0

Dennis Lehane. Font: the-talks.com
 
Dennis Lehane és un dels grans de la literatura negra nord-americana que alterna la sèrie dels detectius Patrick Kenzie i Angela Gennaro i del gàngster Joe Coughlin amb novel·les independents.

La seva última novel·la Después de la caída és un thriller psicològic protagonitzat per la Rachel Childs, periodista d’èxit, amb una infància difícil i traumatitzada a causa de l’absència del pare, que les va abandonar a ella i a la seva mare quan era petita. Durant un reportatge televisiu en directe des d’Haití, pateix una crisi nerviosa que farà que perdi la seva feina i s’acabi el seu primer matrimoni. A conseqüència d’aquests fets, el seu trastorn d’agorafòbia s’aguditzarà i patirà una gran crisi de confiança en ella mateixa.
 

Dennis Lehane - Después de la caída

Lehane, Dennis
Después de la caída

Barcelona : Salamandra, 2018

 

La primera part del llibre és una introducció en la vida de Rachel on es van intercalant els records de la seva infantesa, la recerca del seu pare i la seva crisi personal i professional. La mare era una dona de caràcter fort i complicat que mai l’ha volgut dir qui era el seu pare i per la Rachel es converteix en una obsessió trobar-lo, contractarà un detectiu privat per buscar-lo però tot quedarà en un no res.

En aquests moments de la seva vida coneixerà a Brian, que es convertirà en el seu marit. Brian és un home que l’entenc, la recolza en els seus esforços per superar la seva malaltia i que l’estima profundament. Però tot això trontollarà un dia plujós del mes d’abril quan la Rachel vegi per casualitat al seu marit en un lloc on no hauria d’estar. Comença a desconfiar de Brian i el segueix…

A partir d’aquí la novel·la canvia radicalment i l’acció i els esdeveniments es precipiten. Anirem descobrint els secrets de la vida de Rachel, i dels personatges que l’envolten. La narració fa uns quants girs vertiginosos i deixa clar que res és el que sembla.

Podríem dir que aquesta novel·la, a grans trets, narra la pèrdua i recerca de la identitat d’una dona i una història d’amor complexa. És addictiva, fàcil de llegir i el final és obert.

Dennis Lehane és escriptor i guionista, per exemple d’alguns capítols de The Wire i de Boardwalk Empire. Les novel·les: Mystic River, Adéu, nena, adéu i Shutter Island han tingut la seva adaptació cinematogràfica.
 

Entrevistes amb mitjans escrits:

Dennis Lehane: “La realidad está formada por la televisión y el cine” El Pais Cultural

Dennis Lehane: “La fe en Dios no está en peligro, pero sí la creencia en los hechos” Abc Cultural

 

Escrit per | Madame Noir

M’encanta submergir-me en novel•les negres i policíaques amb trames complicades, personatges tortuosos i finals incerts. Sóc la Carme i treballo a la biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.