Apps de viatges 2019, no te’n deixis cap…

apps de viatges 2019

Us presentem un recull d’aplicacions actualitzat per al vostre telèfon intel·ligent (smartphone) que esperem que us siguin útils per preparar bé els vostres viatges i poder-ne gaudir després.

pdf

 

Xarxes socials

XARXES SOCIALS

 

Lonely Planet

Lonely Planet

Xarxa social on cal registrar-se i que ofereix recomanacions i puntuacions d’altres viatgers. Permet rebre informació de la ciutat (mapa inclòs), llocs recomanats, preus, ressenyes… El més interessant és l’opció «Tours», amb circuits suggerits, llocs on es pot menjar a bon preu, activitats gratuïtes, locals de moda per a sortir a la nit, etc. A més, pot funcionar fora de línia (sense connexió a Internet).

Disponible per a iOs i Android

 

 

Minube

Minube

Xarxa social on no cal registrar-se per rebre informació i suggeriments del lloc de destinació. Ofereix recomanacions de llocs on viatjar i permet planificar el viatge i compartir experiències i fotografies.

Disponible per a iOs i Android.

 

 

kayak

Kayak

Comparador d’ofertes de viatges, de fàcil ús. En introduir les preferències del viatge, ofereix diferents opcions, ordenades segons el cost.

Disponible per a iOs, Android.

 

 

TripIt

TripIt

App només disponible en anglès. En registrar-s’hi, l’usuari envia totes les dades del viatge (bitllets d’avió, reserva de l’hotel, reserves de transports, reserves de restaurants, llocs que vol visitar…) i l’app organitza l’agenda del viatge. També pot funcionar fora de línia.

Disponible per a iOs i Android.

 

 

Foursquare

Foursquare

Xarxa social basada en la geolocalització, en la qual els usuaris informen sobre llocs o locals del seu voltant. A més, ofereix ofertes i descomptes del lloc de destinació. En principi, aquesta app no estava dissenyada per a viatgers, però, com que té un volum de dades molt alt i ric, és molt útil a l’hora de viatjar.

Disponible per a iOS, Android i Windows Phone.

 

 

Trazers

Trazers

És una nova xarxa social que permet planificar viatges, veient de primera mà vídeos i àudios gravats pels viatgers, oferint informació útil de llocs concrets.

Disponible per a iOS i Android

 

Guies de viatges

GUIES DE VIATGES

 

TripAdvisor

TripAdvisor

App del web de viatges més gran del món, amb el nombre més alt d’informació sobre restaurants, hotels, museus o llocs per visitar.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Nativoo

Nativoo

App que crea itineraris de viatges pràcticament de manera automàtica segons els propis interessos. Calcula les millors rutes, suggerint llocs, hotels, restaurants, tours, bars, considerant els horaris per a les visites.

Disponible per a iOs i Android.

 

 

Visitabo

Visitabo

Conjunts d’apps en castellà per a cada destí, algunes de pagament, i que permet, de forma molt fàcil, visualitzar els principals punts d’interès del lloc, tant de monuments com d’itineraris. Inclou informació molt detallada (històrica, artística o de curiositats) i pràctica (webs, telèfons per reservar, preus, etc.). Està present en una trentena de ciutats d’Europa, a més d’altres com Nova York, Yakarta o L’Havana. Funciona offline i permet planificar rutes segons els interessos.

Disponible per a iOs i Android i Windows Phone.

 

 

Triporg

Triporg

App perfecta per a planificar un viatge. Ofereix recorreguts segons els interessos, les dates del viatge, l’obertura dels llocs d’interès, la distància…, tenint en compte el lloc d’estada i l’hora d’arribada i de sortida.

Disponible per a iOs i Android.

 

 

cool cousin

Cool Cousin

Nova aplicació que estableix una xarxa d’autòctons, que senyalen els seus llocs favorits, segons els interessos propis, i dona consells sobre els llocs a visitar. Intenta crea un “cosí” fictici, en funció de les preferències, perquè l’experiència sigui el més fiable possible.

Disponible per a iOs i Android.

 

Viajes Sygic

Viajes Sygic

Nova aplicació per planificar el teu viatge. Un cop s’introdueix el destí, les dates i el mitjà de transports utilitzat, et permet crear una ruta visual programada, amb fotos, vídeos 360º, descripcions, horaris, preus o tours dels llocs més turístics.

Disponible per a iOs i Android.

