en el qual tot suma, que ens convida a asseure’ns sobre l’antiga làpida d’una tomba oberta i deixar-nos portar per la malenconia més sublim.

Així ens trobarem preparats per als tres capítols de quatre cançons que ens embolicaran amb les seves històries.

A Nieves perpetuas travessarem silencis, rebrem abraçades gèlides i ens cobriran flocs de neu, mentre contemplem la bellesa lànguida d’uns joves de llarga cabellera i vestimenta romàntica. Amors impossibles perduts en l’eternitat. La terrible certesa del que mai no podrà ser.

La anciana y la muñeca ens rep en el segon capítol per descobrir-nos aquesta cançó de bressol que tots portem guardada al cor. Música infantil de febles batecs que ens preparen per a la fi dels nostres dies.

I finalment, El vía crucis de un alma libre capítol que corona aquesta experiència sensorial amb un recorregut salvatge per la crueltat humana que jutja, empresona i martiritza a aquells que són diferents. La sinceritat és castigada. No hi ha comunicació. S’ha de contenir el plor quan és l’única cosa que queda. La sang vessada pels cops es converteix en l’últim sopar. La incomprensió sacrifica i converteix la mort en espectacle. Mort que acaba amb el sofriment. Mort alliberadora.

L’encerten els editors en definir el llibre-disc Dark Sanctuary com una al·legoria a la malenconia. La fusió entre música i il·lustració ens sumirà en la commovedora bellesa de les ombres. Tot un regal per als sentits.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.