10 llibres “saludables”

Us fem arribar aquesta proposta de 10 títols recents trets del nostre centre d’interès de Cuina. Els llibres presentats destaquen per implantar i promoure uns hàbits alimentaris saludables. Són propostes d’autors, xefs, nutricionistes i metges els quals, d’una manera o d’una altra, han creat receptes innovadores -o han adaptat plats tradicionals- per establir uns hàbits amb menys grases saturades, menys ingredients processats, menys sucres o farines refinades. Tots s’apropen a la gastronomia des d’una perspectiva respectuosa amb el medi ambient i sostenible, sigui vegetariana o flexitariana. Són llibres que pensem que ens poden ajudar, no només a mantenir un pes adequat i un cos sa, sinó també per prevenir o, fins i tot, curar segons quines malalties.

Us facilitem el web, bloc o compte d’Instagram dels autors, així podreu tenir accés a les seves receptes (en alguns casos amb vídeos inclosos) perquè pugueu preparar a casa plats saludables, nutritius i reconfortants.

 


1 – Ama, come, vive, brilla: cocina honesta para conquistar tu salud

MOCKER, Elka
Barcelona: Lunwerg, 2017

Web: www.lalakitchen.com
IG: @ama.come.vive.brilla

Elka Mocker sap molt bé quina és la diferència entre menjar i alimentar-se: menjar és l’acte de mastegar, empassar i saciar; alimentar-se és, a més, un acte d’amor. En aquest llibre ens convida a enamorar-nos d’una alimentació natural, de tendència vegetal i lliure de productes altament processats. Aquesta cuina neta i respectuosa, que aposta pel producte fresc, ecològic i de temporada, ens serveix d’inspiració per a incloure en el nostre dia a dia més plats vegetals que conqueririen tant el nostre paladar com la nostra salut.


2 – Being Biotiful. Cocina en un día tu menú semanal saludable con el método “batch cooking”

SUCREÉ, Chloé
Barcelona: Grijalbo, 2019

ebiblio

Web: www.beingbiotiful.com
IG: @beingbiotiful

Chloé, fundadora del bloc Being Biotiful que compta amb milers de seguidors, ens ensenya el mètode Batch Cooking, una manera de planificar i preparar menjars saludables, casolans i fàcils per a tota la setmana en només una tarda.

Després d’anys de pràctica en l’art de torrar i barrejar llavors, batre fruites i verdures, i combinar ingredients de manera sorprenent, ens explica la seva història i els seus consells essencials i inspiradors per a canviar la nostra rutina alimentària i encaminar-nos cap a una dieta vegetariana, orgànica i de temporada.

 


3 – Come limpio: alimentación para el cuerpo, la mente y las emociones

ZAPLANA, Carla
Barcelona: Urano, 2019

Web: www.carlazaplana.com
IG: @carlazaplana

Aquest és l’últim llibre de Carla Zaplana, coneguda coach nutricional per altres títols com Sucs Verds o Superfoods. L’alimentació natural és la base de la Filosofia Menja Net. Com combinar els aliments? Com estructurar els teus àpats?

El llibre conté tota la informació detallada dels diferents grups d’aliments, per resoldre dubtes i mites que sorgeixen d’ells; alcalinitat, proteïna vegetal, gluten, làctics, suplementació, etc.


4 – La Comida saludable: recetas de cocineros y médicos

ZAMORANO, José
Barcelona: Cúpula, 2018

Amb el rigor mèdic en la recerca de la salut a través de l’alimentació neix aquest llibre, de la mà dels millors especialistes mèdics de l’Hospital Universitari Ramón i Cajal de Madrid i dels més reconeguts xefs espanyols, per explicar-nos com gaudir del menjar i tenir cura de la salut a través d’aquest mateix. No es tracta d’un llibre més en què s’expliquen les virtuts dels aliments, sinó que també combina l’excel·lència en el coneixement de les malalties més habituals amb el saber de què podem fer per prevenir-les o tractar-les mitjançant el menjar.

