Apps idiomes 2020

image_pdfimage_print

Aprendre idiomes es pot fer a través de diferents vies, entre les quals comencen a prendre més rellevància les subscripcions a canals de xarxes socials o aplicacions mòbils.

Actualment, disposem d’un bon ventall d’aplicacions per aprendre idiomes. Les més populars i utilitzades són les que ofereixen múltiples llengües dins la mateixa eina però també en trobem de dissenyades per a un sol idioma.

A més, n’hi ha que s’han especialitzat per treballar aspectes específics de l’aprenentatge com la conversa, la pronunciació i la lectura i també, podem trobar bons traductors per fer servir en qualsevol moment o situació.

Esperem que aquesta guia d’apps d’aprenentatge d’idiomes us sigui  d’utilitat. Recordeu que la Biblioteca Jaume Fuster posa a la vostra disposició grups d’intercanvi i materials d’autoaprenentatge perquè els idiomes no siguin cap barrera a l’hora de viatjar, contactar amb nous amics  o trobar feina*.

* Les apps proposades són preferentment gratuïtes. Fonts consultades: Play Store de Google i App Store.

 

CONVERSA I INTERCANVI D’IDIOMES

 

31

HiNative

Podràs interactuar amb parlants nadius de 120 idiomes i aclarir els teus dubtes sobre pronunciació, vocabulari i frases fetes mitjançant la veu o fent servir una foto.

Disponible per a  iOS i Android

32

Learn English Speak English

Aplicació guanyadora de diversos premis que permet establir diàlegs amb parlants nadius mitjançant el vídeo i inclou també qüestionaris per millorar l’escolta, el vocabulari i la gramàtica.

Disponible només per a Android

 

HelloTalk

HelloTalk

Amb aquesta aplicació premiada podràs posar-te en contacte amb altres parlants nadius o tutors de fins a 160 països diferents. Entre els serveis que ofereix hi ha la traducció, la transliteració, la correcció gramatical i el reconeixement de veu.

Disponible per a  iOS i Android

34

English Conversation Practice

App dissenyada per practicar i millorar la conversa en anglès amb 200 lliçons que contenen exercicis de comprensió, qüestionaris i eines per gravar i valorar el teu progrés. Té l’opció d’ús fora de línia (sense connexió a Internet).

Disponible per a  iOS i Android

 

35

Tandem

Plataforma molt similar a Speaky que permet trobar una parella de conversa de qualsevol part del món però que també ofereix la possibilitat de fer converses temàtiques i consultar tutors professionals.

Disponible per a  iOS i Android

 

LECTURA I TEXTOS GRADUATS

 

Beelinguapp

Beelinguapp

Per aprendre idiomes llegint i escoltant històries, contes i novel·les a partir de la descàrrega d’arxius en format audiollibre. Els idiomes disponibles són: l’anglès, l’alemany, l’espanyol, el portuguès, el francès, l’italià, l’hindi, el coreà, el rus, el turc, l’àrab, el xinès i el japonès, i a més els textos tenen la seva versió bilingüe per ser llegits de forma paral·lela.

Disponible per a  iOS i Android

37

Dubbuk

Col·lecció de llibres i textos graduats per llegir i practicar l’anglès britànic i l’espanyol. Es tracta d’audiollibres (eBBi Book) que tenen les opcions de text i d’àudio amb les següents funcions: traducció professional, diccionari bilingüe WordReference, textos paral·lels i escolta sincronitzada amb el text.

Disponible per a iOS, Android i Web.

 

TRADUCTORS i DICCIONARIS

 

Reverso Diccionario Traductor

Reverso Diccionario Traductor

Molt bona eina útil tan per a estudiants com professors i també professionals que ofereix traduccions de forma immediata en 14 llengües a partir de text o de veu. Inclou especificacions sobre pronunciació, història, creació de llista de termes favorits o suggeriments de sinònims a partir del context de cerca.

Disponible per a iOS i Android

Awabe

Awabe

Gràcies a aquesta aplicació podràs obtenir la traducció simultània de textos en diferents traductors. Amb una interfície fàcil d’usar pot traduir veu i ofereix una gran quantitat de continguts en àudio.

