El millor amic del llibre… infantil i juvenil

El Papagayo de Monsieur Hulot Merveille, David

L’11è repte del Velocirepte té com a protagonistes les mascotes de la família. Des del clàssics dels germans Grimm a Hachiko: el gos que esperava. Us proposem una selecció de llibres per compartir temps amb les vostres mascotes en el món de la ficció.

 
ebiblioSelecció de llibres en suport electrònic per superar el repte de lectura

 

Memòries d’una vaca Atxaga, Bernardo

Memòries d’una vaca

Atxaga, Bernardo
Barcelona: Cruïlla, 2005

La Vache qui Rit diu que en aquest món no hi ha cosa més estúpida que una vaca estúpida. Mo, que també és una vaca, vol demostrar a la seva amiga que ella no és gens estúpida. Mo té una veu interior i una determinada manera d’entendre la vida i de veure el món.

Juan Oveja también quiere tener una persona Boie, Kirsten

Juan Oveja también quiere tener una persona

Boie, Kirsten
Santa Marta de Tormes: Lóguez , cop. 2008

Res desitja tant Juan Oveja com tenir la seva pròpia petita persona. Quan per fi es la regalen, té molt a fer: dona de menjar al seu petit, li neteja la gàbia i la treu de passeig. No obstant això, un dia Peque se li escapa i corre cap al bosc.

 

La Crida del bosc London, Jack

La Crida del bosc

London, Jack
Barcelona: La Magrana, 2011

El gos Buck, que ha nascut en una casa benestant i hi viu tranquil i mandrós, es veu pres per la força i endut cap al gran nord, on l’or, tot just descobert, exigeix gossos forts i intel·ligents com ell, capaços d’arrossegar els trineu.

Animalari de carrer Mitjons, Joan

Animalari de carrer

Mitjons, Joan
Tarragona: Piscina, un Petit Oceà, 2016

Animalari de carrer és un àlbum il·lustrat que parla d’una ciutat i de tots els animals que l’habiten. Pretén ser una reflexió, en clau divertida, de com la natura sempre té l’última paraula i de com, en el moment més inesperat, les coses es capgiren.

 

El Gat amb botes Perrault, Charles

El Gat amb botes

Perrault, Charles
Barcelona: Cruïlla, 2008

El fill d’un moliner només rep un gat en herència. El gat li demana un sac i unes botes, i se les empesca per fer creure al rei que el fill del moliner és el marquès de Carabàs, un home molt ric i generós.

La casa dels ratolins Schaapman, Karina

La casa dels ratolins

Schaapman, Karina
Barcelona: Blackie Books, 2015

El Sam és el millor amic de la Júlia. La Júlia és la millor amiga del Sam. El Sam és SUPERtímid. La Júlia és SUPERcuriosa. Junts viuen una pila d’aventures a la Casa dels Ratolins, i també es fiquen en alguns embolics!

 

Jo vull una mascota! Serrano, Lucía

Jo vull una mascota!

Serrano, Lucía
Barcelona: Thule, 2009

Hi ha mascotes “difícils”, com el rinoceront o el cocodril, fins i tot el pingüí és “complicat”, però llavors… quina mascota triem.

Korokoro Vast, Émilie

Korokoro

Vast, Émilie
Granada: Barbara Fiore, 2009

Un petit eriçó roda turó avall, d’esquerra a dreta, a través de les pàgines d’aquest llibre desplegable, travessa un riu i un estany i segueix rodant entre els arbres. Mentre roda recull plantes fresques i troba a nous animals.

 

Brisca Martín, Andreu

Brisca

Martín, Andreu
Barcelona: Cruïlla, 2016

La Paula va a passar el dia a la granja dels oncles. Mentre passeja pel bosc amb els pares esclata una tempesta, i la Brisca, la seva gosseta, es perd. Passen les hores i els dies, i la Brisca no torna a la granja, cosa que desespera la Paul

L’Últim gat birmà Moya, Rosa

L’Últim gat birmà

Moya, Rosa
Barcelona: Bambú, 2016

Des que sent uns miols misteriosos, en Charlie Parker no aconsegueix aclucar l’ull ni es concentra a l’escola. Fins que una nit, la llum violàcia d’uns ulls felins li arriba des d’una de les finestres del luxós pis de la seva veïna, la respectable senyora Margaret.

 

El dulce hogar de Chi Kanata, Konami

El dulce hogar de Chi

Kanata, Konami
Barcelona: Glenat, 2009

La història arrenca quan una família troba a una adorable i tendra gateta al carrer i decideix recollir-la. Aquí comencen les seves aventures i la seva convivència familiar, plena de moments deliciosos.

Gossos i gats Jenkins, Steve

Gossos i gats

Jenkins, Steve
Barcelona: Joventut, 2008

Per a saber-lo tot sobre els gats i els gossos: races, mides, alimentació, comportaments… Amb il·lustracions en collage, dos llibres en un per a començar amb la mascota que es prefereixi.

 

Hachiko: el gos que esperava Prats, Lluís

Hachiko: el gos que esperava

Prats, Lluís
Barcelona: La Galera, 2015

La història real del gos Hachiko ja era prou coneguda per a tots els amants dels animals, però necessitava una novel·la que la fes encara més coneguda al gran públic.Les il·lustracions de Zuzanna Celej intueixen una delicadesa oriental tant amb les aquarel·les que il·lustren el llibre com també en la presentació d’aquest.

¡No! Altés, Marta

¡No!

Altés, Marta
Barcelona: Thule, cop. 2013

El gosset d’aquesta família és molt bo i fa tot el que pot per tenir cura de la família d’humans. Encara que no és del tot igual de com ho veuen els humans. Des de la ironia, podrem veure com va fent diverses entremaliadures a les que els humans diuen sistemàticament No! i com ell, en la seva innocència, creurà que No! és el seu nom.

 

El Papagayo de Monsieur Hulot Merveille, David

El Papagayo de Monsieur Hulot

Merveille, David
Sevilla: Kalandraka, 2012

Aquest conte tracta d’una seqüència de cinema, on Monsieur Hulot passeja amb la seva bicicleta tranquil·lament per Paris, buscant comprar un lloro, perquè vol declarar el seu amor a una dona. Sense paraules i només amb imatges ens mostra la seva forma singular de fer les coses i els desastres que va deixant al seu darrera, sempre de manera despistada i divertida.

Korokoro Vast, Émilie

 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.