 


5 – Cocina ayurveda para la autocuración: principios ayurvédicos, recetas y guía de alimentos curativos para vata, pitta y kapha

LAD, Usha / LAD, Vasant
Móstoles (Madrid): Gaia Ediciones, 2019

L’Aiurveda, antic art sanador de l’Índia, ensenya que el menjar és un factor essencial en la cura de la salut i el benestar personal. En aquesta obra de Dr. Vasant Lad, un dels metges aiurvèdics més reconeguts del món, presenta els principis de la cuina ayurvèdica vegetariana, tal com es reflecteixen a més d’un centenar de receptes que inclouen herbes i espècies per equilibrar la constitució de cada persona. Així mateix hi ha informació sobre les propietats medicinals de la majoria dels aliments.


6 – Food & Soul: Inspiración y recetas plant-based para nutrir cuerpo y alma

NIETO, Estela / IGLESIAS, Iván
Conesa, 2019

Web: www.nutricionesencial.es
IG: @nutricion_esencial

Inspiració i receptes per alimentar el cos però també l’ànima, perquè a l’hora de menjar és important prendre consciència de la relació que establim amb aquests aliments que ingerim. El llibre presenta receptes 100% vegetals per crear plats saludables i reconfortants.

 


7 – Come comida real: una guía para transformar tu alimentación y tu salud

RÍOS, Carlos
Barcelona: Paidós, 2019

ebiblio

Web: realfooding.com/
IG: @realfooding

En aquest llibre l’autor ens ofereix el coneixement científic per qüestionar, indagar i aprofundir en la nostra alimentació i en tot allò que l’envolta. Ens explica les bases del Realfooding, un estil de vida que vol desterrar de la dieta els productes ultraprocessats i ens ofereix consells pràctics, trucs i receptes per menjar de manera fàcil, ràpida, rica i saludable.


8 – Pastelería sin sin

MARCHESOTTI, Gabriela
Barcelona: Libros Cúpula, 2019

IG: @singlutentacion_

La nostra proposta de rebosteria. Cada vegada hi ha més persones al nostre voltant que no pot prendre algun aliment: celíacs, al·lèrgics a la llet, a l’ou, als fruits secs… En aquest llibre hi ha receptes, trucs i alguns consells perquè et resulti fàcil preparar receptes dolces per aquells que pateixin algun tipus d’intolerància. Receptes senzilles per aconseguir resultats d’alta qualitat que et permeten ser solidari i satisfer els paladars més exigents.

 


9 – Recetas para vivir con salud

FERNÁNDEZ MARTÍNEZ, Odile
Barcelona: Planeta, 2018

Web: www.misrecetasanticancer.com
IG: @misrecetasanticancer

L’objectiu d’aquest llibre és ensenyar-te a menjar sa per millorar la teva salut, la teva qualitat de vida, prevenir malalties cròniques com la diabetis, el càncer, les malalties cardiovasculars o la depressió, així com millorar el teu benestar emocional. La dita «som el que mengem» és certa, i en aquest llibre descobriràs els tres pilars fonamentals per aconseguir una alimentació saludable: la cuina de la felicitat, la cuina anticàncer i la cuina de la llarga vida.


10 – Vegesanísimo: más de 80 recetas fáciles, sabrosas y rápidas

VARGAS, Álvaro
Barcelona: Planeta, 2019

Web: alvarovargas.net/
IG: @alvarovargas80

Seitan amb salsa de nabius, hamburgueses d’amarant, nyoquis de moniato, pastís d’espinacs… Dividit per estacions i apostant pels productes de proximitat, Vegesanísimo és la bíblia de referència per a vegans i vegetarians. Una obra de consulta imprescindible on trobaràs idees i consells per donar sabor i color als teus menús diaris.

 

Si tens qualsevol dubte amb l’eBiblio pots contactar amb el Servei d’atenció a l’usuari a través d’aquesta bústia de correu electrònic:

e-biblio.cultura@gencat.cat
 

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.