Disponible només per a Android

 

41

Microsoft Traductor

Ofereix el seu ampli ventall de funcions per a més de 60 idiomes. Entre les més destacables hi ha la traducció de textos, de veu i de conversa, i també d’imatge a partir d’una càmera o per captura de pantalla. Guies de pronunciació i transliteració, llibres d’expressió i recerca de traduccions alternatives. Es pot utilitzar fora de línia.

Disponible per a  iOS i Android

 

MONOLINGÜES

 

ALEMANY

 

Brief Schreiben

Brief Schreiben

Aplicació per aprendre a escriure diferents temes de l’alemany així com també cartes o textos formals. Vocabulari adaptat des dels nivells A1 fins al C1.

Disponible per a iOS i Android.

02

Erste Schritte in Deutschland

Classificat en 10 temes aquest joc t’ajudarà a adquirir un bon vocabulari de l’alemany per a les diverses situacions quotidianes. Adreçat a estudiants d’alemany del nivell B2 i que van a fer una estada a Alemanya.

Disponible per a iOS i Android.

 

German Grammar Test

German Grammar Test

Una aplicació molt completa per aprendre i millorar els coneixements en gramàtica alemanya mitjançant unes 60 lliçons i més de 10.000 tests sobre verbs, noms, frases fetes i estructures gramaticals.

Disponible només per a  Android.

DW Learn German

DW Learn German

Amb una primera prova de nivell podràs saber per on començar a aprendre. Inclou continguts per a tots els nivells del Marc Comú de Referència, vocabularis, gramàtica, vídeos i exercicis interactius.

Disponible per a iOS i Android.

 

ANGLÈS

 

05

Improve English: Word Games

Dissenyada especialment per a millorar el vocabulari, els “phrasal verbs” i aclarir els dubtes gramaticals més comuns. Té una completa secció de lliçons i proves sobre vocabulari i gramàtica que també ajuden a preparar exàmens oficials com l’IELTS o el TOEFL. A més et permet avançar en els teus coneixements tot aprenent amb  jocs interactius.

Disponible només per a  Android.

English Grammar Practice 2018

English Grammar Practice 2018

Amb aquesta aplicació podràs practicar tota la gramàtica anglesa des del nivell bàsic i fins a l’avançat a partir d’exercicis i proves.

Disponible només per a IOS.

 

07

LearnEnglish Podcasts

Per millorar l’escolta del teu anglès amb una sèrie de converses gravades per locutors nadius que reprodueixen situacions quotidianes. S’inclouen qüestionaris per comprovar la comprensió de les escoltes i en la última versió s’hi han afegit nous episodis sobre l’entorn laboral i dels negocis.

Disponible per a  iOS i Android.

08

Voxy

El mètode d’aquesta app consisteix en lliçons personalitzades basades en el teu nivell d’anglès, interessos i fites. Pots tenir classes particulars amb tutors certificats i nadius d’anglès per millorar les teves habilitats. Tot el contingut està basat en situacions de la vida real i en text rellevant en les teves activitats diàries. El seu ús està recomanat pe The New York Times i la CNN, entre altres moltes empreses de comunicació.

Disponible per a  iOS i Android.

 

CATALÀ

 

Aprendre català

Aprendre català

App amb un ampli llistat de recursos per aprendre i ampliar el teu vocabulari del català amb un diccionari Flashcard, cursos adaptats a tots els nivells i ritmes d’aprenentage i àudios per escoltar en qualsevol moment del dia o bé mentre dorms mitjançant l’innovador mètode de l’hipnopèdia.

Disponible només per a Android.

Guies conversa universitària

Guies conversa universitària

Adreçada tan als estudiants internacionals que venen a Catalunya com als catalans que van a estudiar a l’estranger. Permet combinar el català amb les principals llengües europees i també amb el xinès, el rus, l’aranès, l’hebreu i l’àrab. Conté un ampli vocabulari i frases dels contextos més habituals com són l’allotjament, l’oficina bancària, els transports públics, el restaurant, el lleure, els serveis mèdics… etc.

Disponible per a iOS i Android.

 

Picalletres

Picalletres

Jocs lingüístics per lletrejar paraules, detectar barbarismes i errors ortogràfics. Diverteix-te i entra en el rànquing dels millors picalletrejadors!

Disponible només per a Android.

Posa’ls

Posa’ls

Mitjançant exercicis pràctics i explicacions teòriques aprendràs de forma autònoma a com fer ús dels pronoms febles. Adreçat a estudiants dels nivells B2 i C1 i també per a alumnes d’ESO i Batxillerat.

