Els Premis Llibreter celebren 20 anys

Ahir al vespre es va celebrar al Teatre Nacional la vintena edició dels Premis Llibreter, del Gremi de llibreters de Catalunya.

Els llibreters són els nostres primers lectors i són la veu que escolten els lectors quan van a les llibreries”, va dir ahir la Sandra Ollo, de Quaderns Crema, que celebra els 40 aanys de la seva editorial amb el Premi Llibreter de literatura catalana, amb Novel·la de Pol Beckmann .

I jo hi afegiria, “i els bibliotecaris també formen part d’aquest grup de primers lectors, i també són la veu que escolten els usuaris de les biblioteques
 

europapress
Europa Press

 
Que tots els llibres guardonats ahir estiguin disponibles a les Biblioteques de Barcelona, no és casualitat, i posa de manifest la gran tasca de selecció de títols, d’autors i d’editorials, que fan els professionals de les biblioteques públiques, amb l’objectiu de posar a disposició dels lectors obres de qualitat. Reivindiquem doncs, des d’aquí, la gran tasca prescriptora que es fa des de les biblioteques públiques.

Aprofitem també aquest article al nostre blog per felicitar a tots els autors guardonats, per la qualitat dels seus textos, als il·lustradors per la qualitat dels seus dibuixos, als traductors per la seva magnífica feina, a les editorials per la seva gran tasca editorial i al Gremi de Llibreters per organitzar aquest esdeveniment, que ha esdevingut referent de prestigi entre els premis literaris.
 

Premi Llibreter de literatura catalana

Beckmann, Pol Novel·la

Beckmann, Pol
Novel·la

Barcelona: Quaderns Crema, 2018

Sinopsi: Quan en Bekman coneix la Sofia, s’adona de seguida que estan fets l’un per a l’altre: l’afinitat que comparteixen confereix a la seva vida una dimensió idíl·lica, gairebé irreal, com de conte. En Bekman és, a més, escriptor, i tot just ara treballa en la novel·la que l’ha de consagrar, tot i que sembla haver-la deixat de banda, cada cop més lliurat a la nova relació.

 

Premi Llibreter d’altres literatures

 
Erpenbeck, Jenny Les formes del verb anar

Erpenbeck, Jenny
Yo voy, yu vas, el va

Barcelona.: Anagrama, 2018

Sinopsi: Richard, un professor de Filologia clàssica jubilat, porta una existència rutinària fins que casualment a Alexanderplatz (Berlín) observa uns refugiats africans en vaga de fam. Això li fa recordar la seva pròpia condició, quan va haver de fugir de Polònia durant la Segona Guerra Mundial, i s’implica en el destí d’aquesteds persones: travades en el laberint burocràtic, assetjades per la policia i la justícia, rebutjades per la societat que els hauria d’acollir.

 

Premi Llibreter d’àlbum il·lustrat

 
Love, Jessica Sirenas

Love, Jessica
Sirenas

Madrid: Kókinos, 2018

Sinopsi: El día que Julián vio a tres fascinantes mujeres disfrazadas de sirena todo cambió para él. No podía pensar en otra cosa que no fuera disfrazarse, é también, de siren. ¿Pero qué diría la abuela?

 

Premi Llibreter de literatura catalana infantil i Juvenil

 
Portell, Raimon Camins d’aigua

Portell, Raimon
Camins d’aigua

Barcelona: Barcanova, 2018

Sinopsi: Qui és en Iazu? Quina relació té amb la Rut? Què hi fa, la Rut, al castell de Montsegur? I d’en Marc l’Anxova, el seu guia i amic, què se n’ha fet? La guerra ha encès en continent. Les forces que perseguiexen la Rut són tossudes i tenen els tentacles molt llargs, i aviat l’obligaran a afrontar nous reptes. Però ella no es fa enrere. Qui la coneix ja sap que, si cal, està disposada a anar fins el forat més fosc de l’Imperi.

 

Premi Llibreter literatura infantil i juvenil d’altres literatures

 
Hardinge, Frances La cançó del cucut

Hardinge, Frances
La cançó del cucut

Barcelona: Bambú 2018

Sinopsi: Quan la Triss es desperta després d’un accident, sap que li ha passat alguna cosa estranya i terrible. Té una fam voraç i insaciable, es desperta sovint amb els cabells tots plens de fulles i la seva germana li té por. I quan ja no pot més i es posa a plorar, les llàgrimes són com teranyines… Intenta recordar què li va passar, però sembla que algú li hagi arrencat els records. El que succeeix és més terrible del que s’imagina i la portarà a embarcar-se en un viatge on coneixerà un enigmàtic arquitecte amb foscos designis per a la seva família.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

2 comentaris a “Els Premis Llibreter celebren 20 anys”

  1. Andrés Castells

    Enhorabona als premiats i a la bona salut de l´iniciativa amb aquestes ja 20, esplendides edicions. La llista de guardonats sempre es una bona guia pels lectors

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.