RECOMANACIONS d’estiu: Lectures infantils

LLEGIR SENSE SABER-NE (PL)

 


El pirata valent

ALCÁNTARA, Ricardo
Barcelona: Kalandraka,2019

La història d’un pirata valent i les seves aventures fins que la mare el crida a berenar! Llibre de cartoné amb text rimat i poètic que il·lustren les aventures d’aquest pirata entremaliat i divertit. El joc simbòlic i la imaginació desbordant dels infants es transmeten gràcies a les formes senzilles, de línies definides i colors vius terrossos i blaus que contrasten amb el vermell. Recomanat per a per als més petits pel seu format i per als més grans que comencen a llegir en lletra de pal. Leakey


Si dices…

CHEDRU, Delphine
Madrid: Kókinos, 2019

Llibre de petit format en el que es proposa un joc visual a partir de les formes i els colors. Els diferents elements proposats es transformen, provocant sorpresa a cada pàgina. Anna H.

 


Déu pometes

GALÍ, Mercè
Barcelona: La Galera, 2019

El pomer té deu pometes i un animaló se n’emporta una. En queden nou. I així va passant successivament. Un conte per aprendre a contar d’una forma molt divertida. Valle-Inclán


Bestiari de sons animals

BARMAN, Adrienne
Barcelona: Libros del Zorro Rojo, 2019

Coneixem quins sons fan els animals? Adrienne Barman ens posa a prova a través d’aquest petit catàleg molt ben il·lustrat que ens servirà per familiaritzar-nos amb alguns que potser no els tenim tan presents: la mostela, la zebra, el camell (…)

 


Abre bien los ojos

RAMADIER, Cédric
Santa Marta de Tormes: Loguez, 2018

Tanqueu els ulls i imagineu paisatges de colors: blanc, blau, verd, groc, vermell, marró i negre. I descobrireu què s’amaga dins d’aquests paisatges. Descobriu què fan la família conill per aquests paisatges de colors. Un llibre per jugar amb els més petits amb els ulls ben oberts, preparats per descobrir totes les aventures d’una simpàtica família de conillets. Leakey


¡Al mar!

ARRHENIUS, Ingela P.
Barcelona: Combel, 2018

Un petit llibre pop up que desplega amb enginyeria de paper tot de figures que podem trobar al mar: des d’una balena fins a un vaixell de pesca, els coralls i fins i tot un nadador! Segur que els més petits gaudiran descobrint totes aquestes figures del mar desplegables.

 

APRENC A LLEGIR (I*)

 


Cinc minuts més

ALTÉS, Marta
Barcelona: Blackie Books, 2019

Una cosa és segura, el temps és relatiu. El nostre petit protagonista ens explica com una hora pot resultar molt curta i cinc minuts poden donar molt de sí. Àlbum cuidat, amb tocs d’humor que narra petits fets quotidians del dia a dia d’una família. Anna H.


A baix els murs!

BATTUT, Eric
Barcelona: Blume, 2018

Aquest història parla dels jocs de trons, de com els règims autoritaris decideixen sense tenir en compte les persones a les quals governen, de com els que manen salten les seves pròpies normes, de com neixen els dissidents i les resistències, de la unió dels pobles per derrocar als poderosos, de com la corrupció al final s’acaba fent evident, que és possible enderrocar els murs i fer països més forts, i de com la força dels pobles té el poder de fer fora aquells que no governen per i per a la comunitat. Es pot llegir la ressenya sencera al Bibarnabloc. Meggie Folchart

 


Duelo al sol

MARSOL, Manuel
Logroño: Fulgencio Pimentel, 2019

Manuel Marsol ens mostra aquest insòlit western (Premi Pépite 2018 del Saló de Montreuil al millor llibre il·lustrat) ple de colors vius, tendresa i humor. Un evocador homenatge als films del vell oest. L’autor fins i tot ens regala el mític The end acompanyat dels títols de crèdit finals. Anna H.


Ara no, Bernat

MCKEE, David
Barcelona: Kalandraka, 2019

Bernat demana l’atenció dels seus pares i els avisa que un monstre se’l vol cruspir però els pares no li fan cas i sempre li diuen: Ara no, Bernat.
Malgrat que el monstre ocupa la identitat d’en Bernat, els pares no se n’adonen i li segueixen manant el què ha de fer, sense prestar-li atenció. Els colors saturats i el traç gruixut donen expressivitat als personatges i a la narració amb un final sorprenent. Leakey

 


Pueblo frente al Mar

Schuwartz, Joanne
Barcelona: Ekaré, 2019

Àlbum sobre el dur treball de la mina amb il·lustracions molt expresives que ajuden a entendre aquesta feina. Al final del llibre s’explica la situació de les mines de carbó del Cap Bretón al Canadà, que és el motiu del conte. Olimpia


