El problema d’Iwona Chmielewska

CHMIELEWSKA, Iwona El problema

Us ha passat mai que heu cremat una peça de roba mentre planxàveu?

Us podeu imaginar si us passa això amb les estovalles més estimades de la mare?

Justament són les estovalles que va brodar l’àvia i, de sobte, el desastre…

 

CHMIELEWSKA, Iwona  El problema
 

Mireu quines estovalles més maques… Són les estovalles abans del DESASTRE!

 
CHMIELEWSKA, Iwona  El problema

CHMIELEWSKA, Iwona
El problema

Barcelona : MTM, 2017

 

Així és com apareix el problema, una taca amb forma de planxa, impossible de treure.

 

CHMIELEWSKA, Iwona  El problema
 
Iwona Chmielewska, il·lustradora polonesa és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Copérnico de Torum, la seva ciutat natal. Va començar la seva trajectòria com a il·lustradora a Corea del Sud. Ha publicat més de 20 llibres que han estat traduïts a diverses llengües. Ha rebut nombrosos premis com el Bologna Ragazzi als anys 2011 i 2013 per les seves obres A house of the mind i Ulls i la Golden Apple a la Biennal de Bratislava l’any 2007.

Iwona ens presenta un àlbum il·lustrat on descobrirem com la creativitat és una oportunitat per a resoldre amb enginy qualsevol obstacle o problema. Les seves il·lustracions estableixen un diàleg amb el lector i l’interpel·len en el joc visual i la cerca d’oportunitats davant les adversitats. Connecta les imatges amb les paraules en un joc de paraules visual.
 

CHMIELEWSKA, Iwona  El problema
 
El lector es deixarà atrapar per la intriga i el diàleg filosòfic davant com actuar enfront del problema de la taca i la por d’explicar a la mare el que ha passat. Enfrontar-se a la mare i dir la veritat conduirà a trobar una resposta resilient on la creativitat servirà per trobar una solució original i que ens sorprendrà.

Les il·lustracions fetes a partir de la taca cremada d’una planxa i amb el sol traç de les línies de color blau, verd o vermell són originals. Les il·lustracions expressen amb delicadesa tota la preocupació que li causa a la protagonista la cremada de les estovalles.

Iwona és una il·lustradora que fa reflexionar al lector amb la serenor i la senzillesa del traç. El seu estil poètic i subtil està farcit de metàfores visuals que impacten per la seva simplicitat i contundència. Vèncer l’invencible és possible amb l’ajuda de la creativitat, la resiliència i l’empatia de la mare
 

 

Altres llibres de l’autora on també trobarem la seva poesia visual són:
 

La Caja azul ; El bastón azul   Chmielewska, Iwona

La Caja azul ; El bastón azul

Chmielewska, Iwona
Barcelona [etc.] : Océano, cop. 2009

 

Ulls   Chmielewska, Iwona
 

Ulls

Chmielewska, Iwona
Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana, 2015

 

Dos personas   Chmielewska, Iwona
 

Dos personas

Chmielewska, Iwona
Barcelona : Océano, 2010

 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

2 comentaris a “El problema d’Iwona Chmielewska”

  1. Pingback: Ulls, de Iwona Chmielewska - BIBARNABLOC.cat - El bloc de Biblioteques de Barcelona

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.