RECOMANACIONS d’estiu: Petites joies

Curiosity: la història d’un robot de Mart Motum, Markus

POESIA

 

¡A la Luna, a las dos y a las tres! GARCÍA GARCÍA, Nieves

¡A la Luna, a las dos y a las tres!

GARCÍA GARCÍA, Nieves
Pontevedra: Kalandraka, 2019

Poemari dedicat a la Lluna. Es divideix en poemes Lluna de cel i Lluna a la terra. Cada poema te una entradeta que evoca el poema que introdueix. Els poemes tenen musicalitat i recorden jocs d’infància, endevinalles, cançons de bressol. Les il·lustracions de Noemí Villamuza embolcallen amb la seva paleta realista i de tons blaus els personatges infantils protagonistes dels poemes. Leakey

 

¡A la Luna, a las dos y a las tres! GARCÍA GARCÍA, Nieves

 

VULL APRENDRE!

 

Un mar de plàstics BROM, Kristi

Un mar de plàstics

BROM, Kristi
Barcelona: Takatuka, 2018

Encara trobem pocs llibres que parlin de la problemàtica de l’excés de plàstic i el seu efecte sobre els ecosistemes i aquest ho fa d’una forma molt visual i colpidora i amb fotografies molt impactants. Meggie Folchart

De qui és aquest esquelet? Durken, Frances

De qui és aquest esquelet?

Durken, Frances
Barcelona: Librooks, 2019

Amb només tres colors: blau, taronja i blanc farà les delícies dels menuts curiosos. Les finestretes miren dintre dels cossos: primer l’esquelet i, a sota, l’ésser real que ens volen mostrar… Vaja, a l’inrevés que al món real! Olimpia

 

Everest FRANCIS, Sangma; FENG, Lisk, il.

Everest

FRANCIS, Sangma; FENG, Lisk, il.
Barcelona: Cruïlla, 2018

El llibre que tots estàvem esperant sobre la serralada on es troben les muntanyes més altes del món. Amb un perfecte equilibri entre el text i la imatge i una disseny molt atractiu el llibre proporciona tota la informació sobre l’Himàlaia des de tots els punts de vista que puguis imaginar, des de la seva formació i l’origen i significat del seu nom fins a problemàtica de les expedicions massives passant pels ecosistemes i la biodiversitat. Meggie Folchart

Everest  FRANCIS, Sangma; FENG, Lisk, il.

 

Viatges Increïbles Wood, Amanda / Jolley, Mike

Viatges Increïbles

Wood, Amanda / Jolley, Mike
Barcelona: Cruïlla 2019

Viatjarem a l’Orient, a la Xina, farem la Gran Travessia de l’Oceà Pacífic, explorarem l’Amazònia i farem el sostre del Món. Ems voleu acompanyar i trobar els errors de cada itinerari? Olimpia

Curiosity: la història d’un robot de Mart  Motum, Markus

Curiosity: la història d’un robot de Mart

Motum, Markus
Barcelona: Flamboyant, 2018

Mart és objecte de les nostres curiositats. La característica nau aterra al planeta roig i ens informa de dades interessants. Per compartir els coneixements per planetes llunyans amb les criatures. Amb un format apaisat, una presentació acurada i colors terrossos, vermells… que recreen la superfície marciana. Olimpia

 

LLIBRES JOIA

 

Pompas de jabón GIULIANI, Emma

Pompas de jabón

GIULIANI, Emma
Barcelona: Kókinos, 2018

Records tan dolços com fer bombolles de sabó, caramels compartits amb els amics, jocs de bales perdudes entre castanyes, descobrir llibres, decorar l’arbre de Nadal, fer un ninot de neu, festes d’estiu on tot eres promeses… Records d’infantesa que les il·lustracions dolces i delicades d’Emma Giulani transmeten amb la delicadesa poètica d’un joc d’imatges en relleu, desplegables, fils de sanefes i cometes que alcen el vol com els nostres records. Leakey

Dolents PERRIN, Clotilde

Dolents

PERRIN, Clotilde
Madrid: Maeva Young, 2018

Els dolents dels contes clàssics: la bruixa, l’ogre i el llop. Els protagonistes de contes clàssics com “La Caputxeta” “El llop i les set cabretes” “Jack i la mongetera màgica o la “Baba iagà”en un llibre on ens desvelen els seus secrets en un joc de solapes i desplegables. Un llibre de grans dimensions on la il·lustració central del personatge es va obrint fins a desvelar-nos totes les interioritats d’aquests tres malvats dels contes clàssics. Leakey

 

Trenes Steele, Philip

Trenes

Steele, Philip
Barcelona: Destino 2018

La història dels trens més famosos en un llibre desplegable que posa a l’abast el comboi sencer tot estirant el llibre cap a la dreta. No us venen ganes de viatjar en algun d’ells? Olimpia

 

PER SABER-NE MÉS! (Adults)

 

Contar BRUNO, Pep

Contar

BRUNO, Pep
Barcelona: A buen paso, 2019

La humanitat es caracteritza per la seva necessitat de comunicar-se i d’explicar-se històries. Aquest llibre fa un repàs a la història de la narració oral i analitza la posada en escena per explicar històries i contes. Interpel·la al lector amb preguntes per despertar la imaginació i l’evocació de la importància de la narració oral des de la infantesa. Les il·lustracions divertides i evocadores de contes i d’imatges reforcen el missatge de la importància d’explicar històries i retornar al món de la narració oral i la transmissió boca-orella. Leakey

Un puente de libros infantiles LEPMAN, Jella

Un puente de libros infantiles

LEPMAN, Jella
Pontevedra: Creotz, 2017

Apassionant narració autobiogràfica de Jella Lepman, la qual torna a Alemanya després de la Segona Guerra Mundial. L’autora ens explica la precària situació del moment i la necessitat d’obrir la mirada a infants i joves a través dels llibres. Així doncs, projectarà una exposició Internacional i posteriorment la creació de la Biblioteca Biblioteca Internacional de la Joventut, a Munic. Anna H.

 

Villa Diodati SENDER, Ana

Villa Diodati

SENDER, Ana
Sevilla: Avenauta, 2018

Àlbum il·lustrat que narra la història real d’un grup de joves entre els que estan Mary Shelley, Lord Byron, Claire Clairmont i John Polidori i que es reuneixen a la Villa Diodati per a passar un estiu atípic, Fruit d’aquells dies en què s’entretenen imaginant històries de fantasmes i comentant experiments científics, sorgiran dues obres cabdals de la literatura universal: Frankenstein i El vampir. Ana Sender crea un món oníric amb pinzellades gòtiques on l’escala de grisos transmet l’època del romanticisme i la grisor de les cendres que cobrien el cel durant aquell estiu. La relació entre els personatges, els seus anhels i desitjos queden impregnats a la Vil·la Diodati que es converteix en veu narradora. Leakey

Una educació  WESTOVER, Tara

Una educació

WESTOVER, Tara
Barcelona: Més Llibres, 2018

Apassionant novel·la autobiogràfica on la protagonista, Tara Westover, narra la història de la seva família en Idaho. Envoltats de natura i muntanyes impresionants, la vida de Tara i els seus germans va transcorrent entre la ferralla del negoci del seu pare, i una educació mormona extrema, on anar a l’escola i al metge queda prohibit. Les regles, però estan a punt de canviar i això suposarà un xoc que farà tremolar els fonaments de tota la família. Anna H.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.