Benjamin Lacombe i la Madama

Madama Butterfly / Benjamín Lacombe

Madama Butterfly / Benjamín Lacombe

Lacombe, Benjamín
Madama Butterfly. Adaptación libre de la ópera Madama Butterfly de Giacomo Puccini, y de la novela  Madame Chrisanthème de Pierre Loti

Barcelona : Edelvives, cop. 2014

 
Ho confesso, estic enamorada visualment dels treballs de l’il·lustrador francès Benjamin Lacombe (París,1982). Aquest home, no només il·lustra sinó que fa vertaderes obres d’art. Tinc uns quants llibres d’ell a casa com qui guarda joies. De fet en Benjamin ja ha aparegut recomanat al Bibarnabloc, fa un temps la meva companya Justine va fer un post sobre la Mecànica del Cor, de Mathias Malzieu, la portada d’aquest magnífic llibre és creació de Benjamin Lacombe.

Quina sort tenim, de poder gaudir de gran part de la seva creació i poder agafar-les en préstec a les Biblioteques de Barcelona.

He de dir, que en tots els seus projectes m’he quedat impressionada, però si he d’escollir el meu predilecte fins al moment, és la seva obra Madama Butterfly.

En Benjamin reinterpreta l’òpera de Giacomo Puccini, ens transporta a un Japó misteriós de principis del segle XX, i ens descriu la història de Pinkerton, un capità que pren per esposa a una preciosa geisha anomenada Butterfly. Una història dramàtica i a la vegada una història romàntica, explicada des de dos punts de vista, pels dos protagonistes, la història en si més literal, pel protagonista masculí, i la més visual, on en Benjamin delecta tot el seu do, el seu poder, és l’interpretada per Butterfly.

És un llibre ple de secrets per descobrir, el pots visualitzar una i una altra vegada i sempre descobreixes algun de nou. És una obra mestra, jo cada cop que la contemplo, simplement em quedo bocabadada. És simplement perfecta.

Us deixo amb el booktrailer del llibre:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

3 comentaris a “Benjamin Lacombe i la Madama”

  1. Meggie Folchart

    100% d’acord, les il·lustracions són obres d’art, algunes més literals, algunes plenes de simbolisme.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.