Les guanyadores del concurs de març

L’Aina i la Raquel són les dues guanyadores del concurs del passat mes de març  ja gaudeixen del llibre La cervesa de la Highsmith (Pagès Editors, 2021).

Patricia Highsmith va ser una escriptora contra corrent. El 1950 va publicar Estranys en un tren, una novel·la negra de culte escrita en un món essencialment masculí, on poques dones destacaven en aquest gènere. L’autora va aconseguir fer de la recreació del suspens i de l’angoixa el seu principal element literari. Recordant una visita a Lleida en què l’escriptora va quedar enamorada de la cervesa (va ser un dels motius pels quals va acceptar la convidada a visitar la ciutat), vuit autores de novel·la negra catalana li reten homenatge en aquest volum: Anna Maria Villalonga, Montse Sanjuan, Esperança Camps, Raquel Gámez, Núria Cadenes, Marta Alòs, Susana Hernández i Margarida Aritzeta demostren que la Highsmith té hereves molt potents en català. Sebastià Bennasar ha preparat aquesta antologia específicament per al centenari de l’autora i per a la col·lecció Lo Marraco Negre.

Una antologia de relats negres de diferents autores contemporànies que no només fan un homenatge a l’escriptora, sinó que escriuen cadascuna de les peces amb la màxima qualitat possible per constatar un fet que molts ja sabíem: que a la novel·la negra catalana les dones hi juguen un paper fonamental.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

3 comentaris a “Les guanyadores del concurs de març”

  1. Annalisa Terrizzi

    Hola a totes i tots! Moltes gràcies per portar endavant iniciatives com la del concurs! Salut i cultura!

  2. Aquesta vegada full comentar alguna cosa sobre el concurs: m’agrada perquè estimula la nostra curiositat i ens fa buscar i informar-nos sobre el que pregunteu. Una bona manera d’estimular, també, les ganes de conèixer nous autors i noves coses. Agraït, per tant!!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.