AUDIOLLIBRES DE CONFINAMENT

Audiollibres
image_pdfimage_print

El confinament es porta millor amb bones històries i les bones històries són encara millors si una veu ens les explica. Aquest recull d’audiollibres de ficció tracten el confinament o l’aïllament dels seus personatges, que de ben segur haurien desitjat tenir accés a l’eBiblio per escoltar aquests i d’altres relats. Connecteu l’altaveu i gaudiu d’aquests audiollibres!

 

 
Viajes por el scriptorium AUSTER, Paul

Viajes por el scriptorium

AUSTER, Paul
Audiomol, 2013

ebiblio

Un home d’avançada edat es troba tancat en una habitació, no sap qui és, ni on és, ni per què s’hi troba allà. Les fotografies, els documents al seu escriptori i una sèrie de visites que l’ancià rebrà a la seva habitació aniran desvetllant la seva identitat.

Qui hagi llegit altres novel·les d’en Paul Auster reconeixerà personatges de les seves obres entre les visites que rep el protagonista d’aquesta novel·la.

 

 
El Salvatge GARCÍA LLORCA, Antoni

El Salvatge

GARCÍA LLORCA, Antoni
Audiomol, 2016

ebiblio

En Bernabé, un nen de vuit anys orfe de mare, és venut per a fer de pastor. Això el portarà a viure molts anys sol a la muntanya, sense gairebé cap contacte social. Quan és obligat a tornar amb els humans, haurà de sobreviure en una societat que no reconeix com a seva.

El salvatge recorda el cas real d’en Marcos Rodríguez Pantoja, criat a Sierra Morena en total soledat entre els anys 1953 i 1965. L’antropòleg Gabriel Janer Manila va escriure la novel·la He jugado con lobos basada en la història d’en Marcos. La pel·lícula Entre lobos, dirigida per Carlos Patricio i estrenada el 2010, també s’ha inspirat en la vida d’en Marcos Rodríguez.

 

 
Los huérfanos CARRIÓN, Jorge

Los huérfanos

CARRIÓN, Jorge
Liverbox, 2015

ebiblio

Una novel·la de ciència-ficció post-apocalíptica. Després de la tercera guerra mundial, el món ha quedat destruït i un petit grup de persones viuen refugiades durant anys en un búnquer.

La intenció del relat se centra en el motiu que ha pogut desencadenar la guerra i el lector pot observar un paral·lelisme entre aquests motius i la vida dels personatges dintre del búnquer.

 

 
El vigilant TERRIN, Peter

El vigilant

TERRIN, Peter
Audiomol, 2016

ebiblio

Novel·la guanyadora del Premi de Literatura de la Unió Europea el 2010. Dos vigilants del garatge d’un edifici observen un dia com tots els veïns menys un abandonen l’edifici. Tenen prohibit sortir i parlar amb els veïns però el temps passa, les provisions s’acaben, el relleu no arriba, i no tenen notícies dels seus caps.

Es tracta d’una novel·la de suspens i amb girs argumentals que enganxa des de l’inici fins al final.

 

 
La metamorfosis KAFKA, Franz

La metamorfosis

KAFKA, Franz
Audiomol, 2010

ebiblio

Clàssic de la literatura europea, La metamorfosi és un relat existencialista on el protagonista, únic responsable del suport econòmic familiar, s’aixeca un matí convertit en un insecte monstruós, disfuncional i incapaç de sortir per a anar a treballar. Envaït per sentiments de vergonya i alienació, no vol sortir de la seva habitació i exposar-se a la seva pròpia família, que no mostra cap mena de compassió ni pietat per la seva situació.

 

 
Ullals ROIG, Sebastià / MACIP, Salvador

Ullals

ROIG, Sebastià / MACIP, Salvador
Audiomol, 2012

ebiblio

Guanyadora del Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil l’any 2010, Ullals és una novel·la de misteri i de terror que explica la història d’un adolescent que es troba intern en un campament especialitzat en reeducació de joves conflictius. Però la disciplina cruel del campament no és el pitjor, ja que a les instal·lacions apareixen unes misterioses criatures.

 

 
El país de los ciegos WELLS, H.G.

El país de los ciegos

WELLS, H.G.
Audiomol, 2010

ebiblio

Aquest audiollibre conté tres relats, però en aquesta selecció volem destacar el relat curt d’H. G. Wells El país dels cecs, en el que l’autor necessita poques pàgines per demostrar la seva genialitat. El protagonista cau per un vessant de muntanya i arriba a un poble aïllat on tots els seus habitants són cecs. La seva capacitat de visió el diferencia de la resta, però la diferència pot ser un do i un estigma al mateix temps.

 

 
L’esquelet de la balena CIRICI, David

L’esquelet de la balena

CIRICI, David
Audiomol, 2014

ebiblio

Ambientada en una societat futura, un centenar d’adolescents conviuen en una escola-residència que els manté aïllats de l’exterior. Amb un funcionament totalment informatitzat les instal·lacions no requereixen personal adult ni professors.

A poc a poc aniran descobrint perquè han estat reclosos en aquest centre, quin és el perill a l’exterior i per què els seus pares van acceptar aquest aïllament per als seus fills.

 


 

Si tens qualsevol dubte amb l’eBiblio pots contactar amb el Servei d’atenció a l’usuari a través d’aquesta bústia de correu electrònic:

e-biblio.cultura@gencat.cat
 

image_pdfimage_print
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

1 comentari a “AUDIOLLIBRES DE CONFINAMENT”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.