Aprendre On-line

Aprendre On-line

T’oferim una selecció de recursos digitals per fomentar la lectura i la creativitat i complementar el teu aprenentatge: biblioteques virtuals, contes, webs multidisciplinàries amb activitats per a cada assignatura i webs específiques de ciències, informàtica, matemàtiques, geografia i llengües per divertir-te mentre aprens.

 

Gènius

Biblioteca virtual de la Diputació de Barcelona que ofereix recursos educatius i de diversió per a infants de 6 a 12 anys.

A més de recomanacions de llibres, còmics, música i cinema, trobareu els jocs del Gènius i les millors webs de jocs a l’apartat En acció. A l’enllaç Set-ciències hi ha una selecció de webs i guies de lectura d’art, història, salut, festes populars, idiomes i tecnologia, entre d’altres.

Idiomes: català, castellà, anglès.

eBiblio

Ebiblio és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes.

Més de 10.000 documents adreçats a públic infantil entre els quals trobareu contes, àlbums il·lustrats, còmics, llibres de coneixements i entreteniments i pel·lícules.

Idiomes: català, castellà, anglès.

 

Biblioteca Digital Internacional para niños

Biblioteca digital amb una àmplia varietat de llibres d’idiomes i cultures diferents, classificats per edat, gènere, extensió, novetats, premiats, populars, àlbums i color de la coberta. Ofereix una cerca per col·leccions i té un apartat d’exposicions amb contes de diferents temàtiques.

Idiomes: castellà, anglès, francès.

Una mà de contes

Programa del Club Super 3 que ofereix vídeos per escoltar contes i llegir els textos d’aquestes històries.

Podreu crear els vostres propis contes al Taller de dibuix i conèixer contes creats per altres infants.

Idiomes: català, anglès.

 

Cuentos cortos

Portal educatiu que inclou una àmplia selecció de contes infantils, clàssics, originals i populars. Estan classificats segons el valor que transmeten, per personatges i elements, i per gèneres. Inclou una secció amb recursos didàctics per a famílies i educadors.

Podreu publicar els vostres propis contes.

Idiomes: castellà.

Avui aprenem

El canal Super3 inclou un apartat educatiu amb vídeos de curta durada amb un munt d’experiments, curiositats i dades històriques sobre els animals, la natura, descobriments científics i jocs en anglès.

Idiomes: català, anglès.

 

Educlan

Ràdio Televisió Espanyola ofereix, a través d’aquesta web, vídeos classificats en tres grups d’edat per a infants de 3 a 10 anys amb continguts educatius: ciències naturals, socials, llengua, matemàtiques, idiomes, tecnologies o educació física.

Idiomes: castellà.

Activitum

Portal d’activitats educatives de Catalunya per a escoles i famílies que ofereix a infants i joves, de 0 a 16 anys, recursos interactius multidisciplinars, activitats a museus, visites virtuals, cursos de programació, de robòtica i un munt de jocs i manualitats.

Podreu filtrar per paraula, tipus d’activitats i edat. Per accedir als recursos us haureu de registrar.

Idiomes: català.

 

Edu365.cat

Portal educatiu del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que ofereix als infants i joves, des d’Educació Infantil fins a Batxillerat i Formació Professional, recursos interactius de diferents matèries com la lectura i escriptura, l’aprenentatge d’idiomes, les matemàtiques, la música, el cos humà i l’entorn.

Hi trobareu centenars de jocs i eines per dibuixar amb els quals us divertireu i ampliareu coneixements.

Idiomes: català.

Clicatic

Portal educatiu que ofereix recursos TIC en matemàtiques, natura, anglès, espanyol i català i una biblioteca de contes infantils i de llibres de diferents temes per a Educació Infantil i Primària.

Idiomes: castellà.

 

Cristic

Jocs didàctics per a infants d’Educació Infantil i de Primària, classificats per cicles educatius. Més de 500 jocs educatius gratuïts per aprendre català, castellà, anglès, matemàtiques, naturals, socials, música, plàstica, religió i informàtica. El web inclou recursos TIC i espai de consulta per a famílies iprofessors.

Idiomes: català i castellà.

Ens quedem a casa. Editorial Teide

Recursos i eines educatives per a escolars d’Educació Infantil i Primària per treballar diferents competències. A Educació Infantil se centra en llengua, matemàtiques i descobriment de l’entorn. A Primària, en llengua catalana, castellana, ciències socials, ciències de la naturalesa i matemàtiques.

Aprendreu amb l’ajuda de jocs, dibuixos i contes interactius.

Idiomes: català i castellà.

 

Khan Academy

Cursos personalitzats de diferents matèries: matemàtiques, química, biologia, informàtica, ciència, art, etc. Útil també per als professors com a eina complementària d’ensenyament.

Podreu marcar el vostre ritme d’estudi.

Idiomes: anglès.

Mundo primaria

És una plataforma educativa en línia per a infants entre 3 i 12 anys. Ofereix una varietat de recursos i jocs TIC gratuïts per a l’aprenentatge de les matemàtiques, llengua, idiomes i ciències, a més d’exercicis per estimular la lògica, l’atenció i la memòria.

Podreu descarregar i imprimir fitxes per pintar i fer exercicis.

