El divendres 16 d’octubre es va celebrar la Collita fresca on es presentaven les darreres novetats de literatura juvenil. Deu editorials ens van donar a conèixer les novetats que al darrer trimestre del 2020 es publicarien. Com cada collita fresca, una llibreria especialitzada en literatura infantil i juvenil introdueix la filosofia de cada editorial, en aquest cas, l’encarregada va ser la Maite Cusó, llibretera de la llibreria Pebre negre del barri del Clot.

 
 

 

 

L’Eugènia Broggi de L’Altra tribu van mostrar les dues novetats d’aquest final de 2020, La casa de Mango street de Sandra Cisneros i Caminant junts per la lluna de Pep Puig.

 

José Manuel Moreno d’Oceáno-Gran Travesía va presentar quatre novetats ben diferents, un poemari juvenil titulat Lecciones de natación de Lili Reinhart, on veurem el món íntim de l’actriu protagonista de la sèrie Riverdale, La ruta de las abejas de Jorge Galán, La nación de las bestias de Mariana Palova, un llibre que sentirem molt a parlar, ja que és una obra autopublicada i ha rebut molts elogis de part del públic i la crítica. I per últim Maldita de Frank Miller i Thomas Wheeler que ha basat la sèrie de Netflix.

 

L’Anna Paulner de l’editorial Cruïlla recuperarà diversos títols clàssics de la col·lecció Gran Angular, com per exemple la reedició de Per què no m’ho deies de David Nel·lo. La novetat més esperada és La música del diable de Silvestre Vilaplana que és el darrer Premi Gran Angular.

 

L’Alba Besora de Pagès editors ens presenta la novel·la sueca anomenada Espais interiors d’Elin Nilsson, una autora jove i és un recull de vuit històries. L’altra és un assaig per a joves. L’Alba també presenta el segell Nandibú Zeta, en aquesta col·lecció trobarem assaig dirigit a joves escrits per joves, com per exemple De la poma a la pantalla de Marta Roqueta.

 

La Marta Becerril de RBA-Molino ens ha destacat La tierra de la noche de Melissa Albert, Balada de pajaros cantores y serpientes de Suzzane Collins que és la precuela dels Jocs de la fam, American royals de Katheriene MacGee, aviat es publicarà la segona part anomenada Majestad, on es presenta la monarquia als Estats Units i Brilla de Jessica Jung, una novel·la ambientada en el món del K-pop.

 

L’Anna López de La Galera ens destaca els dos llibres de la col·lecció Alex Rider: Operación Stormbreaker i Point Blanc d’Anthony Horowiitz, que són novel·les d’espionatge, El último grito de Courtney Summers, un thriller juvenil de l’autora de Sadie, La torre de Neró de Rick Riordan, darrera part de Les proves d’Apol·lo i la gran aposta de La Galera és El tron de les set illes d’Adalyn Grace, una novel·la de gènere fantàstic. En literatura catalana juvenil, els dos títols més interessants són Nascuts per ser breus de Toni Mata i La nit porpra d’Imma Monsó.

 

La Sonia Antón de Maeva Young, les novetats més interessants són els còmics de la Raina Telgemeier: Coraje i El talento de Claudia, els llibres de coneixements La linia del tiempo de Peter Goes i Grecomanía d’Emma Giuliani i Carole Saturno.

 

L’Iván Barreto de l’editorial Bambú-Casals ens presenta les novetats més destacades Los del medio de Kirsty Applebaum, L’última grua de paper de Kerry Drewery i La llum de les fondàries de Frances Hardinge.

 

La Patrízia Campana de l’editorial de Fanbooks, ens destaca les novetats: Som tempesta de Michela Murgia, un llibre de no-ficció, en el camp de novel·les ens presenta: Ametlla de Won-Pyung Sohn, La bessona de Natasha Preston i Sol de Mitjanit de Stephenie Meyer, en aquest llibre viurem la història de Crepuscle des de l’òptica de l’Edward Cullen.

 

Per últim, la Mireia Lite del segell Penguin Random House ens destaca tres llibres ben diferents: Fuerte de Roy Galán un assaig que analitza les noves masculinitats, Somos las nietas de las brujas que no pudisteis quemar d’Ame Soler i La regla mola si sabes como funciona de Menstruita.

 

Si voleu ampliar aquesta informació al següent enllaç podeu trobar recomanacions i bibliografia relacionada amb les editorials convidades.
 

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.