Mi miedo y yo

SANNA, Francesca
Madrid: Impedimenta, 2019

Conte il·lustrat on la protagonista ens parla de la seva por, que creix i decreix depenent de la situació en la que es trobi. “Miedo cuida de mí, y siempre me ha mantenido a salvo”. Una forma de dir que es un mecanisme de supervivència. Hi ha molts contes sobre la por, però aquest resol d’una manera molt encertada el fet de dir que quan veu la por d’altres nens la seva es fa més petita. És a dir, l’accepta i n’és concient que tothom té les seves. Il·lustració molt efectiva per transmetre el missatge que ens narra. Anna H.

 


Sirena de Piedra

Lozano, Luciano
Sevilla: Tres Tigres Tristes, 2018

És a la vegada una petita guia de París i un llibre sobre els anhels i la voluntat. Una petita reflexió sobre el creixement personal. Si anem a viatjar a la ciutat de la llum és un bon moment per portar-lo amb nosaltres i mostrar-lo a la canalla. Olimpia


Goteta

JOIRE, Stéphanie
Barcelona: Joventut,2018

Una petita goteta ens inicia el seu viatge des de que cau d’un núvol fins que torna. Amb un format desplegable com un acordió podem seguir tot el cicle de l’aigua i com es va trobant diversos animals i personatges durant tot el trajecte fins que arriba al mar i torna a pujar als núvols. Leakey

 


Un pèl a la sopa

NOGUÉS, Alex
Barcelona: Flamboyant, 2018

Us imagineu que esteu davant d’un plat de sopa de verdures i de cop i volta veieu aparèixer una mosca, un pèl i un barret? Això és el que es van trobar la mare, el pare i la nena, i bocabadats van veure com va aparèixer un cap del barret. I a continuació un home singular amb una història ben esbojarrada i extraordinària. El predomini del traç gruixut vermell de les il·lustracions del pare, mare i nena contrasta amb la il·lustració negra del personatge del barret i la tipografia del text sintètic. Leakey

 

JA SÉ LLEGIR (I**)

 


El violí d’en Patrick

BLAKE, Quentin
Barcelona: Blackie Books, 2018

En Patrick compra un violí al mercat i resulta que és màgic! Quan toca tot el que es va trobant (objectes i persones) es contagien de color i alegria. Es van acumulant personatges i esdeveniments al llarg del camí fins que tornen al poble plens d’entusiasme. Anna H.


Dragon

BRADBURY, Ray
Barcelona: Libros del Zorro Rojo, 2019

Dos cavallers, vestits amb armadures, esperen amb por al drac temut, mentre descriuen les seves característiques monstruoses i terribles. De cop i volta, a la llunyania, el drac s’acosta amb els seus potents rugits. Quan ja el tenen a sobre, morts de por i disposats a atacar… Un sorprenent final us deixarà bocabadats!
Les il·lustracions blaves contrasten amb el blanc i els punts grocs i vermell i ens endinsen a l’atmosfera pesada i intensa que transmet la narració. Leakey

 


Los días pequeños

BRUNO, Pep
Madrid: Narval, 2018

Petites històries dels petits personatges que habiten un petit poble. L’home carta, Juan Tarambana, el niño Antón, Pedro Campana, Luisa o la tieta Gabriela són alguns dels peculiars personatges i les seves peculiars aventures quotidianes. Encantador i divertit. Ideal per llegir a l’estiu. Meggie Folchart


En Silvestre i la pedra màgica

STEIG, William
Barcelona: Blackie Books, 2018

En Silvestre troba una pedra màgica que converteix els desitjos en realitat. Quan un lleó està a punt de cruspir-se’l, demana convertir-se en pedra i així queda, totalment transformat i immòbil. Els seus pares no el troben i pensen que ja no el veuran mai més. Poc a poc va passant el temps un dia se’n van a fer un picnic es troben una pedreta. Ambdòs exclamen que tan de bo estigués amb ells el seu fill, perquè les pedres són la seva debilitat. Llavors en Silvestre es torna a convertir en un burret i la família recupera la felicitat. Col·lecció ben cuidada pel que fa text-il·lustració. Anna H.