Idiomes: castellà.

 

Recursos digitals per ensenyar, aprendre i treballar

Portal pedagògic, creat a la Zer l’Eral (Lleida), que recull recursos digitals classificats per nivells educatius i per matèries: medi, llengües, matemàtiques, música, plàstica, educació física, educació especial, acollida i educació per la ciutadania. Ofereix activitats, jocs d’atenció, de memòria i d’orientació espacial, contes, vídeos, recursos per a festes populars i entreteniments.

Idiomes: català.

Academons

App creada per Cerebrity amb 10.000 jocs i centenars d’activitats adaptades al currículum de cada curs de Primària, per a cada assignatura: matemàtiques, llengua, anglès, ciències naturals i socials.

Idiomes: castellà.

 

Curiosamente

Canal de Youtube on els infants tenen l’oportunitat de satisfer la seva curiositat i de conèixer a través dels vídeos les respostes a molts dels seus interrogants sobre història, geografia, animals, l’ésser humà i moltes coses més.

Idiomes: castellà.

Kids CSIC

Recurs dissenyat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) per a infants de 3 a 14 anys amants de les ciències. Inclou una guia per a pares i mares.

Trobareu històries, pel·lícules i biografies que us introduiran en el món científic i us explicaran, de forma molt senzilla, el que passa amb l’arc de Sant Martí, el magnetisme i altres fenòmens científics.

Idiomes: castellà.

 

Code

Cursos d’informàtica i programació per a infants i joves de 4 a 18 anys.

Tindreu els recursos bàsics per codificar una web i crear jocs i històries interactives.

Idiomes: català i multiidiomes.

Calaix +ie

Web de recreacions matemàtiques i de geometria per a escolars de Primària. Ofereix una bibliografia de llibres de divulgació, problemes, novel·les, contes infantils i juvenils amb el tema central de les matemàtiques. La web connecta amb el blog del mateix nom que ensenya i planteja interrogants pràctics per a l’estudiant i amb un enllaç per entendre millor el món del càlcul.

Trobareu activitats i problemes interactius i per imprimir.

Idiomes: català

 

Càlculus

Web per conèixer històries originals sobre els números i les numeracions, d’on van sorgir, la forma de les xifres, com comptaven a l’Antiguitat, etc.

Us podreu exercitar en singulars activitats de càlcul.

Idiomes: català

Calculomates

Generador d’operacions matemàtiques. Web creat per famílies i professors de Primària que permet generar en PDF fulls amb diferents tipus d’operacions matemàtiques: sumes, restes, multiplicació, divisió, derivades, logaritmes i fraccions en diferents graus de dificultat. Adreçat a Primària i Secundària.

Idiomes: castellà.

 

IXL- Ejercicios de matemáticas

Web amb continguts i exercicis, gratuïts o amb subscripció, per adquirir les competències en matemàtiques per a cada curs d’Educació Infantil i Primària.

Idiomes: castellà i multiidiomes (no en català).

Atlas didáctico

Web interactiva adreçada al públic infantil per conèixer diferents aspectes sobre la cartografia mundial, les característiques de la Terra, de l’univers i dels diferents països del món.

Idiomes: castellà.

 

Seterra

Jocs adreçats al públic infantil per aprendre i posar en pràctica els coneixements de geografia.

Podreu situar en mapes interactius de països o continents les capitals del món, els rius, les muntanyes, les banderes i altres referències geogràfiques d’interès. També trobareu els planetes del Sistema Solar, les línies dels paral·lels i molt més.

Idiomes: castellà i multiidiomes (no en català).

Parla.cat

Portal per a joves i adults que ofereix, de manera gratuïta (sense tutoria), cursos en quatre nivells d’aprenentatge i amb tres graus a cada nivell. Inclou exercicis de gramàtica, examen de nivell, bústia per als dubtes, a més de la rambla virtual amb materials en vídeo, àudio, text, joc i fòrum per a intercanvi amb altres estudiants.

Idiomes: català, castellà, anglès, francès i alemany.

 

British Council

El British Council ofereix a l’estudiant una sèrie de recursos gratuïts en línia per millorar l’anglès, lliçons per practicar les habilitats auditives i de lectura, exercicis de gramàtica, vocabulari, aplicacions, un examen de nivell, així com el canal de Facebook i YouTube.

Idiomes: anglès, castellà, francés i altres idiomes.

Language Guide

Recurs interactiu per practicar vocabulari i gramàtica amb comprensió auditiva de dinou idiomes. Les pràctiques estan classificades per temes: cos humà, animals, espai, insectes, etc.

Idiomes: Multiidiomes (no en català).

 

French games

Web per practicar el francès, l’alemany, l’anglès, el castellà, el castellà de Sud-Amèrica, l’italià i el gal·lès a través de jocs i lliçons, classificats per temes: l’ésser humà, la natura, els números i molts més.

Idiomes: castellà, anglès.

Aprendre On-line

 

 


 

Si tens qualsevol dubte amb l’eBiblio pots contactar amb el Servei d’atenció a l’usuari a través d’aquesta bústia de correu electrònic:

e-biblio.cultura@gencat.cat
 

image_pdfimage_print
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.