Londres és una ciutat inacabable, ho sap qualsevol que hi hagi posat els peus alguna vegada. Ofereix tantes possibilitats, atraccions i activitats que és impossible avorrir-se. Malgrat això, quan es viatja amb la canalla s’ha d’escollir molt bé allò que els oferim, són un públic molt exigent.

En la següent selecció de llibres podeu descobrir Londres als més petits.  Passejarem pels espais més emblemàtics i també podrem descobrir mil i un secrets curiosos de la capital britànica. Hi veniu?

Butterfield, Moira. Londres: rutas divertidas. Barcelona: GeoPlaneta, 2018

Tal i com diu el seu subtítol, aquest llibre us ajudarà a descobrir Londres de la manera més divertida. Ens proposa 19 rutes temàtiques per descobrir els secrets de la ciutat, les històries més inesperades i un munt de curiositats. No deixis d’anar a conèixer el Big Ben, el London Eye o el Pont de la Torre, però recorda que a Londres també pots trobar el carrer més estret (de només de 66 cm.),  un amagatall secret al mig de la ciutat, una estàtua de Peter Pan, una presó medieval, cases de mentida o nassos amagats a algunes façanes. Aquesta guia convertirà la teva visita en una gimcana de descobriments.

Capek, Jindra. Londres para niños. Madrid: Nórdica, 2011

Aquesta petita guia de l’editorial Nòrdica fa un recorregut pels 12 punts més importants de la ciutat al voltant del riu Tàmesis. Es van passant pàgines on s’explica cadascun dels llocs que s’han de visitar, cada pàgina es desplega i a doble pàgina es poden gaudir dels dibuixos i de les explicacions dels elements més destacables de la ciutat britànica més gran.

És petita, però “té el seu què” i es pot explicar com si fos un conte.

 

 

 

 

Lamprell, Klay. Londres: grandes secretos para pequeños viajeros. Barcelona: GeoPlaneta, 2012

A la coberta consta “Mi primera Lonely Planet” i tots sabem que això ja és garantia de qualitat. Molt visual i amb moltes dades pràctiques, no requereix de lectura continuada. Dins les pàgines d’aquesta guia, trobareu informació sobre personatges il·lustres, fets històrics, edificis importants o moviments culturals que han tingut especial importància a la ciutat.

Sense cap mena de rigor cronològic, l’estructura és una mica caòtica, però resulta bastant atractiva oferint gran quantitat de dades curioses.

 

 

Rubbino, Salvatore. Un Paseo por Londres. Barcelona: GeoPlaneta, 2017

Aquest llibre sobre Londres es presenta en format àlbum il·lustrat i acompanya el passeig d’una nena i la seva mare durant un dia per la ciutat. La narració principal va recorrent els punts i atractius més importants. Unes petites anotacions, semblats a un peu de pàgina, al costat de les il·lustracions ens aporten informació extra.

Hi ha informació de tota mena: històrica, turística, pràctica i, al final, un desplegable amb l’skyline de Londres des del riu.

 

 

Sasek, M. Esto es Londres. Santiago de Compostela: El Patito, 2010

Una visita a Paris durant els anys 50 va inspirar a Miroslav Sasek per crear aquesta col·lecció de guies de viatges per a nens, recuperada per l’editorial El Patito no fa gaires anys.

La primera pàgina mostrant com és Londres quan hi ha boira és genial. És tot un clàssic i com a tal, les il·lustracions tenen un aire molt vintage, però ens semblen meravelloses i un text ple d’humor. Per tal d’arreglar el problema de les dades que han quedat obsoletes, un asterisc ens adreça a la darrera plana on s’actualitza la informació. Malgrat tot les guies sobre ciutats de Sasek són història.

Ara ja esteu preparats per no perdre-us cap racó, Londres us espera.

4 Comments

    • Gràcies, m’alegro que us sembli útil. Ara només heu de fer una escapada a Londres i posar-los en pràctica.

    • Moltes gràcies a tu pel comentari. La veritat és que aquests llibres són ideals per involucrar als petits en la planificació dels viatges.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.