Sketchnoting

Sketchnoting

Els mitjans de comunicació ens sotmeten des de fa temps a un bombardeig informatiu constant i gairebé no tenim temps de processar totes les notícies que ens arriben de tot arreu.

Els correus s’amunteguen a la safata d’entrada del correu professional i cal alleugerir una mica la quantitat d’informació a la qual estem exposats. Simplificar-la és clau per entendre i assimilar els conceptes.

El llibre que us recomanem és dels pocs que s’han editat en castellà i ens explica els secrets per aconseguir prendre notes de forma visual i creativa, combinant text i recursos gràfics.

Si necessiteu agafar apunts, explicar el vostre projecte o prendre notes d’una manera visualment impactant i divertida, proveu l’sketchnoting. Per utilitzar aquesta tècnica no és necessari saber dibuixar gaire bé, només cal que cada persona faci els seus propis dibuixos.

L’sketchnoting té difícil traducció. Sketch vol dir esbós i noting és l’acció de prendre notes de manera dinàmica. No és un concepte nou, l’artista Leonardo da Vinci ja utilitzava l’sketchnoting en els seus quaderns de notes i pensava en imatges, esquemes i dibuixos, amb els quals representava les seves pròpies idees i conceptes.

Aquesta tècnica ens permet expressar idees mitjançant dibuixos, fletxes, diagrames i contenidors així com potenciar la imaginació, la concentració i gaudir mentre treballem. Els resums són més clars, divertits i visualment potents. 

El llibre, que és ple d’exercicis pràctics per aprendre’n, està organitzat en tres parts i proporciona els fonaments de la tècnica, els testimonis dels usuaris i la seva aplicació pràctica a la feina. Per acabar, els autors ofereixen un seguit de recomanacions de webs, apps, programes i bibliografia específica.

Audrey Akoun

Audrey Akoun, que és terapeuta familiar i formadora en mapes mentals, treballa amb la psicòloga clínica Isabelle Pailleau oferint els seus serveis de formació a lafabriqueabonheurs.com. D’altra banda Philippe Boukobza, creador de programes de formació sobre pensament visual, recomana webs i bibliografia destacada en francès al seu blog, heuristiquement.com

AKOUN, Audrey
Sketchnoting
Pensamiento visual para ordenar ideas
y fomentar la creatividad
Barcelona: Editorial Gustavo Gili, 2019
Sketchnoting. Pensamiento visual para ordenar ideas y fomentar la creatividad. Audrey Akoun, Philippe Boukobza, Isabelle Pailleau. Barcelona: Gustavo Gili, 2019
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

2 comentaris a “Sketchnoting”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.