40 x 40 = 1 biblioteca, 1 recomanació

Sant Jordi 2016

Sant Jordi 2016

L’estiu de 2014, Morgan Holzer, bibliotecària de la Biblioteca Pública de Nova York, va començar una iniciativa a la xarxa que consistia a integrar en un espai real les portades dels llibres.

Inspirant-se en la iniciativa Sleeveface.com, on la gent utilitzava portades de discos per substituir la seva cara, es va fer una foto amb la portada d’un llibre i la va penjar a les xarxes socials de la Biblioteca Pública de Nova York, amb el hashtag #bookfacefriday.

La idea era publicar cada divendres una fotografia que incorporés portades de llibres per tal de dinamitzar les xarxes socials i recomanar, d’una manera divertida i creativa, noves propostes de lectura.

La iniciativa va tenir tant d’èxit que bibliotecaris, llibreters, editors, autors i lectors d’arreu del món publiquen gran quantitat de bookface als seus perfils de xarxes socials. Instagram és la xarxa més utilitzada però també ho són Facebook i Twitter. A les Biblioteques de Barcelona la idea ens va agradar tant que hem utilitzat aquest recurs per fer recomanacions a través de les xarxes socials.


 

El fenomen #bookfacefriday va començar l’agost del 2014 com una iniciativa al compte d’ Instagram de Morgan Holzer,…

Posted by Biblioteques de Barcelona on dimecres, 6 / abril / 2016

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

2 comentaris a “40 x 40 = 1 biblioteca, 1 recomanació”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.