En el marc del Programa d’Acció Lectora, Biblioteques de Barcelona reprèn els Diàlegs de Sant Jordi: tres jornades de converses entre escriptors d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres i de xerrades amb autors internacionals. Una proposta en què la Biblioteca El Clot – Josep Benet (auditori del Disseny Hub Barcelona) i el CCCB seran espais de trobada al voltant dels llibres i de la literatura.

Orhan Pamuk

(Istanbul, 1952)

Premi Nobel de Literatura 2006, és un dels principals escriptors turcs contemporanis. Després de deixar els estudis d’arquitectura, va fer periodisme, però no va exercir la professió, ja que aviat es va dedicar exclusivament a la literatura. La seva obra està profundament inspirada en Istanbul, la seva ciutat natal, marcada tant pel xoc com pel vincle cultural entre Orient i Occident. Ha estat traduïda a més de seixanta idiomes i guardonada amb nombrosos premis turcs i internacionals. Actualment compagina la carrera literària amb la de professor a la Universitat Colúmbia, Nova York.

Va començar a publicar novel·les als vint-i-dos anys, però no va ser fins a la publicació d’El castell blanc que la seva obra va començar a tenir repercussió internacional. La consagració definitiva li va arribar amb Em dic Vermell, La vida nova i Istanbul, ciutat i records, una obra única que barreja memòries de joventut amb un retrat seductor d’una de les ciutats més fascinants del món. L’octubre del 2006 va ser distingit amb el Premi Nobel de Literatura, un guardó que s’afegia a reconeixements com ara el Premi IMPAC de Dublín, el Médicis francès a la millor obra estrangera o el Premi de la Pau dels llibreters alemanys. Després de l’obtenció del Nobel, la seva projecció internacional es va consolidar definitivament, i els seus llibres han estat traduïts a més de quaranta idiomes.

Santiago Auserón

(Saragossa, 1954)

Va estudiar Filosofia a la Universitat Complutense de Madrid, i després a París VIII, sota la direcció de Gilles Deleuze. Cantant i compositor de Radio Futura, grup fonamental del rock espanyol, és autor de nombrosos articles i dels llibres La imagen sonora, Canciones de Radio Futura, Canciones de Juan Perro i Semilla del son. Crónica de un hechizo. Sota el nom de Juan Perro ha publicat discos com Mr. Hambre o Cantos de ultramar. Ha rebut el Premio Nacional de Músicas Actuales (2011). El 2015 va obtenir el grau de doctor amb una tesi sobre la música grega antiga i l’origen de la filosofia.

Pedro Olalla

(Oviedo, 1966)

És escriptor, professor i cineasta. La seva obra, que explora i fa conèixer la cultura grega combinant elements literaris, plàstics i científics, ha guanyat l’estimació del públic i de prestigioses institucions com l’Acadèmia d’Atenes o la Universitat de Harvard. Al costat d’ Historia menor de Grecia, Grecia en el aire i De senectute política, en la seva trajectòria destaquen Atlas Mitológico de Grecia i Arcadia feliz, així com la sèrie documental Los lugares del mito o la película Con Calliyannis.

Jo Nesbo

(Oslo, 1960)

És considerat un dels escriptors del gènere policíac més interessants d’Europa. La trajectòria vital i literària de Nesbo és singular. Abans de convertir-se en escriptor, es va allistar com a voluntari a l’exèrcit noruec i més tard va ser guitarrista i lletrista d’un grup de rock, però el 1996 va deixar la música per dedicar-se a la literatura. Des que el 1997 va publicar la primera novel·la de la sèrie protagonitzada pel policia Harry Hole, ha estat aclamat com el millor autor de novel·la policíaca de Noruega i com un referent de l’última gran fornada d’autors del gènere negre escandinau. Actualment compta amb més de 50 milions d’exemplars venuts internacionalment. Les seves novel·les han estat traduïdes a 50 idiomes i els drets s’han venut a les millors productores de cinema i televisió.

Núria Bendicho Giró

(Barcelona, 1995)

És llicenciada en Filosofia. En bona part autodidacta, s’ha passat la joventut viatjant i llegint per biblioteques. Terres mortes és la seva primera novel·la.

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.