 

Reserves i seguiments de vols

RESERVES I SEGUIMENTS DE VOLS

 

hopper

Hopper

Analitza milions de vols, prediu la fluctuació dels preus i avisa quan és el millor moment per comprar els bitllets d’avió.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Skyscanner

Skyscanner

Comparador de vols de baix cost més ràpid i eficaç, que ofereix dades de més d’un miler de companyies àrees.

Disponible per a iOs, Android i Windows Phone.

 

 

FlightAware

FlightAware

Nova aplicació que permet el seguiment de vols a temps real, rebre avisos i veure si hi ha endarreriments.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Seat Guru

Seat Guru

Desenvolupada per TripAdvisor, aquesta app serveix per saber quins són els millors seients dels avions. S’hi introdueix el número de vol i l’aerolínia, i ofereix la distribució dels seients per colors: verd per als millors, groc per als passables i vermells per als pitjors.

Disponible per a iOS i Android.

 

 
Allotjaments

ALLOTJAMENTS

 

Airbnb

Airbnb

App que permet reservar apartaments de particulars en molts països, de moltes tipologies i amb diferents pressupostos. Els amfitrions estan disponibles en el xat de l’app per a qualsevol consulta o dubte. És una comunitat molt activa i actualitzada.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Hostelworld

Hostelworld

App per reservar hostals i albergs en més de 180 països, amb informació detallada de cada allotjament. Cada lloc està puntuat segons les votacions de cada usuari que s’hi ha allotjat, i permet també veure’n els comentaris.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Homeaway

HomeAway

App on es poden reservar més de 500.000 propietats en més 170 països, de manera fàcil, flexible i segura.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Hotel Tonight

Hotel Tonight

App per reservar allotjaments a darrera hora. Permet consultar les habitacions disponibles dels llocs més propers a l’usuari (ofertes incloses), i fer reserves des del telèfon intel·ligent fins ben entrada la matinada.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Hundered rooms

Hundredrooms

Compara preus d’allotjaments de tot el món, buscant en webs com Booking, 9flats, Only-Apartaments, HouseTrip, Airbnb, Wimdu o HomeAway.

Disponible per a iOs i Android.

 

 

Hipmunk

Hipmunk

Permet buscar vols i hotels. Els resultats mostren els hotels en el mapa, i informa l’usuari sobre quines són les millors àrees per quedar-se segons els interessos que hi ha introduït: restaurants, llocs històrics, vida nocturna…

Disponible per a iOs i Android.

 

 

Booking

Booking

App nascuda del web Booking.com, que permet buscar i reservar hotels, segons pressupostos i interessos. El seu punt fort és la comunitat activa al voltant del web, que a través de les seves opinions recomanen un establiment o un altre.

Disponible per a iOs i Android.

 

 

Expedia

Expedia

App que es nodreix del seu web i que serveix per reservar vols i allotjaments. Són especialment interessants les ofertes de darrer moment.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Mapes, transport i navegació

MAPES, TRANSPORT, NAVEGACIO

 

Maps.me

Maps.me

Una aplicació per descarregar gratuïtament mapes tant de països com de ciutats, en els quals es poden anar marcant els punts d’interès, per exemple, llocs turístics, restaurants, hotels, etc.; a més, enllaça amb Booking, i des d’allà es poden fer reserves. Pot funcionar offline i també com a GPS.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Google Maps

Google Maps

És una de les aplicacions més emprades pels viatgers. Permet descarregar mapes per wifi abans de sortir de viatge i emprar-los sense connexió 3G.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

City Maps 2go

City Maps 2go

App que no requereix itinerància (roaming) de dades ni wifi. Localitza la ubicació de l’usuari a través del GPS del mòbil i descarrega els mapes de les zones per on passa sense necessitat d’estar connectat a Internet.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Copilot GPS

CoPilot GPS

App que ofereix un GPS gratuït sense fer servir la connexió a Internet. Amb la descàrrega dels mapes detallats, es poden calcular rutes, tant amb cotxe com a peu. A més, informa sobre punts d’interès, com ara hotels o restaurants, integrats als mapes.

Disponible per a iOS, Android i Windows Phone.

 

 

Waze

Waze

App de trànsit i navegació basada en una gran comunitat d’usuaris. Els conductors comparteixen informació viària i del trànsit en temps real, de manera que estalvien temps i diners de combustible.

Disponible per a iOS, Android i Windows Phone.

