Entrevistem als guanyadors del concurs d’abril

Ha estat tot un plaer conversar una estona amb en Carles, que ha vingut a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, la seva biblioteca habitual, a recollir el premi del mes d’abril.

Podríem afirmar que el Carles es un usuari que sintonitza plenament amb el que les biblioteques ofereixen ja que viu la cultura a flor de pell. Ell és actor i filòleg, i m’explica que s’ha passat anys fent representacions en clau de comèdia d’obres de Shakespeare, les quals coneix en profunditat. Quan li pregunto quina opinió te de les biblioteques, ja intueixo quina serà la resposta, i m’ho confirma, expressant la seva gran satisfacció amb tot el que ofereixen i la funció tan essencial que fan.

Les seves preferències lectores poden variar lleugerament en el temps, però normalment li agrada llegir assaig i poesia, encara que li agrada bastant la filosofia de descobrir allò que li passa pel davant.

I així, il·lusionat gràcies al Bibarnabloc, li ha arribat una oportunitat d’aventura i poder descobrir Bona sort, una novel·la escrita per Nikolas Butler.

També entrevistem al Miquel a la Biblioteca Jaume Fuster. Ens comenta que és el primer cop que ha guanyat el concurs, però vaig participar diverses vegades abans.

És un gran admirador de les biblioteques i pensa que són un gran invent que s’ha de defensar i propagar. Utilitza tots els serveis de la biblioteca: per fer préstecs, com a espai d’estudi, els serveis d’ordinadors i impressions, etc…  i fa poc a començat a fer servir  els serveis virtuals, com per exemple, l’eBiblio.

Ens comenta que no llegeix gaire obres de ficció. Té predilecció pels assajos i altres obres de coneixements, a més d’audiovisuals. Ens recomana el relat curt El nedador de John Cheever, en el que es va basar la pel·lícula amb el mateix títol, protagonitzada per Burt Lancaster. Com a assaig recomana La Sociedad del espectáculo, de Guy Debord, sobre la civilització al segle XX.

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email
Compartició en print

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.