5 lectures de confinament

inuts de lectura
Little Nemo In Slumberland; Winsor McCay.

Dies estranys, molt estranys, però si la literatura serveix per a alguna cosa és per viure altres vides i, poc o molt, situacions semblants a aquesta, ja que són matèria de literatura, tant la més pulp com la més seriosa. Aquí van algunes recomanacions amb llibres sobre el tema, o més o menys sobre el tema: són llibres que també es poden prestar electrònicament, a prova de confinament!
 

Little Nemo In Slumberland; Winsor McCay.
 
Un protagonista que ha decidit que el seu món és el seu llit, a priori, no sembla el més atractiu, però les aparences sempre enganyen. Tenim un autor de talent i valent, no li importa arriscar-se i aquí ho fa.

Vicenç Pagès i Jordà va arribar al cel amb Els jugadors de whist, i són també destacables tant Dies de frontera com El món d’Horaci o Exorcismes. Aquest llibre pot quedar com una raresa, però en la situació que vivim, en què només es pot sortir de casa per a l’imprescindible… Bé, aquest és el llibre:
 

Robinson / Vicenç Pagès Jordà

PAGÈS JORDÀ, Vicenç
Robinson

Barcelona: Empúries, 2017.

ebiblio
 


 


 
Però potser no sou de quedar-vos al llit i vosaltres el que voleu és un apocalipsi com cal, llençant la casa i la vida per la finestra amb trets i destrucció i zombies… Bé doncs, en aquest cas l’opció és la següent:
 

Guerra mundial Z: una historia oral de la guerra zombi / Max Brooks

BROOKS, Max
Guerra mundial Z: una historia oral de la guerra zombi

Barcelona: Debolsillo, 2015

ebiblio
 


 

Imatge de la pel·lícula "I am legend".
 
Un altre clàssic del gènere potser poc llegit, justament per això, per ser de gènere, seria l’obra de Richard Matheson, el món està envaït, i només quedes tu, tu sol, i sobreviure no serà fàcil.
 

Soy leyenda / Richard Matheson

MATHESON, Richard
Soy leyenda

Barcelona: Minotauro, 2007

ebiblio
 


 

I per acabar dues novel·les similars més nostrades, i les dues amb adaptació cinematogràfica, per si sou més de pel·lícules.
 

L’any de la plaga
 
Marc Pastor va reinventar La invasión de los ultracuerpos i la va situar a Barcelona. Feia gràcia, però ara, amb els carrers deserts i una infecció completament fora de control… potser no és el millor si sou aprensius. Bé, cap d’aquestes recomanacions més enllà de Robinson són recomanables per als aprensius. Aquest és el llibre:
 

L’any de la plaga / Marc Pastor

PASTOR, Marc
L’any de la plaga

Barcelona: La Magrana, 2010

ebiblio

 

Mecanoscrit del segon orígen
 
I el clàssic dels clàssics. Quan situar la ciència-ficció a casa nostra era poc més que una excentricitat, Manuel de Pedrolo va treure el que és el llibre més venut en català (estem parlant de milions). No és ni de lluny ni el millor de Pedrolo ni el seu millor llibre de ciència-ficció (això seria tot un tema, jo votaria per Trajecte final) però si pensem en el final del món no podem deixar de recordar que tot dependrà de l’Alba i el Dídac. Amb un començament que molts sabem gairebé de memòria:

 

‘L’Alba, una noia de catorze anys, verge i bruna, tornava de l’hort de casa seva amb un cistellet de figues negres, de coll de dama, quan s’aturà a avergonyir dos nois que n’apallissaven un altre…’

 

Mecanoscrit del segon orígen / Manuel de Pedrolo

PEDROLO, Manuel
Mecanoscrit del segon orígen

ebiblio

 

Passeu el confinament com millor pugueu i, si aprofiteu per llegir, potser això passarà una mica millor. Cuideu-vos!
 


 

Si tens qualsevol dubte amb l’eBiblio pots contactar amb el Servei d’atenció a l’usuari a través d’aquesta bústia de correu electrònic:

e-biblio.cultura@gencat.cat
 

Tyler Durden

La primera regla del Club és que no es parla del Club, la segona regla...
A més del Club, i només com a tapadora, em faig dir Cesc i treballo a la Biblioteca El Carmel - Juan Marsé.

3 Comments

  1. Un interessant article, amb propostes de lectura que no tenia present i que anoto a la llista de pendents.

    I si avui puc “escombrar cap a casa” també recomano la lectura d’una de les meves últimes novel·les. Una història que també té a veure amb aquests dies de confinament que estem vivint.

    “El jurament” de Sílvia Romero i Olea, publicat per Bromera. En el seu moment va guanyar el Premi de Narrativa Blai Bellver.

    El problema és que no el trobareu en digital:

    http://aladi.diba.cat/search~S171*cat?/tjurament/tjurament/1%2C42%2C60%2CB/frameset&FF=tjurament&2%2C%2C4

  2. Hola! Primer de tot, espero que estigueu bé i deleitosos, com totumo, de què axil s’acabi de la millor manera possible (tot i que costa d’imaginar!).
    Volia comentar que, gràcies al “bitxo”, he descobert el servei on-line de la biblioteca i ara no paro de fer-lo servir. Us el recomano!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anterior història

Celebrem el Dia Internacional del Llibre Infantil llegint!

Següent història

El Millor cinema documental a casa

Últimas de Blog