RECOMANACIONS d’estiu: Lectures juvenils i Còmic

La Missió de la Rox GALLEGO GARCÍA, Laura

CÒMIC

La tribu dels Bonprofit  BAILLY, Pierre

La tribu dels Bonprofit

BAILLY, Pierre
Barcelona: Base, 2015

En Pelut és petit, però viu aventures gegants! De camí a l’escola poden passar coses inesperades, com que et nomenin Rei dels Bonprofit, que coneguis un vampir o que acabis presoner de la nena més consentida del món. I en Pelut haurà de sortir-se’n sense pronunciar un mot! No us perdeu els còmics d’aquest personatge encantador, que ajudarà als més menuts (i també als grans) a reflexionar sobre aspectes de la vida diària com la por, els prejudicis, l’agressivitat i molts més! Especialment recomanat per introduir els més petits en la lectura de la imatge. Harley Quinn

La cua del marsupilami  BATEM

La cua del marsupilami

BATEM
Barcelona: Base, 2014

Si penseu que fa calor és perquè mai heu estat a la gran selva de Palòmbia! És tan densa que ningú no ha pogut fotografiar la seva superfície. Voleu conèixer les meravelles que s’hi amaguen? Una d’elles és el marsupilami, un mamífer semblant a un mico, amb les taques d’un guepard i una cua molt i moooolt llarga. Tots el volen caçar a ell i a la seva família, però ell és més llest i sempre se’n surt! Acompanyeu a aquest estrany animal en les seves exòtiques aventures! Harley Quinn

 

1714 baluard  PIÑOL, Cels / SANTALÓ, Àlex

1714 baluard

PIÑOL, Cels / SANTALÓ, Àlex
Torroella de Montgrí: Panini còmics, 2014

Any 1714. A Catalunya s’inicia un estat de resistència contra l’exèrcit borbònic i Barcelona es converteix en un bastió on s’uneixen soldats de la Corona d’Aragó i Catalunya, com també d’altres llocs d’Europa. La tensió derivada del conflicte creixerà fins a arribar a un desenllaç que decidirà el futur d’un poble. Una obra imprescindible per apropar els infants a un dels episodis més importants de la història de Catalunya. Harley Quinn

En Castel i els Tonis  REDING, Raymond

En Castel i els Tonis

REDING, Raymond
Barcelona : Norma, 2008

“El nou camp! El famós estadi del F.C. Barcelona… Quan l’Eric Castel signa el seu contracte amb el gran club català, es parla d’un nou Cruyff, d’un nou estil del Barça…” . Malgrat el seu talent innat pel futbol, l’aventura blaugrana de l’Eric no estarà exempta de problemes: aconseguirà aclimatar-se al seu nou equip? Superarà la tristesa d’haver abandonat el seu país? L’acceptaran els seus nous companys? La èpica de l’esport s’uneix al dinamisme del còmic al clàssic de la historieta “Eric Castel”. Un Barça com no l’heu vist mai! Harley Quinn

 

Scooby-Doo!  ROZUM, John

Scooby-Doo!

ROZUM, John
Madrid: Ediciones del Laberinto, 2011

La Velma, en Shaggy, la Dafne, en Freddy i l’Scobby-doo són els membres de Mystery Inc., un grup de joves que es dediquen a viatjar pel món i desentranyar misteris. Tots ells faran servir els seus talents personals per no deixar cap injustícia sense càstig! Els voleu ajudar? Un clàssic de la petita pantalla adaptat al novè art, ideal pels lectors més agosarats! Harley Quinn

Drama  TELGEMEIER, Raina

Drama

TELGEMEIER, Raina
Madrid: Maeva, 2018

Aquest còmic presenta la història de Callie, una jove que està al club de teatre d’un institut. A la Callie li agrada fer els dissenys d’escenari de les obres. Durant la preparació de l’obra de teatre musical, coneixerà a dos germans bessons i la seva vida donarà un gir de 180 graus. La Raina Telgemeier ha recreat moments de la seva adolescència quan estava en aquest grup. Amb tocs d’humor i realisme, és un còmic que us sorprendrà. Neville Longbottom

 

LECTURES JUVENILS

 

Lo que pensamos lo que hicimos OPPERMANN, Lea-Lina

Lo que pensamos lo que hicimos

OPPERMANN, Lea-Lina
Barcelona: Lóguez, 2019

Novel·la narrada des del punt de vista de tres dels seus personatges: els estudiants Mark i Fiona i el professor Filler. La història, que per desgràcia es dona cada vegada més als instituts d’arreu del món, no és nova. Però el que sí que és novetat és la forma en què la jove autora, Lea-Lina Oppermann, ens fa arribar la història. Aconseguint mantenir el lector enganxat al llibre des de la primera línia i fins al final sense defallir en cap moment. Amb un estil senzill però molt veraç, cosa que costa de trobar moltes vegades a les novel·les juvenils. Segurament hi ajuda la joventut de l’autora, atès que no fa gaire que ella mateixa era una adolescent, i això transpira a cada fragment que llegim. Una història que amb molta tensió i intriga ens fa perdre de vista els conceptes de víctima i botxí, tot capgirant la trama en les darreres pàgines i confonent el lector i els personatges de la història, a parts iguals. Una novel·la plena de proves que posarà al límit a tots els seus personatges i on res és el que sembla i que en definitiva ens parla sobre la profunditat de la condició humana. Leakey

Como si nadie nos estuviera mirando OJEDA CHECA, Daniel

Como si nadie nos estuviera mirando

OJEDA CHECA, Daniel
Barcelona : La Galera, 2019

Novel·la juvenil de caire realista situada al barri barceloní del Carmel. El Frank ha rebut un atac homòfob que juntament amb la seva millor amiga Edna estan a punt de denunciar aquest ataca a la policia. Al mateix temps, el Nilo ha de fugir de casa al confessar la seva homosexualitat a la seva família. Aquesta novel·la gira en dos eixos centrals: l’lgtbfòbia i l’embaràs adolescent. De moment, és una de les millors lectures juvenils d’aquest any en narrativa castellana. Neville Longbottom

 

Lo bueno del amor (no correspondido) ALBERTALLI, Becky

Lo bueno del amor (no correspondido)

ALBERTALLI, Becky
Madrid : Nocturna, 2019

Llibre de temàtica LGBT amb l’univers i estil característic propi de l’escriptora, autora de Con amor Simon. Hi trobareu una lectura molt fluida i amena. Neville Longbottom

La Missió de la Rox GALLEGO GARCÍA, Laura

La Missió de la Rox

GALLEGO GARCÍA, Laura
Barcelona: Montena, 2019

Desenllaç de la trilogia Els guardians de la ciutadel·la, i es pot afirmar que és la millor trilogia que ha escrit l’autora. Tot i les 700 pàgines té un ritme àgil i és molt amè. En aquesta trilogia trobem uns personatges que s’han dibuixat força bé. Potser la part més final és un punt precipitat, però en el conjunt és un quasi excel·lent. Si no heu llegit el primer i el segon volum, podeu aprofitar l’estiu per llegir la saga completa. Neville Longbottom

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.