 


Las increíbles aventuras de 10 calcetines fugitivos (cuatro derechos y seis izquierdos)

BEDNAREK, Justyna
Barcelona : Duomo, 2018

On marxen els mitjons quan desaparèixen de la rentadora? Aquesta és la història de deu mitjons (quatre del peu dret i sis del peu esquerre) que van decidir fugir de la rentadora i recórrer el món per poder viure les seves pròpies aventures. Deu divertides narracions sobre uns mitjons que van deixar el cubell de la roba bruta a la recerca d’una vida millor. Valle-Inclán


La universitat de Totmeu

SILEI, Fabrizio
Barcelona: Edebé, 2018

Una obra plena de valors humans. El matrimoni Smirth es una parella molt rica i egoista. Ells només pensen en acumular diners i en educar al seu fill sota els valors de l’egoïsme absolut. Però el nen és cuidat i educat fins als vuit anys per la seva mainadera i creix amb una consciència absoluta dels valors ètics i morals. Quan els seus pares volen recuperar-lo, el porten a la “Universitat de Totmeu” per educar-lo sota els seus valors, però allà el nen amb la seva innocència i bondat ho capgirarà tot fins al sorgiment d’una nova escola “Totdetots”. Valle-Inclán

 


Un largo viaje

HERNÁNDEZ CHAMBERS, Daniel
Pontevedra: Kalandraka, 2018

Dos viatges conflueixen a la mateixa vegada, el d’unes aus que migren fugint de l’hivern i una família que escapa del seus pais que està en guerra. A la mar es creuen els seus camins, però al creuar-lo el destí serà diferent per a cadascú, les aus volaran lliures i els refugitat es veuran cercats per unes fronteres impossibles de superar. Una història que tracta el tema dels refugiats de forma realista i delicada.


Dins la capsa meravellosa. Viatge a l’inerior de la vida

MACIP, Salvador
Barcelona: Flamboyant, 2018

L’Alícia és molt curiosa i vol saber més coses de la vida. El seu pare l’acompanya en un viatge on descobriran el món de les cèl·lules, l’ADN i com la vida està formada per cèl·lules. Un llibre divulgatiu de la ciència amb unes il·lustracions plenes de colors per apropar als nens als conceptes més bàsics de la biologia.
Leakey

 

LLEGEIXO MOLT BÉ (I***)

 


El Hechizo de los deseos

COLFER, Chris
Barcelona : Alfaguara, 2018

Primera entrega de la saga La Tierra de las historias escrita per l’actor Chris Colfer (Glee). Dos bessons van a parar a dins d’un llibre on són vius la Blancaneus, la Ventafocs, la Rapunzel, la Sireneta, (…) Història molt ben trobada, ben escrita i amb molta acció. La narració t’atrapa i presenta un univers molt interessant. Esperem que es publiquin els altres llibres de la saga per poder seguir bé la història. Neville Longbottom


Ruby y las estrellas

FARRER, Maria
Madrid : Siruela, 2019

Ruby té deu anys. Aviat serà el seu aniversari i el que més desitja és que li regalen un monopatí, vol ser skater com el seu pare. Ruby s’ha de cuidar de la mare, que està malalta, i del seu germanet Leo. Però un dia que tots dos van al parc per a donar de menjar als ànecs veuen aterrar un ós polar que viatja en globus. A partir d’aquest moment l’ós forma part de les seves vides.

 


L’Arbre dels desigs

APPLEGATE, Katherine
Lleida: Pagès, 2018

Els protagonistes principals són un roure, el Roig i el seu amic el corb que es diu Bongo. Tots dos tenen una relació de fa molt de temps. El Roig és bondadós i el Bongo és més impulsiu i més realista. A part del Bongo que viu a les seves branques hi ha d’altres bestioles que tenen la seva llar al tronc del Roig i amb quins manté una relació de bona convivència. Encara que no sempre resulti fàcil. Tots els anys el dia 1 de maig la gent del poble va en peregrinació a enganxar a les branques del Roig els seus desitges. I aquest any el Roig ha decidit fer tot el possible per complir el desig de Samar , la nena musulmana que ha vingut a viure a la casa blava que hi és al costat de l’arbre.


Hola, universo

KELLY, Erin Entrada
Barcelona : Océano, 2019

S’ha acabat el curs escola i el Virgil no està content. Cada dijous en les classes de reforç el Virgili coincidia amb la Valencia Salinas, la noia que li agradava, però degut a la seva timidesa no s’havia atrevit a dir-li ni hola. Com ho farà ara de vacances per poder veure-la?

 


Snöggle

PRIESTLEY, J.B.
Alzira : Bromera, 2018

Qui és l’Snöggle i d’on ve? El germans en James, la Peg i en Robin juntament amb el seu avi li ajudaran perquè pugui tornar a casa seva. Tot un dia d’aventures per evitar que les autoritats el capturin.

 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

1 comentari a “RECOMANACIONS d’estiu: Lectures infantils”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.