Apps de viatges 2022, no te’n deixis cap…

appsdeviatges_2022

Us presentem un recull d’aplicacions actualitzat per al vostre telèfon intel·ligent (smartphone) que esperem que us siguin útils per preparar bé els vostres viatges i poder-ne gaudir després.

Xarxes socials

XARXES SOCIALS

 

Foursquare

Foursquare

Xarxa social basada en la geolocalització, en la qual els usuaris informen sobre llocs o locals del seu voltant. A més, ofereix ofertes i descomptes del lloc de destinació. En principi, aquesta app no estava dissenyada per a viatgers, però, com que té un volum de dades molt alt i ric, és molt útil a l’hora de viatjar.

Disponible per a iOS, Android.

 

kayak

Kayak

Comparador d’ofertes de viatges, de fàcil ús. En introduir les preferències del viatge, ofereix diferents opcions, ordenades segons el cost.

Disponible per a iOs, Android.

 

Minube

Minube

Xarxa social on no cal registrar-se per rebre informació i suggeriments del lloc de destinació. Ofereix recomanacions de llocs on viatjar i permet planificar el viatge i compartir experiències i fotografies.

Disponible per a iOs i Android.

 

TripIt

TripIt

App només disponible en anglès. En registrar-s’hi, l’usuari envia totes les dades del viatge (bitllets d’avió, reserva de l’hotel, reserves de transports, reserves de restaurants, llocs que vol visitar…) i l’app organitza l’agenda del viatge. També pot funcionar fora de línia.

Disponible per a iOs i Android.

 

Guies de viatges

GUIES DE VIATGES

 

Momondo

App per planificar el teu viatge al detall. Permet trobar, comparar i reservar habitacions d’hotels i bitllets de transport ( avió, tren i autobús) sense sortir de l’aplicació.

Disponible per a iOs i Android.

 

TripAdvisor

TripAdvisor

App del web de viatges més gran del món, amb el nombre més alt d’informació sobre restaurants, hotels, museus o llocs per visitar.

Disponible per a iOS i Android.

 

Viajes Sygic

Viajes Sygic

Nova aplicació per planificar el teu viatge. Un cop s’introdueix el destí, les dates i el mitjà de transports utilitzat, et permet crear una ruta visual programada, amb fotos, vídeos 360º, descripcions, horaris, preus o tours dels llocs més turístics.

Disponible per a iOs i Android.

 

Visit a city

Nova aplicació per planificar el teu viatge de manera fàcil i divertida. Amb accés a més de 2.000 guies creades per experts i més de 7.000 destinacions, i amb la opció de seguir un itinerari marcat per les dies de l’estada i les preferències que es tenen.

Disponible per a iOs i Android.

 

Wanderlog

Una de les app per viatjar amb més èxit en el darrer any. Serveix per planificar el viatge gratuïtament i de manera fàcil. Crea un itinerari del viatge, organitza reserves de vols, hotels i lloguer de cotxes. També mostrar llocs a visitar en un mapa i es comparteix amb els amics. Després del viatge, es comparteix el teu itinerari amb altres usuaris.

Disponible per a iOs i Android.

 

Reserves i seguiments de vols

RESERVES I SEGUIMENTS DE VOLS

 

FlightAware

FlightAware

Nova aplicació que permet el seguiment de vols a temps real, rebre avisos i veure si hi ha endarreriments.

Disponible per a iOS i Android.

 

hopper

Hopper

Analitza milions de vols, prediu la fluctuació dels preus i avisa quan és el millor moment per comprar els bitllets d’avió.

Disponible per a iOS i Android.

 

JetCost

App que s’encarrega de comparar automàticament els preus de les principals aerolinies en la cerca dels preus més baixos. Inclou diverses opcions de filtrat per a trobar el vol idoni segons el viatge planificat.

Disponible per a iOS i Android.

 

Seat Guru

Seat Guru

Desenvolupada per TripAdvisor, aquesta app serveix per saber quins són els millors seients dels avions. S’hi introdueix el número de vol i l’aerolínia, i ofereix la distribució dels seients per colors: verd per als millors, groc per als passables i vermells per als pitjors.

Disponible per a iOS i Android.

 

Skyscanner

Skyscanner

Comparador de vols de baix cost més ràpid i eficaç, que ofereix dades de més d’un miler de companyies àrees.

Disponible per a iOs, Android.

