BCNegra16. Els personatges més negres de la Barcelona més negra

BCNegra16

Irène - Pierre Lemaitre

De nou, a la nostra ciutat hem gaudit de la literatura més negra amb la BCNegra16, i hem tingut el plaer de compartir espais amb escriptors consagrats del gènere, d’aquí i d’allà, i amb escriptors novells que han començat a conrear aquest extraordinari gènere que cada vegada té més adeptes.

Enguany, s’ha lliurat el Premi Carvalho a la mare literària del comissari Brunetti, Donna Leon, i s’ha atorgat, també, el Premi Crims de Tinta en el marc del festival BCNegra16, que ha recaigut en Núria Cadenes per Tota la veritat, obra publicada per RBA dins del segell La Magrana. La presència internacional va estar coberta amb escriptors com Michel Bussi, Bernard Minier, Belinda Bauer, Lars Kepler, Pierre Lemaitre i Donna Leon, entre d’altres. Tot i això, us hem d’avisar que aquesta no és una guia dels escriptors que ens han visitat arran del Festival de BCNegra 2016, sinó dels seus personatges. Potser no hi són tots, però si n’hi ha una bona part.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

4 comentaris a “BCNegra16. Els personatges més negres de la Barcelona més negra”

  1. Andrés Castells Zaragoza

    És un luxe aquesta trobada i crec que cada any guanya més aceptació general: Bones taules rodones, apropament als autors i esdeveniments especials que fan difusió de les novetats…

  2. El millor del “gènere negre” és que darrera d’una trama que atrapi i d’un/s protagonista/es carismàtics hi podem trobar des de crítica político-social fins a gastronomia, passant per la reflexió filosòfica, etc. Tot depèn, és clar, de l’habilitat de l’autor/a. El premi a Donna Leon honora BCNegra

  3. Ja que no he trobat cap forma de deixar un comentari al concurs de l’Auditori, i és condició de participació fer-ne un comentari algun lloc, doncs, en faig un aquí. He escullit aquesta pàgina del blog perquè aquest estiu he tornat a gaudir del plaer dels estius de la meva joventut quant m’emportava llibres a dojo de la biblioteca. Enguany ha sigut la sèrie d’en Inspector Mascarell de Jordi Sierra i Fabra que em va enganxar de tal manera que seguia llegint fins i tot a l’hora de rentar-me les dents.

    1. Ignatius J. Really

      Hola Brigitte, ho has fet perfecte, el que volíem dir és que fessis un comentari a qualsevol article que et semblés interessant. És per nosaltres una gran notícia que utilitzis les biblioteques amb la mateixa passió de joventut. Gràcies per participar en el nostre concurs i fins aviat. Molta sort!!!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.