 

 

Play&Tour City Guide

Play&Tour City Guide

App que permet descarregar audioguies de cada ciutat, situant els diferents llocs d’interès en un mapa. De funcionament molt senzill, només s’ha de clicar damunt d’aquests punts d’interès a l’hora d’arribar al lloc assenyalat per escoltar-ne la informació.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Moovit

Moovit

App que ajuda a moure’s amb transport públic de manera intel·ligent. Escull sempre la ruta més ràpida o menys congestionada basant-se en informació en temps real. Consulta horaris, arribades i sortides en temps real o alertes de servei. I, com a app col·laborativa, millora amb les aportacions dels usuaris. Dona servei a més de 700 ciutats del món.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

mytaxi

Mytaxi

App que permet reservar taxis a diferents ciutats del món, com ara Londres, Madrid, Barcelona, Osaka, Singapur i moltes ciutats d’Irlanda, amb un registre previ.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

citymapper

CityMapper

Per moure’s amb transport públic en 36 ciutats, descobrint de forma molt senzilla la millor manera de desplaçar-se d’un punt a un
altre.

Disponible per a iOS i Android.

 

 
Clima

CLIMA

 

The Weather Channel

The Weather Channel

És una de les aplicacions més emprades per obtenir informació climatològica. Dona dades precises i actualitzades, en qualsevol moment i de qualsevol lloc del món. La qualitat de la informació es deu al fet que prové de més de 200 meteoròlegs, que, a més, disposen de la millor tecnologia.

Disponible per a iOs, Android i Windows Phone.

 

 

WeatherBug

WeatherBug

App sobre informació climàtica: humitat, velocitat del vent i pressió atmosfèrica. A més, a la part inferior, hi té el menú en finestres petites, amb projeccions a set dies, mapes animats, fotos de càmera web en directe, condicions ambientals com la qualitat de l’aire i la quantitat de pol·len, etc.

Disponible per a iOs, Android i Windows Phone.

 

 

Rain Alarm

Rain Alarm

Imprescindible per a saber si hi haurà precipitacions (tant de pluja com de neu) en el lloc on estàs, la distància a la qual es troben i la intensitat prevista. Ofereix imatges de radar de diferents serveis meteorològics, que es mostren sobre un mapa mundial formant una animació.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Diccionaris i traductors

DICCIONARIS Y TRADUCTORS

 

Google Translate

Google Translate

App que tradueix paraules i frases entre més de 60 idiomes. Té la capacitat de detectar l’idioma del text a traduir. També pot transliterar tipografies i ideogrames (hebreu, japonès…) a caràcters llatins per poder llegir el text fonèticament. En la darrera actualització, tradueix instantàniament el text usant la càmera del mateix mòbil. Permet fer-ne ús sense estar connectat a la xarxa.

Disponible per a iOS, Android, Blackberry i Windows Phone.

 

 

Vocre

Vocre

Reconeix la veu, registra la frase i la tradueix en text i àudio al japonès, el xinès, el coreà, el danès, el polonès o el rus, entre més idiomes.

Disponible per a iOS, Android.

 

 

iTranslate

iTranslate

App útil i senzilla que conté més de 50 idiomes i diccionaris.

Disponible per a iOS, Android, Windows Phone i Kindle Fire.

 

 

SayHi

SayHi

App que ofereix un traductor, un intèrpret i un dels millors diccionaris actuals. Tradueix els textos en més de 100 idiomes diferents, i permet també dictar les paraules, frases o textos que es volen traduir.

Disponible per a iOS i Android.

 
 
Geolocalitzador

GEOLOCALITZADORS

(aplicacions que utilitzen el GPS dels smartphones per mostrar informació de productes i serveis localitzats a prop de l’usuari)

 

Around Me

Around Me

Informació sobre tot tipus d’establiments i serveis en un radi d’un parell de quilòmetres al voltant de l’usuari.

Disponible per a iOS, Android i Windows Phone.

 

 

Wikitude

Wikitude

App de realitat augmentada que unifica la informació de serveis com Tripadvisor, Twitter, Yelp… Només s’ha d’apuntar la càmera del mòbil cap un lloc i veuràs les dades superposades a la imatge.

Disponible per a iOS i Android.

 
 
Economia

ECONOMIA

 

 

Expensify App

Expensify App

App pensada per controlar el cost dels viatges. Permet fer l’ingrés de l’import de les factures fotografiant-ne els rebuts i detallant quin tipus de cost és, a més de crear gràfics dels costos econòmics realitzats. Només en anglès.

Disponible per a iOs, Android, Blackberry i Windows Phone.