Allotjaments

ALLOTJAMENTS

 

Airbnb

Airbnb

App que permet reservar apartaments de particulars en molts països, de moltes tipologies i amb diferents pressupostos. Els amfitrions estan disponibles en el xat de l’app per a qualsevol consulta o dubte. És una comunitat molt activa i actualitzada.

Disponible per a iOS i Android.

 

Booking

Booking

App nascuda del web Booking.com, que permet buscar i reservar hotels, segons pressupostos i interessos. El seu punt fort és la comunitat activa al voltant del web, que a través de les seves opinions recomanen un establiment o un altre.

Disponible per a iOs i Android.

 

Expedia

Expedia

App que es nodreix del seu web i que serveix per reservar vols i allotjaments. Són especialment interessants les ofertes de darrer moment.

Disponible per a iOS i Android.

 

HomeToGo

Aplicació per cercar i reservar allotjament per a vacances. Ofereix ofertes i allotjaments filtrats per les preferències que millor s’ajustin a les demandes. Ofereix el servei d’atenció al client en 8 idiomes diferents ( inclòs el castellà) de dilluns a divendres.

Disponible per a iOs i Android.

 

Hostelworld

Hostelworld

App per reservar hostals i albergs en més de 180 països, amb informació detallada de cada allotjament. Cada lloc està puntuat segons les votacions de cada usuari que s’hi ha allotjat, i permet també veure’n els comentaris.

Disponible per a iOS i Android.

 

Hotel Tonight

App per a reservar allotjaments a darrera hora. Permet consultar les habitacions disponibles dels llocs més propers a l’usuari  (ofertes incloses) , i fer reserves des del telèfon fins ben entrada la matinada.

Disponible per a iOS i Android.

 

Trivago

App molt coneguda per la cerca i reserva d’hotels. Recopila els millors llocs on es pot pernoctar durant un viatge , i ofereix els millors preus, a més d’oferir ofertes i descomptes que estiguin disponibles.

Disponible per a iOs i Android.

 

Mapes, transport i navegació

MAPES, TRANSPORT, NAVEGACIO

 

City Maps 2go

City Maps 2go

App que no requereix itinerància (roaming) de dades ni wifi. Localitza la ubicació de l’usuari a través del GPS del mòbil i descarrega els mapes de les zones per on passa sense necessitat d’estar connectat a Internet.

Disponible per a iOS i Android.

 

citymapper

CityMapper

Per moure’s amb transport públic en 36 ciutats, descobrint de forma molt senzilla la millor manera de desplaçar-se d’un punt a un
altre.

Disponible per a iOS i Android.

 

Copilot GPS

CoPilot GPS

App que ofereix un GPS gratuït sense fer servir la connexió a Internet. Amb la descàrrega dels mapes detallats, es poden calcular rutes, tant amb cotxe com a peu. A més, informa sobre punts d’interès, com ara hotels o restaurants, integrats als mapes.

Disponible per a iOS, Android.

 

Free Now

App que ha absorbit l’antiga app Mytaxi, que permet reservar taxis a més de 100 països i amb més de 100.000 conductors, amb un registre previ.

Disponible per a iOS i Android.

 

Getaround

App per llogar un cotxe en el teu viatge, ja sigui per hores, dies o setmanes, sense cap quota d’alta ni subscripció, i fàcilment. Actualment esta funcionant per Espanya, França, Gran Bretanya, Àustria, Bèlgica, Holanda, Noruega i Estats Units.

Disponible per a iOS i Android.

 

Google Maps

Google Maps

És una de les aplicacions més emprades pels viatgers. Permet descarregar mapes per wifi abans de sortir de viatge i emprar-los sense connexió 3G.

Disponible per a iOS i Android.

 

Maps.me

Maps.me

Una aplicació per descarregar gratuïtament mapes tant de països com de ciutats, en els quals es poden anar marcant els punts d’interès, per exemple, llocs turístics, restaurants, hotels, etc.; a més, enllaça amb Booking, i des d’allà es poden fer reserves. Pot funcionar offline i també com a GPS.

Disponible per a iOS i Android.

 

Moovit

Moovit

App que ajuda a moure’s amb transport públic de manera intel·ligent. Escull sempre la ruta més ràpida o menys congestionada basant-se en informació en temps real. Consulta horaris, arribades i sortides en temps real o alertes de servei. I, com a app col·laborativa, millora amb les aportacions dels usuaris. Dona servei a més de 700 ciutats del món.

Disponible per a iOS i Android.

 

Omio

App imprescindible per moure en qualsevol tipus de transport. Permet comparar i buscar bitllets electrònics d’avió, trens i autobús amb diferents opcions de preus i hores, en molts països d’Europa, Estats Units i Canada. Compra bitllets en el teu idioma, paga en la teva moneda i rep notificacions a temps reals de l’estat del viatge.

