Torna la Setmana del Llibre en Català, la gran fira de la literatura catalana

Setmana del Llibre en Català

La Setmana del Llibre en Català, un dels esdeveniments culturals més importants del país, omple de llibres l’avinguda de la Catedral de Barcelona durant deu dies, del 6 al 15 de setembre.

Punt de trobada entre lectors, llibreries, editorials i revistes, la Setmana d’enguany serà de rècord: 260 novetats editorials, desenes de milers de títols de fons i 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat. Total, s’hi faran 270 activitats, 60 de les quals d’adreçades al públic familiar i una dotzena de pensades per al joves, a més de 250 signatures i 12 itineraris literaris.

El convidat especial d’aquesta 37a edició és l’escriptor i periodista suec David Lagercrantz, continuador de la cèlebre sèrie Millennium. Dissabte 7 de setembre, a les 19 h, hi presentarà La noia que va viure dues vegades, que n’és el sisè lliurament.

Destaquem, també, el Premi Especial de la Setmana, atorgat a la mítica revista per a infants i joves Cavall Fort, a més del 23è Premi Trajectòria, que ha anat a parar als distribuïdors i agents culturals Margrit Lömker i Oriol Serrano.
 


 
Biblioteques de Barcelona participarà activament en la Setmana a través de la difusió de les accions i els serveis que ofereix als infants en favor de la lectura, i també aportant una part de la programació infantil que es durà a terme a l’escenari familiar:

Juguem amb les paraules, amb Noemí Caballer. La rateta Nila juga amb la seva col·lecció de paraules i descobreix que hi pot construir frases, poesies, contes… Diumenge 8 de setembre, a les 12 h.

Històries i cançons animals, amb Rah-mon Roma. Contes, cançons i poemes musicats sobre animals a partir de textos d’autors catalans. Dimecres 11 de setembre, a les 12 h.

L’àvia pirata, amb Assumpta Mercader. Conte d’aventures que permet conèixer els protagonistes de les llegendes de bona part del litoral català. Dissabte 14 de setembre, a les 18 h.

La dinamització de l’escenari familiar anirà a càrrec d’Eva Cartañà, que hi presentarà a més a més totes les activitats i tallers, en una proposta de Biblioteques de Barcelona.

Un any més, la Setmana serà escenari de la compra de llibres per a les biblioteques. Enguany, un total de 104 biblioteques es beneficiaran de les aportacions, deu de les quals de Biblioteques de Barcelona, en el marc del programa de suport a les fires del llibre de Catalunya que impulsa el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La visita de les biblioteques a la Setmana i la consegüent adquisició de llibres serà dilluns, 9 de setembre, en el marc de l’anomenat Dia de les Biblioteques.
 

Concurs d’aparadors #LaSetmana19
 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

7 comentaris a “Torna la Setmana del Llibre en Català, la gran fira de la literatura catalana”

  1. Si esteu a Barcelona val molt la pena que aneu a la setmana del llibre en català ja que hi ha activitats per totes les edats i podreu veure les ultimes novetats.Es una cita inel.ludible pels lectors,no us ho perdeu !

  2. És una oportunitat fantàstica per a conèixer editorials petites i la bona feina que fan… prepareu guardiola, hi han moltes temptacions!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.