 

 

Xe Currency

Xe Currency

Conversor de divises. Permet consultar el tipus de canvi a temps real de diverses divises a la vegada, i ofereix un gràfic de les fluctuacions de cada moneda.

Disponible per a iOs, Android, Blackberry i Windows Phone.

 

 

Fotografia

FOTOGRAFIA

 

 

Instagram

Instagram

És una de les aplicacions de fotografia de més èxit actualment. Permet afegir detalls o efectes especials a les fotografies realitzades. A més, es poden pujar les fotografies a Facebook, Twitter i Tumblr.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

snapseed

Snapseed

App per editar fotografies, de forma senzilla i pràctica.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Restaurants

RESTAURANTS

 

 

El Tenedor

El Tenedor

Ha ampliat l’àmbit d’acció més enllà de l’Estat espanyol, França i Suïssa, i s’hi han incorporat altres països, com Bèlgica, Holanda, Itàlia i el Brasil. Permet buscar i reservar restaurants a prop d’una ubicació determinada, filtrant la cerca per diversos criteris (tipus de cuina, preus, valoracions…).

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Zomato

Zomato

App que abans es deia Urbanspoon i que amb l’eix de la teva ubicació, et mostra els restaurants més propers, bars i altres llocs. Es pot fer la cerca per tipus, preus i característiques. El seu àmbit d’acció està limitat a Austràlia, el Canada, Nova Zelanda, Irlanda, Regne Unit i els Estats Units.

Disponible per a iOS, Android i Windows Phone.

 
 

opentable

OpenTable

És la principal app per a reservar restaurants, amb més de 40.000 restaurants d’arreu del món. És molt complerta, amb moltes fotos i informació.

Disponible per a iOS i Android.

 
 
Utilitats

UTILITATS

 

 

flush

Flush

Aplicació per a la cerca dels banys segons la ubicació, amb una interfície fàcil i senzilla, i que compta amb més de 190.000 banys públics localitzats arreu del món.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Groupon

Groupon

App per obtenir descomptes per visitar, menjar, comprar…, a més de 500 ciutats de tot el món.

Disponible per a iOS i Android i Windows Phone.

 

 

Letsbonus

Letsbonus

App amb ofertes per a activitats, descomptes per a restaurants i productes a preus rebaixats. Té un ampli radi d’acció a tot el territori espanyol, a més de l’Argentina, Xile, Itàlia i Portugal.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

ArtCity

ArtCity

App que recull informació sobre més de 2.000 exposicions permanents i 10.000 galeries, museus i centres culturals i d’art d’arreu del món, en la seva geolocalització. Permet seleccionar per distància a l’usuari i categoria artística, però és necessari activar el GPS.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

avastwi-fi-finder

AvastWi-Fi Finder

App per a localitzar llocs amb xarxa wifi gratuïta.

Disponible per a iOS i Android.

 

 

Localizador familiar Life 360

Life 360

Localitzador pensat per a famílies, tot i que el pot fer servir qualsevol grup de persones. És molt útil per als viatges en grup perquè ubica els diferents individus, i si algú es perd, se’l pot trobar fàcilment.

Disponible per a iOS i Android.

 

Guia el·laborada per la Biblioteca Jaume Fuster

pdf

 
apps de viatges 2019
 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

17 comentaris a “Apps de viatges 2019, no te’n deixis cap…”

  1. Esta molt bé aquesta compilaciò d’eines no sols per viatgar, a la nostra ciutat també es necesita de tenir informació a má d’on anar a prendre algo o un sopar amb amics. una idea també seria tenir una app que s’indiqui on es pot carregar la bateria del mòbil, per exemple, el passat disabte em va passar que vaig estar tot el dia fora de casa i a la nit tenia un corcert, per sort va morir just a l’acabar però les fotos no han quedat gaire be. Crec que estaria be que es fomentin aquest punts de càrrega i així gaudir millors de les apps.

  2. Albert Delgado Treviño

    Bona llista! L’únic que hi afegiria són algunes apps de viatges més locals, fins i tot de Barcelona mateix

  3. Molt bona feina ! Per mi i la dona que ja som grans aquests reculls d’apps Ens aniran força bé. Moltes gràcies.

  4. Molt interessant, gràcies per aquest recull. Aprofito per fer-vos una suggerència: trobo a faltar Wikiloc, una app gratuïta i catalana (km0…jejeje) que permet compartir rutes a tot el món i segons la modalitat (a peu, en bici, cotxe, cavall. etc).

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.