Nuestro grupo podría ser tu vida per Michael Azerrad

Nuestro grupo podría ser tu vida de Michael Azerrad

Nuestro grupo podría ser tu vida de Michael Azerrad és la història del moviment que va donar vida a l’escena de la música alternativa nord-americana durant la dècada dels vuitanta.

Sorgits després de la mort oficial del punk anglès, una part de la joventut americana desencantada, va intentar canalitzar, a través de la música, tota la ràbia que els generaven les polítiques conservadores de Ronald Reagan. Partint d’una actitud punk, basats en l’esperit Do It Yourself i en les ganes de tocar els instruments musicals encara que no en tinguessin coneixements previs, els joves van aconseguir difondre els seus ideals, gravar i publicar els seus propis discos i crear un circuit musical alternatiu a les grans discogràfiques. Van néixer centenars de fanzins, creats per fans i per als fans, que van servir per promocionar aquest moviment ignorat pels grans mitjans de comunicació, i van saber utilitzar les emissores de ràdio universitàries com altaveu per difondre el seu missatge i donar-se a conèixer.

A través de la història de tretze bandes representatives, podrem descobrir com es va forjar aquesta escena integrada per distribuïdores i discogràfiques independents, com SST, Dischord o Sub Pop, fanzines autogestionats com Maximum Rocknroll, Touch and Goo Search & Destroy que, amb el pas del temps, es van convertir en autèntics mitjans d’informació alternatius, i de com van aconseguir crear una xarxa de clubs, cases i locals de concerts que s’entenia al llarg de tot el país.

 
search destroy
 
Des del hardcore polític de Black Flag, passant pel naixement del moviment straight edge, que promovia abstenir-se de beure alcohol, fumar i consumir drogues, i escoltant el rock alternatiu de Minutemen o Dinosaur Jr., el punk rock de The Replacements, el hardcore punk al llarg d’una dècada fins a arribar a la publicació de l’àlbum Nevermind de Nirvana l’any 1991, moment en el qual el rock alternatiu va canviar per complet i es va obrir al mainstream.
 

black-flag
 
Azerrad ens explica en aquest llibre, ple d’anècdotes i entrevistes, la història d’aquests pioners de la música alternativa i de com, de mica en mica, van aconseguir canviar l’escena del rock en l’àmbit mundial. Per poder gaudir-lo amb més intensitat, des de la Biblioteca Vallcarca i els Penitents hem creat aquesta playlist que inclou tots els temes que apareixen en el llibre i que donen una visió molt àmplia del desenvolupament d’aquesta escena.
 


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

2 comentaris a “Nuestro grupo podría ser tu vida per Michael Azerrad”

  1. Jordi Forés Piquer

    Aquest llibre em va salvar la vida. El portava a la motxilla quan va passar l’atemptat de la Rambla de Barcelona. Em vaig quedar tancat dins del Carreful i em va anar d’un pèl que la furgoneta no se’m portés pel davant a mi també.

    Vam estar tancat al famós supermercat de La Rambla de Barcelona fins a les 11h de la nit, quan els Mossos ens van desallotjar poc a poc. Així que vaig aprofitar totes aquelles hores de confusió per a llegir-me bona part d’aquest llibre meravellós.

    Sense dubte, l’angoixa i la incertesa d’aquella situació van quedar minimitzades per la lectura d’aquestes pàgines. Moltes gràcies a la literatura!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.