En el marc del Programa d’Acció Lectora, Biblioteques de Barcelona reprèn els Diàlegs de Sant Jordi: tres jornades de converses entre escriptors d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres i de xerrades amb autors internacionals. Una proposta en què la Biblioteca El Clot – Josep Benet (auditori del Disseny Hub Barcelona) i el CCCB seran espais de trobada al voltant dels llibres i de la literatura.

(Barcelona, 1986)

És autora de La cabra que hi havia, Nosaltres i tu, Homes i ocells, Visca!, Punyetera flor, Maripasoula. Crònica d’un viatge a la Guaiana francesa, Aquest amor que no és u i Amor a la brega. Ha traduït, amb Arnau Pons, El dolor de Marguerite Duras. Ha editat la poesia d’Àngel Guimerà, les cartes de l’exili de Mercè Rodoreda a Anna Murià, els contes de Víctor Català i l’antologia de l’assaig feminista de Maria Aurèlia Capmany.

(La Corunya, 1967)

És un escriptor imprescindible del panorama literari actual i un dels autors que més ha influït en les noves veus narratives de l’escena literària en espanyol. És autor del Proyecto Nocilla, que consta de les novel·les Nocilla Dream, Nocilla Experience i Nocilla Lab, guardonades amb diversos premis. La seva producció artística abasta gèneres híbrids que combinen el videoart, la paraula escrita i l’spoken word, la música, el cinema i la performance. Va rebre el Premi Biblioteca Breu 2018 amb Trilogía de la guerra.

(Moscou, 1963)

Va estudiar medicina i es va especialitzar en cardiologia. Encara que a principis dels anys noranta va ser membre investigador de la Universitat de Califòrnia, posteriorment va tornar a Rússia per exercir la medicina i fundar una editorial especialitzada en textos científics. El 2005 va abandonar Moscou per recuperar el tracte directe amb els pacients i es va establir a Tarusa, un poble petit a cent quilòmetres de Moscou, on va crear una fundació per assegurar el futur de l’hospital on treballa. Va començar a publicar el 2007 i, des de llavors, ha escrit contes, novel·les, assajos i obres de teatre. Ha publicat cinc antologies de prosa i les seves obres de teatre s’han representat per tot Rússia. Traduït a més d’una dotzena de llengües i guardonat amb diversos premis literaris, és un dels escriptors russos contemporanis de més projecció internacional.

(Barcelona, 1978)

És autora de deu poemaris: Laia, Atàviques feres, Reclam, Dotze treballs, Medi aquàtic, Poemes d’una embarassada, Vida limitada, Animals d’hivern, Neutre i Invertida. Permagel, Premi Llibreter 2018, va ser la primera entrega d’un tríptic en què l’autora explora en primera persona l’univers de tres dones diferents que viuen les contradiccions del seu temps. La trilogia va continuar amb Boulder, Premi Òmnium 2020 a la millor novel·la, i s’ha completat amb Mamut.

(Barcelona, 1974)

És enginyera industrial i professora. El cel segons Google va ser la seva primera novel·la. Amb la segona, Coníferes, va aconseguir un gran reconeixement per part del públic i de la crítica. Matrioixques és la seva tercera novel·la.

(Sa Pobla, 1993)

És escriptora i graduada en Comunicació. L’any 2018 va recollir el Goya a Millor Curtmetratge d’Animació per Woody & Woody, del qual és creadora i guionista. En l’àmbit del teatre, va guanyar el V Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears amb Seguí i el IX Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta amb Matar el pare. Amb La deliberació dels escorpins va rebre el premi Pare Colom de Teatre 2021. La cosina gran, la seva primera novel·la, va tenir una gran acollida i ha estat traduïda al castellà, a l’italià i al grec.

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.