Disponible per a iOS i Android.

 

SmartGuide

Aplicació per escoltar audioguies de viatges amb interessants narracions de guies locals que es reprodueixen quan s’arriba als llocs d’interès. També es pot veure les transcripcions a la pantalla.

Disponible per a iOS i Android.

 

Waze

Waze

App de trànsit i navegació basada en una gran comunitat d’usuaris. Els conductors comparteixen informació viària i del trànsit en temps real, de manera que estalvien temps i diners de combustible.

Disponible per a iOS, Android.

 

Clima

CLIMA

 

The Weather Channel

The Weather Channel

És una de les aplicacions més emprades per obtenir informació climatològica. Dona dades precises i actualitzades, en qualsevol moment i de qualsevol lloc del món. La qualitat de la informació es deu al fet que prové de més de 200 meteoròlegs, que, a més, disposen de la millor tecnologia.

Disponible per a iOs, Android.

 

WeatherBug

WeatherBug

App sobre informació climàtica: humitat, velocitat del vent i pressió atmosfèrica. A més, a la part inferior, hi té el menú en finestres petites, amb projeccions a set dies, mapes animats, fotos de càmera web en directe, condicions ambientals com la qualitat de l’aire i la quantitat de pol·len, etc.

Disponible per a iOs, Android.

 

Windy

Nova App per veure la previsió del temps en 7 dies. Amb dades molt fiables, ofereix dades de pluja en mm, gruix de la neu, les ràfega de vent i la temperatura de l’aigua.

Disponible per a iOS i Android.

 

Diccionaris i traductors

DICCIONARIS I TRADUCTORS

 

Google Translate

Google Translate

App que tradueix paraules i frases entre més de 60 idiomes. Té la capacitat de detectar l’idioma del text a traduir. També pot transliterar tipografies i ideogrames (hebreu, japonès…) a caràcters llatins per poder llegir el text fonèticament. En la darrera actualització, tradueix instantàniament el text usant la càmera del mateix mòbil. Permet fer-ne ús sense estar connectat a la xarxa.

Disponible per a iOS, Android.

 

SayHi

SayHi

App que ofereix un traductor, un intèrpret i un dels millors diccionaris actuals. Tradueix els textos en més de 100 idiomes diferents, i permet també dictar les paraules, frases o textos que es volen traduir.

Disponible per a iOS i Android.

 

Traductor de voz instantáneo

Aplicació que és un traductor de veu basat en IA, i que pot traduir a més de 70 idiomes en qualsevol moment i en qualsevol lloc.

Disponible per a iOS, Android.

 

TranslateZ

App que és un eficaç traductor de veu, imatge ( a través de la càmera del telèfon) i text. És de molt fàcil ús i molt intuïtiu. En la plataforma de iOS apareix com a Translator – TranslateZ

Disponible per a iOS, Android.

 

Geolocalitzador

GEOLOCALITZADORS

(aplicacions que utilitzen el GPS dels smartphones per mostrar informació de productes i serveis localitzats a prop de l’usuari)

 

Around Me

Around Me

Informació sobre tot tipus d’establiments i serveis en un radi d’un parell de quilòmetres al voltant de l’usuari.

Disponible per a iOS, Android.

 

El mundo a mi alrededor (WAM)

Nova app que permet saber i conèixer el que té al voltant només apuntant la càmera del mòbil. Rep tot tipus d’informacions útils sobre ubicació i distancia, orientació, serveis i productes, ressenyes d’usuaris, i molt més.

Disponible per a iOS i Android.

Economia

ECONOMIA

 

Expensify App

Expensify App

App pensada per controlar el cost dels viatges. Permet fer l’ingrés de l’import de les factures fotografiant-ne els rebuts i detallant quin tipus de cost és, a més de crear gràfics dels costos econòmics realitzats. Només en anglès.

Disponible per a iOs, Android.

 

Splitwise

Nova app per viatges en grup, on serveix per a gestionar un pressupost en comú, sent molt útil per dividir quantitats i saber calcular que es que deu i quan ha pagat cadascun.

Disponible per a iOs, Android.

 

Xe Currency

Xe Currency

Conversor de divises. Permet consultar el tipus de canvi a temps real de diverses divises a la vegada, i ofereix un gràfic de les fluctuacions de cada moneda.

Disponible per a iOs, Android.