Disponible només per a Android.

 

FRANCÈS

 

09

Améliorez votre français!

Amb aquesta aplicació podràs millorar la  teva ortografia, gramàtica i vocabulari. Conté 209 lliçons i 750 exercicis.

Disponible per a  iOS i Android.

TCF – Test de français

TCF – Test de Connaissance du Français

Aplicació de referència que inclou textos i exercicis per practicar la gramàtica i el vocabulari, millorar la comprensió lectora i del llenguatge per a tots els nivells des de l’A1 al C2. Inclou proves de nivell i per preparar l’examen d’accés a les universitats franceses.

Disponible per a  iOS i Android.

 

Français Authentique

Français Authentique

Basada en podcasts i vídeos de Youtube aquesta aplicació ha estat creada a nivell particular per un aficionat que ha a aconseguit crear una comunitat de seguidors mitjançant Facebook. També ofereix un curs gratuït d’aprenentatge i converses. Es recomana tenir un bon nivell de comprensió oral del francès per aprofitar-ne els continguts.

Disponible per a  iOS i Android.

12

Frantastique

Aquesta app ofereix cursos de francès de caràcter diari i personalitzats amb continguts escrits, d’àudio i vídeo que et permetran practicar els accents. La durada és de 15 minuts diaris, ofereix correcció immediata i explicacions personalitzades.

Disponible per a iOS i Android.

 

ITALIÀ

 

Italian verbs: Learn & Train

Italian verbs: Learn & Train

Aprendràs i practicaràs la construcció de formes verbals a partir de la conjugació de 15 temps verbals de 7.000 verbs italians. També es pot utilitzar fora de línia.

Disponible només per a Android.

Listen and Learn Italian

Listen and Learn Italian

Conté 300 àudios per escoltar en línia sobre múltiples temàtiques d’interès com la científica, la política i la històrica a més de converses sobre la vida quotidiana. Apte per a aprenents de qualsevol nivell que tenen com llengua mare l’anglès, l’alemany, l’espanyol, el portuguès o el japonès.

Disponible només per a Android.

 

JAPONÈS

 

15

JA Sensei

Disposa de 23 classes de japonès per aprendre els conceptes bàsics, exercicis interactius, frases fetes per fer servir en viatges i àudios per aprendre a pronunciar les paraules.

Disponible només per a Android.

17

Obenkyo

Una bona eina per practicar qualsevol dels components de l’escriptura japonesa: hiragana, katakana i kanji, així com també la numeració en romaji, hiragana i kanji. Ofereix diferents tests de nivell des del bàsic fins al més professional, així com traducció, vocabularis i lectures.

Disponible només per a Android.

 

PORTUGUÈS

 

Português Coruja: Fácil e Divertido

Português Coruja: Fácil e Divertido

Per a estudiants de nivell intermedi i avançat amb aquesta app aprendràs de forma pràctica a resoldre els dubtes que tinguis sobre el portuguès brasiler, mentre realitzes qüestionaris amb diferents nivells de dificultat que a més inclouen comentaris.

Disponible només per a Android.

Português Panda para Concursos e Provas

Português Panda para Concursos e Provas

Aquesta aplicació conté fins a 1.000 qüestionaris de diferents graus de competència del portuguès amb els quals obtindràs informes del teu rendiment. Inclou també un extens catàleg de classes en format vídeo, comentaris i interpretació de textos.

Disponible només per a Android.

 

XINÈS

 

21

ChineseSkill

Per aprendre a bon ritme i de forma divertida el xinès mandarí. Ofereix petites unitats didàctiques basades en jocs per posar a prova les teves habilitats d’escolta, parla, pronunciació, lectura i escriptura. Inclou arxius d’àudio de parlants nadius i es pot fer servir fora de línia.

Disponible per a  iOS i Android.

Skritter Chinese

Skritter Chinese

Amb aquesta aplicació aprendràs xinès i portaràs un entrenador d’escriptura al palmell de la teva mà.

Disponible per a iOS i Android.

 

MULTILINGÜES

 

Clozemaster

Clozemaster

Aplicació molt útil per aprendre progressivament vocabulari. S’adapta a les necessitats de l’aprenent ja que permet seleccionar no només l’idioma que vol aprendre sinó també quina és la seva llengua d’origen. Es poden fer fins a 100 combinacions de parelles d’idiomes entre els quals es pot escollir per exemple, el català, l’euskera i l’esperanto.

