Jean Rolin segueix aquest cop les passes de T.E. Lawrence, que a principis del s.XX va fer un llarg viatge per Orient Mitjà per tal d’estudiar les fotaleses medievals dels croats a l’antiga Terra Santa. A partir de l’observació directa dels llocs s’entrecreuen diverses esferes temporals i poètiques: el passat remot, l’època i la vida de Lawrence , una ficció esdevinguda al present i la referència als temps convulsos de l’actualitat a una zona que ha estat de manera recorrent escenari dels enfrontaments bèlics més sagnants.

Rolin, Jean

Barcelona: Libros del Asteroide, 2019

La poètica de Rolin, també present en obres anteriors obres seves com La Cerca o El rapto de Britney Spears (eBiblio) genera ficcions sovint hilarants a partir del viatge, la investigació i la recerca històrica i dona fe dels estralls que el temps provoca als llocs.

De la mateixa manera com a les darreres dècades han fet autors com W.G Sebald o Iain Sinclair, Rolin dona fe de les petjades feridores que la successió de generacions i conflictes han deixat sobre el món i aquest ho fa amb un sentit de l’humor desfermat.

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

1 comentari a “‘Crac’ de Jean Rolin”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.