Tres còmics per llegir a la fresca, de Javi de Castro, Cailleaux & Bourhis i Sebastien Chrisostome

Sandía para cenar - Javi de Castro

Comencem amb una lectura tan lleugera com la fruita que li dóna nom. Sandía para cenar (Thermozero Cómics, 2014), és una història que parla sobre joves que comparteixen pis, a qui els pares els omplen la nevera. Parteix de la premissa de què passa quan has de conviure amb algú a qui no pots triar. Per sort, no arriba a fer-se una lectura embafadora pel lector “no jove”, i això requereix habilitat. De fet, és una de les coses que més m’ha agradat del còmic de Javi de Castro, l’audaç porta entreoberta que convida a visitar el seu univers vinguis d’on vinguis, tinguis l’edat que tinguis.

Sandía para cenar - Javi de Castro

 


 

Piscina Molitor. La vida swing de Boris Vian - Cailleaux / Bourhis

Els amants de la música i de la literatura no han de deixar passar Piscina Molitor, la vida Swing de Boris Vian (Impedimenta, 2013), una biografia en còmic del polifacètic autor. La parella Christian Cailleaux/Bourhis, retraten amb gust i ritme els darrers moments del músic i escriptor. Boris Vian va ser popular i exagerat, tenia el do de generar polèmica cada cop que obria la boca. La seva vida com autor va ser involuntàriament novel·lesca, plena de misteris i provocacions.
 
Piscina Molitor. La vida swing de Boris Vian - Cailleaux / Bourhis
 
Llops que es converteixen en homes i s’enamoren, dones que moren per culpa de nenúfars que creixen en els pulmons, boires que erotitzen a veïnats sencers, advocats que sucumbeixen a la voracitat vampíric-sexual dels seus clients, corbates amb sentiments, habitacions que empetiteixen i es tornen fangoses. A la seva obra, com en aquest còmic, tot es mou, tot palpita vida.

 


 

Nadad Libres - Sebastien Chrisostome

A Nadad libres (Drakul, 2010), ens trobem amb tres amics salmons que remunten un riu a la recerca de femelles per fecundar. Aviat, les seves ànsies de llibertat els conduiran a l’aventura: “L’aigua serà més blava en un altre lloc?

Josi, Marsha i el senyor Nale buscaran respostes en una mena de road movie aquàtica plena d’humor, qüestions existencials, i lliçons de vida. Una aventura divertida i mordaç de la mà de Sébastien Chrisostome; una reflexió sobre el destí, amb uns salmons molt, molt humans.

Nadad Libres - Sebastien Chrisostome
 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

1 comentari a “Tres còmics per llegir a la fresca, de Javi de Castro, Cailleaux & Bourhis i Sebastien Chrisostome”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.