Disponible per a iOS i Android.

24

Babbel

Conté una gran varietat d’idiomes, des del clàssic anglès fins a l’ alemany, el portuguès brasiler, el turc, el suec, el polonès, l’holandès, el noruec, l’indonesi o el danès. Podràs practicar la teva pronunciació mitjançant el reconeixement de veu.

Disponible per a iOS i Android.

 

Busuu

Busuu

Amb aquesta app podràs aprendre paraules i frases clau en anglès, francès, alemany, italià, portuguès, polonès, rus, turc, etc. A més, conté més de 150 temes quotidians i s’hi poden realitzar cursos, comentaris lingüístics, pràctiques d’audició, lectura, escriptura i conversa. A més, et permetrà practicar tot allò que aprenguis amb parlants natius.

Disponible per a  iOS i Android.

26

Duolingo

Et permet aprendre anglès, francès, alemany i portuguès amb lliçons en què aprendràs també la pronunciació de les paraules. Podràs escollir el teu nivell i senyalar les fites que vols marcar-te per aprendre l’idioma.

Disponible per a  iOS i Android.

 

Quizlet

Quizlet

Molt popular entre els estudiants, conté 18 idiomes per aprendre i amb els que pots preparar exàmens mitjançant jocs, vídeos i arxius d’àudio que et permetran
millorar l’escriptura i l’escolta. També inclou vocabularis especialitzats.

Disponible per a iOS i Android.

Drops

Drops

Ideada en forma de jocs d’una durada de 5 minuts podràs aprendre diàriament de forma divertida i sense que te n’adonis el vocabulari de fins a 30 idiomes diferents.

Disponible per a iOS i Android

 

Nextlingua

Nextlingua

Per aprendre de forma progressiva mitjançant jocs dinàmics i recursos didàctics l’anglès, el francès, el portuguès, l’italià i l’espanyol. Complementa les lliçons un diccionari visual amb un ampli vocabulari, conjugacions i gramàtica per a tots els nivells d’aprenentatge des de l’inicial fins l’avançat.

Disponible per a iOS i Android.

Fun Easy Learn

Fun Easy Learn

Amb aquesta app pots aprendre fins a 59 idiomes entre ells, el català. Conté frases fetes i vocabularis molts complets de diferents temàtiques amb transcripcions fonètiques i àudios adaptats a tots els nivells de dificultat. Els jocs interactius et permeten conèixer l’evolució del teu aprenentatge. També funciona fora de línia.

Disponible només per a Android.

 

Learn Japanese, Korean and Chinese (LingoDeer)

Learn Japanese, Korean and Chinese (LingoDeer)

Aplicació d’èxit entre els aprenents d’idiomes asiàtics que conté jocs i exercicis interactius, vocabularis i frases fetes i gravacions de parlants nadius per a tots els nivells fins a l’intermedi superior. També funciona fora de línia.

Disponible per a iOS i Android.

 

image_pdfimage_print
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

14 comentaris a “Apps idiomes 2020”

  1. Hola Stefan veig que ambdues propostes són molt interessants però no tenen “versió app”, i aquest post se centrava en les aplicacions mòbils. Les apuntem per un futur article amb recursos web per aprendre idiomes. Gràcies i fins aviat

 1. Molt bones propostes, coneixia algú es però d’altres no i les apunto per compartir amb els meus alumnes de secundària i batxillerat, moltes gràcies!!!!

 2. Núria Parra Macías

  Bon dia!

  Moltes gràcies per les recomanacions. Si em permeteu, comparteixo una altra per aprendre francès que particularment m’agrada força: le mot du jour, disponible per a iOS i Android, gratuïta.

  https://communfrancais.com/2018/10/12/test-application-mot-du-jour/

  És una app per aprendre (o revisar) vocabulari. Presenta una paraula aleatòria diària, amb la seva fonètica, definició i altres elements propis de l’entrada d’un diccionari.

  Salutacions,

 3. Biblioteca Jaume Fuster

  Gràcies a vosaltres! Ens alegrem de que us siguin interessants i útils. Recordeu que pel 2020 en tindreu una nova actualització.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.