Pride 2019. #wearefamily

Pride 2019. #wearefamily

Pride 2019. #wearefamily
 
Les famílies formades per persones LGTBI han existit tota la vida. Però no sempre han tingut reconeixement social i legal. Encara que l’homosexualitat hagi estat despenalitzada en la majoria de països occidentals, hi ha molt pocs encara en els quals se’ls atorgui el dret al matrimoni o l’adopció.

Les persones LGTBI que han decidit ser mares o pares, i les seves filles i fills, són un nou repte per a la societat i es constitueixen com a motor de canvi social. Katy Pallàs, presidenta de l’FLG, Associació de Famílies LGTBI, ho explica així:
 

Les famílies LGBTI tenim l’obligació d’estar sempre presents, de ser sempre visibles. Això ajuda a trencar amb els estereotips i a construir una societat molt més igualitària. El que millora les coses és que la gent justament sàpiga que aquest nen o aquesta nena té dues mamàs o té dos papàs.

 
Fa uns dies, en aquest sentit, l’històric activista Jordi Petit comentava en una entrevista a gayles.tv que considerava les famílies homoparentals l’avantguarda del moviment LGTBI.
 

 Jordi Petit y el activismo LGTB+ Like?
 
Enguany, al PRIDE BCN les famílies LGBTI es converteixen en protagonistes. Sota el lema #WeAreFamily, el Pride 2019 esdevindrà un espai per reivindicar que no existeix un únic model de família i que totes elles són igualment vàlides, aquí i en qualsevol lloc del món.

També us recomanem el manifest que han fet pel Pride d’enguany:
 

 Pride 2019. #wearefamily
 
Aprofitem per recomanar novel·les juvenils i pel·lícules que ens faran comprendre el #wearefamily.
 

Renegados
Meyer, Marissa
Renegados

Madrid : Hidra, 2018

Aquesta novel·la ens presenta un món on trobem que hi ha dos grups de persones que tenen poders: els renegats (els herois de la funció) i els anarquistes (considerats terroristes). Nova una integrant dels anarquistes atempta contra el Capità Cromo, decideix infiltrar-se al grup de renegats per destruir-los des de dins. Allí coneixerà  i es farà amic de l’Adrian, fill adoptiu del Capità Cromo i el Guardià de les ombres. Renegados és una novel·la molt recomanable i està molt bé que es normalitzin en una història de superherois la família LGTBI.

 

Perkins, Stephanie. Lola y el chico de al lado
Perkins, Stephanie
Lola y el chico de al lado

Barcelona : Plataforma, 2013

La Lola Nolan és una jove aspirant a dissenyadora que viu a San Francisco amb els seus pares. Tot canvia quan es retroba amb el Cricket Bell, amb el qual van tenir problemes en el passat. Un cop que els dos han estat separats començaran una amistat i fins i tot una història d’amor. És molt destacable que vuit anys enrere ja es començaven a visualitzar les famílies LGTBI a una història realista.

 

Albertalli, Becky. Lo Bueno del amor (no correspondido)
Albertalli, Becky
Lo Bueno del amor (no correspondido)

Madrid : Nocturna, 2019

La segona novel·la que va escriure Becky Albertalli, després de l’èxit de Con amor Simon, ens presenta la història de Molly Peskin-Suso que ha tingut 26 enamoraments no correspostos. Quan la seva germana Cassie coneix la seva nova xicota, volen que tingui una història d’amor amb un dels amics de la parella. Mentre això passa, es preparen per a la boda de les mares de Molly i Cassie un cop aprovat als EUA els matrimonis de persones del mateix sexe. Una novel·la realista que us enganxarà molt.

 

Cinema i televisió

 
Cholodenko, Lisa. Los Chicos están bien. Barcelona : Savor, 2011
Cholodenko, Lisa
Los Chicos están bien

Barcelona : Savor, 2011

La Nic i la Jules és una parella que estan tenint problemes i els seus dos fills volen conèixer el donant de la inseminació de les seves mares. Un cop la filla gran compleix els 18 anys voldrà conèixer el pare biològic. Aquesta pel·lícula neix de transmetre l’experiència de la directora i la seva dona de ser mares i mostrar la seva família. Interpretada per Annette Benning, Julianne Moore, Mark Ruffalo, Mia Wasikowska, Josh Hutcherson, entre altres… La pel·lícula va rebre 4 nominacions als Òscars i van guanyar 2 Globus d’Or en les categories de millor pel·lícula comèdia-musical i millor actriu en comèdia-musical per a Annette Benning.

 

Albaladejo, Miguel. Cachorro
Albaladejo, Miguel
Cachorro

Barcelona : Manga, 2004

La Violeta marxa a l’Índia amb el seu nou xicot i deixa el seu fill a càrrec de Pedro, un dentista gai que li agrada la vida nocturna. Un cop que cuida al seu nebot canvia la seva vida i haurà d’enfrontar les  seves noves responsabilitats, fins que els dos establiran una relació de complicitat. Interpretada per José Luís García Pérez, David Castillo, Elvira Lindo, entre altres. Una mostra interessant de visualitzar les famílies LGTBI al cinema espanyol.

 

Modern family. Primera temporada completa
Modern family. Primera temporada completa
[S.l.] : Twentieth Century Fox, 2010

Sèrie de televisió centrada en el nou concepte de família, on a l’inici de la sèrie veiem que el Mitchel i en Cameron han adoptat una nena per fer realitat el seu somni de ser pares. Sèrie molt premiada i guanyador durant cinc anys consecutius del premi de millor sèrie de comèdia i musical.

 

Dellal, Gaby 3 generaciones
Dellal, Gaby
3 generaciones

Barcelona : Savor, 2016

En Ray és un adolescent trans que decideix sotmet a una operació de canvi de sexe. La Maggie, la seva mare, ha de contactar con el pare biològic per aconseguir el seu consentiment legal per a l’operació. I la Dolly, l’àvia d’en Ray, no acaba d’acostumar-se que ara té un net. Aquesta pel·lícula independent compta amb Elle Fanning, Naomi Watts, Susan Sarandon, entre altres i tracten diversos temes com l’homosexualitat en dècades anteriors i en adolescents trans.

 

Descobriu aquestes novel·les i pel·lícules…
 

Agraeixo la col·laboració de l’Isabel a l’ajuda de confeccionar aquest post.
 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.