Un dia de no fa gaire, passejant per Sabadell seguint el rastre de les stolpersteine, aquestes petites llambordes commemoratives que es posen a terra davant del lloc on va viure una víctima del nazisme abans de ser deportada, a la Ció se li va despertar la necessitat de saber-ne més i va pensar immediatament en el llibre de la Montserrat Roig, Els catalans als camps nazis. Va voler la casualitat que fos precisament aquest un dels premis del concurs del mes de gener, i la Ció no va necessitar cap motivació més per a participar-hi i, tot i ser la primera vegada, va tenir la fortuna de guanyar-lo.

Ha recollit el llibre a la biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert, biblioteca de la que és usuària de primera hora tot i que, quan té temps, li agrada voltar i visitar les diferents biblioteques de la ciutat. Filòloga de formació, ha estat també documentalista i ara treballa a una enginyeria. Amb aquest perfil tan polifacètic no és d’estranyar que sigui una lectora multidisciplinària, amb una preferència clara per la novel·la, tot i que el seu darrer interès siguin els llibres de màrqueting.

Després de felicitar-la i compartir una agradable estona ens acomiadem de la Ció amb la seguretat que ben aviat la tornarem a veure per la biblioteca.

11 Comments

  1. Gràcies a a la feina de tots els que feu possible que podem gaudir de las biblioteques a Barcelona i especialment gràcies Francesc! pel teu temps i el text que resumeix a la perfecció la nostra xerrada.

  2. Torno a insistir, una vegada més, en què estem celebrant el centenari d’en Guillem Viladot i penso que, des de les Biblioteques, els Clubs de Lectura que hi ha, ho haurien de tenir present, si més no durant el primer trimestre del nou curs 2022-23 (d’octubre a desembre), en què encara estarem celebrant aquest centenari.
    Tenim escriptors molt bons, però força desconeguts, nomes perquè no han seguit els camins “establers”per sistema “oficial”. Ens toca, als lectors, fer-los “visibles”.

  3. Vull insistir en què també mereixem poder llegir els mostres autors al Club de lectura. No m’esplaio més, només recordo dos autors que crec i reivindico que hauríem de llegir:
    Guillem Viladot: enguany se celebra el seu centenari (ja vaig parlar de com són marginats molts autors que no s’acoplen al sistema establert i, per aixó, no se’ls valora).
    Manuel de Pedrolo: va ser el seu centenari i no se’n va parlar, gairebé. Ara publicaran una novel·la seva, retinguda per la censura, per immoral. De fet, Pedrolo s’avançava al que avui dia trobem força normal.
    M’agradaria que aquestes paraules meves no quedessin només com un eco llunyà; que fossin recollides, escoltades i avaluades com cal.

  4. La novel·la de Manuel de Pedrolo, pòstuma -segrestada fins no fa gaire per la censura franquista- ja la podeu probar:

    Visita a la senyora Soler. Fonoll

  5. Com que encara no hi ha guanyadors visibles dels mesos de febrer i març, he de tornar a fer la meva intervenció en l’apartat de la guanyadora del mes de gener.
    Valgui aquest comentari, doncs, com a una petició que el tema del concurs sigui més àgil.
    Segon comentari: destitjar un bon estiu a tothom que participa en algun club de lectura i animar-los a què no deixin d’aprofitar aquest període per endinsar-se en altres lectures més personals i més atrevides, potser, per no “rovellar-se” per al nou curs.
    BON ESTIU, COMPANYS I COMPANYES!!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.