1001 canciones que hay que escuchar antes de morir de Robert Dimery

1001 canciones que hay que escuchar antes de morir - Robert Dimery

Si hi ha alguna certesa en aquesta vida, és que morirem. Sí, sentim donar-vos aquesta notícia inesperada. Així que pel que sembla, no podreu llegir tots els llibres que desitjaríeu, ni veure totes les filmografies dels millors directors de cinema ni escoltar tots els discos ni descobrir tots els músics que us agradaria. Ergo, heu de seleccionar intentant no morir abans d’hora en l’intent.

1001 canciones que hay que escuchar antes de morir - Robert Dimery

Dimery, Robert (Ed.)
1001 canciones que hay que escuchar antes de morir

Barcelona : Grijalbo, 2011

 

Si el que voleu és conèixer quines són les millors cançons de la història de la música popular o quines són aquelles que val la pena escoltar per algun aspecte que les fa singulars, no cal que consulteu muntanyes de llibres ni que us deixeu les pestanyes a la pantalla del PC buscant informació a Google. Un equip de periodistes i crítics musicals encapçalats per l’editor Robert Dimery us han fet la feina recollint en un volum de 900 pàgines aquelles cançons que consideren que són imprescindibles d’escoltar abans de traspassar.

Cada cançó seleccionada descobreix una història i ens dóna unes pinzellades sobre el talent del músic que la va concebre. I tot assaonat amb dades rellevants i anècdotes sorprenents. Els gèneres que contempla abasten des de la música d’arrels nord-americana (jazz, blues, soul), fins a la chanson francesa, el fado portuguès, el flamenc espanyol, el calipso caribeny, la bossa nova i, per descomptat, la música popular per excel·lència: el rock and roll.

A més de l’indubtable interès que tenen la selecció i la informació recollides, el llibre s’il·lustra amb fotografies a tot color.

1001 canciones que hay que escuchar antes de morir - Robert Dimery

Un segle d’història de la música popular en un sol llibre que ara també podeu escoltar a través de la playlist que us hem preparat a la Biblioteca Vallcarca i els Penitents, perquè volem nodrir la vostra curiositat sense que perdeu el temps pel camí. Que la vida corre.

Article original a l’AMPLI

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.