En el marc del Programa d’Acció Lectora, Biblioteques de Barcelona reprèn els Diàlegs de Sant Jordi: tres jornades de converses entre escriptors d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres i de xerrades amb autors internacionals. Una proposta en què la Biblioteca El Clot – Josep Benet (auditori del Disseny Hub Barcelona) i el CCCB seran espais de trobada al voltant dels llibres i de la literatura.

(Madrid, 1969)

Va estudiar periodisme i col·labora en premsa escrita des de fa anys; els seus articles han estat recollits en diversos volums. Les seves novel·les, publicades a Anagrama i traduïdes a nombroses llengües, li han fet guanyar la fidelitat dels lectors: Abierto toda la noche, Cuatro amigos, Saber perder, Premi de la Crítica i finalista del Premi Médicis en l’edició francesa, Blitz i Tierra de campos.

(Vilardevós, Ourense, 1975)

És llicenciat en Filosofia, exerceix el periodisme i ha col·laborat en diversos mitjans. És autor de diversos llibres en gallec, i en castellà ha publicat obres de no-ficció, com ara Libros peligrosos i Mientras haya bares, així com les novel·les El váter de Onetti, Fin de poema, Salvaje oeste i Rewind. La seva darrera novel·la és Obra maestra.

(Ankara, 1965)

És escriptor, professor universitari de teoria literària i novel·la, així com advocat. Especialista en drets humans, va exercir a Istanbul, on va fundar l’organització d’activisme social i cultural TAKSAV, i va formar part de l’associació per als drets humans IHD. El 1996 un assalt policial durant una manifestació pacífica el va deixar greument ferit i es va haver d’exiliar a Londres, on va rebre tractament gràcies a l’ONG Freedom from Torture. Les seves obres, que arrelen en els contes i les llegendes orals, es poden llegir en una trentena de llengües. Ha publicat Kuzey i Masumlar, amb la qual va obtenir els premis Sedat Simavi i Izmir Saint Joseph, i Istanbul Istanbul, la seva primera obra traduïda al català. És membre fundador del Writers Circle PEN International. El seu compromís i qualitat literària li han valgut el premi Disturbing the Peace, atorgat per la Vaclav Havel Library Foundation, un reconeixement als escriptors perseguits per haver desafiat règims totalitaris.

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.