 

Fotografia

FOTOGRAFIA

 

BeFunky

App per editar fotos i crear collages, amb moltes opcions d’efectes i de plantilles de tot tipus, sense cap tipus de límit.

Disponible per a iOS i Android.

 

Instagram

Instagram

És una de les aplicacions de fotografia de més èxit actualment. Permet afegir detalls o efectes especials a les fotografies realitzades. A més, es poden pujar les fotografies a Facebook, Twitter i Tumblr.

Disponible per a iOS i Android.

 

snapseed

Snapseed

App per editar fotografies, de forma senzilla i pràctica.

Disponible per a iOS i Android.

 

Restaurants

RESTAURANTS

 

opentable

OpenTable

És la principal app per a reservar restaurants, amb més de 40.000 restaurants d’arreu del món. És molt complerta, amb moltes fotos i informació.

Disponible per a iOS i Android.

 

El Tenedor

El Tenedor

Ha ampliat l’àmbit d’acció més enllà de l’Estat espanyol, França i Suïssa, i s’hi han incorporat altres països, com Bèlgica, Holanda, Itàlia i el Brasil. Permet buscar i reservar restaurants a prop d’una ubicació determinada, filtrant la cerca per diversos criteris (tipus de cuina, preus, valoracions…).

Disponible per a iOS i Android.

 

Zomato

Zomato

App que abans es deia Urbanspoon i que amb l’eix de la teva ubicació, et mostra els restaurants més propers, bars i altres llocs. Es pot fer la cerca per tipus, preus i característiques. El seu àmbit d’acció està limitat a Austràlia, el Canada, Nova Zelanda, Irlanda, Regne Unit i els Estats Units.

Disponible per a iOS, Android.

Utilitats

UTILITATS

 

Groupon

Groupon

App per obtenir descomptes per visitar, menjar, comprar…, a més de 500 ciutats de tot el món.

Disponible per a iOS i Android.

 

Honey: Coupons & Cash Back

App per trobar codis de descomptes en més de 30.000 llocs web.

Disponible per a iOS i Android.

 

Journi

App per fer un diari de viatge. Permet fer fotos i escriure textos dels llocs que es visitin sense connexió a internet, ordenant-se en un timeline que es pot compartir. Té una qualitat 4 vegades millors que en Instagram i permet crear còpies de seguretat en Dropbox o Google Drive.

Disponible per a iOS i Android.

 

Localitzador familiar Life 360

Localitzador pensat per a famílies, tot i que el pot fer servir qualsevol grup de persones. És molt útil per als viatges en grup perquè ubica els diferents individus, i si algú es perd, se´l pot trobar fàcilment.

Disponible per a iOS i Android.

 

Street art cities / ciudades con arte urbano

Localitzador pensat per a famílies, tot i que el pot fer servir qualsevol grup de persones. És molt útil per als viatges en grup perquè ubica els diferents individus, i si algú es perd, se’l pot trobar fàcilment.

Disponible per a iOS i Android.

 

The Toilet Map

Aplicació per a la cerca de més de 200.000 banys d’accés públic per a tothom arreu del món. També inclou la cerca filtrada per a característiques com l’accessibilitat per a cadira de rodes.

Disponible per a iOS i Android.

 

Guia el·laborada per la Biblioteca Jaume Fuster

apps de viatges_2022

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

17 comentaris a “Apps de viatges 2022, no te’n deixis cap…”

  1. Esta molt bé aquesta compilaciò d’eines no sols per viatgar, a la nostra ciutat també es necesita de tenir informació a má d’on anar a prendre algo o un sopar amb amics. una idea també seria tenir una app que s’indiqui on es pot carregar la bateria del mòbil, per exemple, el passat disabte em va passar que vaig estar tot el dia fora de casa i a la nit tenia un corcert, per sort va morir just a l’acabar però les fotos no han quedat gaire be. Crec que estaria be que es fomentin aquest punts de càrrega i així gaudir millors de les apps.

  2. Albert Delgado Treviño

    Bona llista! L’únic que hi afegiria són algunes apps de viatges més locals, fins i tot de Barcelona mateix

  3. Molt bona feina ! Per mi i la dona que ja som grans aquests reculls d’apps Ens aniran força bé. Moltes gràcies.

  4. Molt interessant, gràcies per aquest recull. Aprofito per fer-vos una suggerència: trobo a faltar Wikiloc, una app gratuïta i catalana (km0…jejeje) que permet compartir rutes a tot el món i segons la modalitat (a peu, en bici, cotxe, cavall. etc).

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.