Call me by your name, de Luca Guadagnino

Guadagnino, Luca. Call me by your name

Guadagnino, Luca
Call me by your name

Madrid : Sony Pictures, 2018

 
Ai!, l’estiu, la calor, prendre el sol, nedar a la piscina, i també enamorar-se per primera vegada, el despertar sexual.

Justament en aquesta estació se situa la pel·lícula Call me by your name, dirigida per Luca Guadagnino. L’Elio és un noi de disset anys que passa l’estiu del 1983 a casa els pares, al nord d’Itàlia. Els pares de l’Elio són intel·lectuals i cada estiu acullen a casa joves estudiants per poder desenvolupar les seves aptituds acadèmiques. Quan arribi l’Oliver, la vida de l’Elio farà un tomb de cent vuitanta graus: primer mantindran una relació distant, però, de mica en mica, s’aniran enamorant.

La pel·lícula està interpretada, entre més actors, per Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg i Amira Casar.

Call me by your name està basada en la novel·la Llámame por tu nombre d’André Aciman, amb guió adaptat de James Ivory, director de Regreso a Howards end, Lo que queda del día, Una habitación con vistas… James Ivory volia dirigir la pel·lícula, però la seva avançada edat va fer que l’asseguradora no volgués que la dirigís per por de no poder completar-la. Per aquest motiu, en va firmar el guió i n’és un dels productors.

Cal destacar les actuacions dels tres actors principals de la pel·lícula: Timothée Chalamet en va ser la veritable revelació, ja que tot el pes del film recau en la seva actuació; Armie Hammer va convèncer en el paper d’Oliver, i Michael Stuhlbarg té pocs minuts a la pantalla, però és molt precís en les escenes en què apareix.

A la banda sonora de la pel·lícula trobem peces preexistents que tenen un caràcter narratiu. Des de peces de piano (a l’Elio li agradar tocar el piano) fins a música dels anys 1980, a més de dues cançons originals compostes per Sufjan Stevens: Visions of Gideon i Mystery of love.
 

 
La pel·lícula va rebre 4 nominacions als premis Oscar en les categories de millor pel·lícula, millor actor (Timothée Chalamet), millor cançó original (Mystery of love) i millor guió adaptat, que va acabar guanyant. Curiosament, James Ivory havia rebut diverses nominacions en la categoria de millor direcció, però encara no havia guanyat l’Oscar.

A l’octubre del 2019, André Aciman publicarà la continuació de la novel·la, sota el títol Find me. La història se centrarà en la vida dels protagonistes passats els anys.

Gaudiu d’una bona pel·lícula d’estiu!!
 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.