la gran petjada que la guerra civil va fer a l’ànima de la gent

Como somos - Ignacio Urquizu
Como somos - Ignacio Urquizu
URQUIZU, Ignacio
¿Cómo somos?
Un retrato robot de la gente corriente
Barcelona: Ed. Deusto, 2019

El llibre del sociòleg Ignacio Urquizu, actualment alcalde d’Alcañiz, fa un estudi analític de la personalitat de l’home o dona mitjà de l’Estat Espanyol.

El llibre té com a fonament destacar la gran petjada que la guerra civil va fer a l’ànima de la gent corrent. De tal manera, que aquest record -encara viu- fa que sigui un coixí dels corrents polítics ultradretans que hi ha amb força en les capes polítiques i empresarials altes espanyoles i també en les capes més populars.

La gent que s’anomena corrent és determinant en el sosteniment de la democràcia d’una manera continua i assossegada.

L’estrat mig de la població espanyola està preocupada pels canvis tecnològics en el mercat de treball i pel canvi climàtic.

El seu paper és i ha de ser palpable per aconseguir no només la democràcia plural desitjada sinó per evitar extremismes i posicions ideològiques que afavoreixen a una minoria. Cal que se n’adoni d’una manera més contundent.

Pot ser davant d’aquesta crisi del coronavirus, aquest estudi és una porta oberta al futur que la ciutadania ha de definir. És aquesta gran quantitat de la gent corrent qui un cop més pot acabar de derivar les polítiques públiques desitjades tot destacant la distància que manté amb les classes tan altes com més baixes.

pexels-lukas-669615

El Centro de Investigaciones Sociológicas és el centre oficial de dades sociològiques i polítiques a Espanya.

L’Institut d’estadística de Catalunya assoleix també dades referides a Catalunya en diferents aspectes. Conjuntament treballa el Instituto Nacional de Estadística d’Espanya pels seus estudis conjunturals i periòdics.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

1 comentari a “la gran petjada que la guerra civil va fer a l’ànima de la gent”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.