El Marroc (en àrab: المغرب, al-Maḡrib, i en amazic: Amarruk / Murakuc), oficialment el Regne del Marroc, és un estat del nord d’Àfrica. Limita amb l’oceà Atlàntic a l’oest, amb l’estret de Gibraltar, la mar Mediterrània i les ciutats autònomes espanyoles de Ceuta i Melilla al nord, amb Algèria a l’est i amb el Sàhara occidental i Mauritània al sud. El Marroc fou l’únic estat africà que no pertanyia a la Unió Africana fins al 30 de gener de 2017, data en què s’hi incorporà. Així mateix, és membre de la Lliga Àrab, de la Unió del Magrib Àrab, de la Francofonia, de l’Organització de la Conferència Islàmica, del Diàleg Mediterrani, i del Grup dels 77. Viquipèdia
 

Marroc
 
Volem compartir amb vosaltres aquesta llista, amb tots els documents que tenim a les nostres biblioteques d’autors i autores nascuts al Marroc. Esperem que us agradin!
 

Autors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Les guies temàtiques de l’Àfrica han estat elaborades per:

Paz Romero, Oriol Masclans, Anna Martínez-Reina, Silvia de la Vega (Edmund de kingsbridge), Patricia Muñiz (Claire Voyant), Iliana Loukopoulou, Cesc Llaveries (Tyler Durden), Rosa Morales (Olímpia), Eva Cutura, Evelio Martínez (Little Fish), Silvia Alvarez (Daphne Moon), Rubén Solé (Neville Longbottom), Cristina Monros, Juli Cervera (Block Sur Mer), Eva Járboles (Ada), Maria José Neguerela (Harley Quinn), Pilar Jiménez, Pedro A. Sánchez (Jay Gatsby), François, Ma. de los Llanos González, Eva Cuixart (Pandora), Joan Puchades (Joan Rosebud), Manel Peña (Repo Man) i Pau Frechiné (Ignatius J. Really). La Biblioteca Vila de Gràcia està especialitzada des de començaments de 2013 en cultures africanes.

 

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

6 comentaris a “Literatura del Marroc”

  1. Potser afegiria a Paul Bowles(que es va establir a Marroc) amb obres com: El cielo protector o Memorias de un nómada

    1. Ignatius J. Really

      El criteri de selecció en les guies d’Àfrica ha estat el d’autors/es nascuts al país, havíem de limitar el llistat. Gràcies 😉

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.