ELS 3 DOCUMENTALS EN CLAU FEMINISTA QUE NO ET POTS PERDRE

The feminister

En els últims anys el moviment feminista s’ha fet cada cop més popular i visible gràcies a les accions de milers de dones d’arreu del món. El treball continu i diari per desmuntar les estructures sobre les quals s’aixeca el patriarcat ha fet que poques paraules com feminisme hagin tingut la força de provocar reaccions tan diverses com la incomoditat o la confrontació, i l’aparició de noves perspectives en quant a la transformació de les nostres vides.

El seu origen, la seva història i les diferents onades que ha viscut el corrent feminista des dels seus inicis fins als nostres dies ens han sigut narrats des d’una gran varietat
d’expressions culturals, com ara els llibres, la fotografia o les pel·lícules.

Per continuar posant el focus en la deconstrucció, recomanem tres documentals que ens apropen al moviment feminista a partir de la mirada de dones de diferents àmbits i estrats socials que lluiten pel reconeixement dels seus drets i llibertats i que han deixat la seva empremta arriscant-se pel bé comú de la societat.

 

Venus: confessions de dones nues

 

Venus: confessions de dones nues

GLOB, Lea / ALBRECHTSEN, Mette Carla

ebiblio
 

Lea Glob i Mette Carla Albrechtsen són dues directores daneses que convoquen un càsting com a part del procés de recerca per filmar un film eròtic destinat al públic femení. En resposta a la crida es presenten més de 100 dones que parlen directament a càmera sobre els seus desitjos, frustracions i fantasies eròtiques. A mesura que avança el rodatge, les entrevistades s’obren i parlen lliurement d’un tema que per a moltes d’elles és encara tabú.

El resultat és un documental de 80 minuts que ens presenta la relació de les dones amb el sexe, el desig, les emocions, els descobriments, i el paper que suposadament s’espera que han de tenir al llit.

 
 

 

 


 

The feminister

 

The Feminister

NORDENSKIÖLD, Viktor

ebiblio
 
Documental suec, dirigit per Viktor Nordenskiöld, que segueix durant quatre anys les gestions de la ministra d’Afers Exteriors de Suècia, Margot Wallström, en la seva lluita feminista, les guerres diplomàtiques a què ha de fer front i l’eterna baralla amb els mitjans de comunicació.

El film de Nordenskiöld ens mostra com el feminisme pot seguir calant en les institucions per fer del món un lloc millor per a les dones.
 

 
 

 

 


 

Pussy riot - una plegaria punk

 

Pussy Riot: una plegaria punk

LERNER, Mike / POZDOROVKIN, Maxim

ebiblio
 
Documental multipremiat que ens narra la història de les tres joves components del grup de música Pussy Riot, condemnades a set anys de presó a Rússia per interpretar una oració punk contra el president Putin a l’interior de la catedral de Moscú.

Dirigida per Mike Lernerv i Maxim Pozdorovkin i produïda per HBO, la pel·lícula aprofundeix en els orígens i l’ideari d’aquest col·lectiu feminista, el seu desproporcionat enjudiciament des de les institucions i el diàleg sense precedents obert a la societat russa sobre temes com la política, les lleis, la religió o l’art.
 

 
 

 

 


 


 

Si tens qualsevol dubte amb l’eBiblio pots contactar amb el Servei d’atenció a l’usuari a través d’aquesta bústia de correu electrònic:

e-biblio.cultura@gencat.cat
 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

2 comentaris a “ELS 3 DOCUMENTALS EN CLAU FEMINISTA QUE NO ET POTS PERDRE”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.