XXIII Saló del manga de Barcelona

El 23è Saló del Manga de Barcelona tindrà lloc del dimecres 1 al diumenge 5 de novembre al recinte de Fira Barcelona Montjuïc.
 

XXIII Saló del manga de Barcelona
 
El certamen comptarà amb la presència d’autors com Yoko Kamio, coneguda principalment per No me lo digas con floresRobico, autora de El Montruo de al lado i Masasumi Kakizaki, autor de Hideout, Rainbow i Bestiarius, entre altres.

Entre les exposicions destaquen la dedicada als desapareguts Jirō Taniguchi i Kenneos, pseudònim de Victòria Chamizo, la qual ha deixat una brillant obra gràfica d’estètica manga, prova d’això és que una de les seves il·lustracions sigui la imatge del certamen.

L’exposició al voltant d’en Jirō Taniguchi se centrarà en aquesta versatilitat de gèneres i temàtiques de la que feia gala l’autor. Tenint en compte que ha creat històries gastronòmiques, sobre un món postapocalíptic, o històries fantàstiques que passen en museus o en poblets japonesos remots. Una exposició que vol presentar a l’autor en tots els seus vessants. Es podrà gaudir a més d’exposicions com la de 100 anys d’anime i Somien els mechas  amb ovelles elèctriques? On es podrà veure com autors claus han dibuixat a robots, mechas (robots gegants tripulats) i ciborgs. La mostra tindrà un apartat dedicat a com ha evolucionat la robòtica al Japó.

La Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra recomana aquesta selecció d’articles publicats al Bibarnabloc i us anima a consultar la guia de lectura que ha realitzat amb motiu de l’esdeveniment que aplega tota la informació relativa al Saló, entre la que destaca les obres nominades en aquesta edició i guanyadores de la passada, i les biblioteques on podeu trobar-les.

 

Jirō Taniguchi

 

Jirō Taniguchi:  El Caminante

El Caminante

Jiro Taniguchi

Un senyor de mitjana edat amb ulleres i posat tranquil es passeja per la seva ciutat i contempla els petits detalls de la vida quotidiana: com mirar un ocell, descobrir un camí nou, sentir la sensació de la pluja sobre el seu rostre, pujar a un arbre… [+]

Jiro Taniguchi - La Cumbre de los dioses

La Cumbre de los dioses

Jiro Taniguchi

Vaig agafar aquest manga perquè sóc seguidora de les obres de Jiro Taniguchi. El almanaque de mi padre o Barri llunyà em van despertar l’interès cap al còmic japonés. En aquella època llegia molts llibres de… [+]

 

El gourmet solitario - Jiro Taniguchi - Masayuki Kusumi

El Gourmet soliario

Jiro Taniguchi

Kodoku no gumure, és el títol original d’aquest manga en japonès amb guió de Masayuki Kusumi i dibuixos de Jiro Taniguchi. Del mateix autor també són molt recomanables… [+]

Tokio es mi jardín

Boilet – Peeters (amb la col·laboració de Jiro Taniguchi)

Un dels països que està realment de moda és: Japó; i sembla que la fascinació encara durarà uns quants anys més. Admeto que a mi també m’atreu i, per tant, és ben lògica la curiositat que em va despertar… [+]

 

Mecha

 

  Mazinger Z  Go Nagai

Mazinger Z

Go Nagai

El Go Nagai va sentir-se des de ben petit lector dels primers mangas que van aparèixer: “Tetsuwan Atom” (Astroboy) de Osamu Tezuka i “Tetsujin 28-Go” (Ironman 28) de Misuteru Yokoyama. Aquests personatges… [+]

Akira

Katsuhiro Otomo

Fa 38 anys, un nou tipus de bomba va explotar a l’àrea metropolitana de Japó i va marcar l’inici de la III Guerra Mundial. L’any 2019, la ciutat de Neo-Tòquio ha estat construïda a partir de les restes de l’antiga Tòquio… [+]

 

Anime

 

Mazinger Z

Yasuhiro Imagawa

Aquest conegut crit de guerra, era l’utilitzat pel Koji Kabuto, el pilot del més famós i conegut robot mecànic del món: el MAZINGER Z, cada vegada que entrava en acció i tenia que lluitar amb els diferents enemics… [+]

Studio Ghibli (Filmografia)

Studio Ghibli

(Filmografia)

L’Studio Ghibli és un estudi d’animació japonès que va marcar un abans i un després dins el cinema d’aquest estil. Va representar l’inici de l’equilibri entre el cinema comercial i el cinema d’autor. Fundat a Tòquio l’any 1985… [+]

 

Dr. Slump

Akira Toriyama

Era el 1986 o 1987, a la tarda, en tornar d’escola, les televisions programaven dibuixos. Fins aquí tot normal, o això semblava. Però els que teníem uns 8-9 anys quan va fer la seva primera aparició el Dr. Slump… [+]

Pompoko

Isao Takahata

Vam estrenar el mes de setembre amb la notícia de la jubilació del geni de l’animació japonesa, Hayao Miyazaki i ja teníem el pànic desfermat! Però no cal patir, són uns quants els col·legues de professió,… [+]

 

Ponyo en el acantilado

Hayao Miyazaki

Hayao Miyazaki, el mestre de l’animació nipona, va sorprendre al 2008 amb una pel·lícula que trencava una mica amb l’estil narratiu dels seus anteriors films i retornava als seus orígens… [+]

Studio Ghibli

 

Masasumi Kakizaki

 

Hideout

Masasumi Kakizaki

Seiichi Kirishima és un escriptor professional que viatja a una illa paradisíaca, de vacances amb la seva dona, per intentar recuperar el seu matrimoni… [+]

 


 

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

1 comentari a “Benvingudes al XXIII Saló del Manga de Barcelona!!!”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.