‘Ocell blanc’ de Raquel J. Palacio

Ocell blanc : una història Wonder / escrita i il·lustrada per R. J. Palacio
Ocell blanc : una història Wonder / escrita i il·lustrada per R. J. Palacio
PALACIO, R. J.
Ocell blanc
Una història Wonder
Barcelona: La Campana, 2019
Pájaro blanco
Una historia maravillosa
Barcelona: Nube de Tinta, 2019

Recordeu que, a més de llibres, a eBiblio també podeu llegir còmics!

Avui dimarts us recomanem un còmic en català: Ocell blanc. El trobareu a l’enllaç clicant sobre el títol!

R.J. Palacio, l’autora, dissenyava cobertes per llibres d’altres autors, mentre somiava escriure una novel·la pròpia algun dia. Ho va aconseguir amb Wonder : la lliçó d’August, que va resultar un fenomen mundial, portat al cinema. A aquest títol el van seguir altres èxits com L’Auggie i jo, Tots som Wonder i Charlotte.

Ocell blanc explica la història de l’àvia d’en Julian, el noi que li feia la vida impossible a l’Auggie Pullman. Es tracta d’una novel·la gràfica amb un simbolisme molt potent i que toca profundament el cor de qui la llegeix.

Sara Blum, l’àvia d’en Julian, és una jueva de bona família, acostumada a una vida còmoda enmig de luxe i paisatges ideals. Tot canviarà a partir de l’ocupació nazi, el 1940, que redueix a tots els membres de la seva ètnia a pàries sense drets. La Sara es va veient cada cop més discriminada i, finalment, perseguida, Només l’ajudarà un nen estrafet per la pòlio, a qui tots rebutgen, i que demostrarà ser més valent que qualsevol altre.

El dibuix és sobri, amb fons plans que ressalten la importància del color i del traç acurat dels rostres dels personatges. A la part final del còmic hi trobareu informació molt interessant sobre la ocupació nazi de França i d’altres països, així com un bon llistat de bibliografia per ampliar documentació.

Esperem que en gaudiu!!

Ocell blanc : una història Wonder / escrita i il·lustrada per R. J. Palacio
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

3 comentaris a “‘Ocell blanc’ de Raquel J. Palacio”

  1. M’encanta el contrast de color de les vinyetes i el blau de la portada.
    La història té bona pinta així que li hauré de donar un cop d’ull. Gràcies per la recomanació!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.