Irene Vallejo, Pregonera de la Lectura 2021

Irene Vallejo

Dijous 22 d’abril, a les 18 h, Irene Vallejo va conversar amb el periodista Xavi Ayén al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona sobre el conjunt de la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida. El pregó es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Barcelona i de les xarxes socials de les Biblioteques de Barcelona.

Nascuda a Saragossa el 1979 i llicenciada en Filologia Clàssica, Irene Vallejo va obtenir el doctorat europeu per les universitats de Saragossa i Florència. Des de la infantesa es va sentir fascinada per les llegendes de Grècia, Roma i el món mediterrani. Actualment duu a terme una intensa tasca de divulgació del món clàssic impartint conferències i a través de les seves col·laboracions habituals als diaris Heraldo de Aragón i El País. També ofereix des de 2015 freqüents col·loquis amb estudiants a escoles i instituts de tot l’Estat espanyol, participa en activitats de promoció de la cultura i col·labora amb el projecte Believe In Art, que porta l’art i la literatura als hospitals infantils.

Des del seu llançament el 2019, L’infinit dins d’un jonc ha conquerit unànimement lectors i crítica, s’ha traduït a trenta idiomes i ha assolit guardons tan prestigiosos com el Premi Nacional d’Assaig 2020. De la seva obra literària destaquen també les novel·les La luz sepultada (2011) i El silbido del arquero (2015), les antologies periodístiques Alguien habló de nosotros (2017) i El futuro recordado (2020), els llibres infantils El inventor de viajes (2014) i La leyenda de las mareas mansas (2015) i l’assaig breu Manifiesto por la lectura (2020).

L’escriptora se suma a la llista de pregoneres i pregoners que, des del 2003, han protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona: Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes i Mia Couto. L’any 2020, en el context de la pandèmia amb motiu de la covid-19, es va programar el pregó en forma de Diàleg de Sant Jordi, una conversa entre els escriptors Empar Moliner i Julià Guillamon.
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

6 comentaris a “Irene Vallejo, Pregonera de la Lectura 2021”

  1. La historia amena y entendedora, de los libros que no es otra que la nuestra. Infinitas referencias para conocernos mejor.

  2. Hola,
    Precisament és el de la Irene ( L’infinit dins d’un jonc) ‘, el que volía agafar com a próxima lectura. Vaig veure el video de la seva
    lectura al Saló de Cent i em va semblar una dona sensible i que parlava amb el cor.

    Gràcies per aquests concursos que feu…

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.