Com a pròleg de la diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona ofereix un espai de trobada entre autors i lectors: tres jornades de converses entre escriptors d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres. Una proposta en què les biblioteques Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles, Francesca Bonnemaison i Jaume Fuster seran espais de trobada al voltant dels llibres i de la literatura.
Gabriela Adameșteanu i Juan Gómez Bárcena
Dimecres 19 d’abril a les 18 h
Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles
En aquest diàleg, moderat per l’escriptora Inés Macpherson, Gabriela Adameșteanu i Juan Gómez Bárcena conversaran a partir dels seus darrers llibres: Vidas provisionales (Acantilado, 2022) i Lo demás es aire (Seix Barral, 2022), respectivament. Dues obres en què els autors utilitzen els mecanismes de la ficció per explicar un període històric i arribar allà on els documents oficials no arriben.
Hi col·labora: Acantilado i Seix Barral

Gabriela Adameșteanu és una de les principals veus de la literatura romanesa contemporània. La seva obra, que inclou novel·les i col·leccions de relats, ha estat traduïda a diverses llengües i l’ha feta mereixedora del reconeixement de l’Ordre de les Arts i les Lletres que concedeix el Ministeri de Cultura francès.

Juan Gómez Bárcena és autor de llibres de contes i novel·les que han estat reconegudes amb premis com el Premi Tormenta al millor autor revelació i el premi Ojo Crítico. La seva novel·la El cielo de Lima ha estat traduïda a diverses llengües.

Vidas provisionales és una història sobre l’educació sentimental a la Romania comunista, un exemple de com la política afectava a les relacions i la vida quotidiana de les persones.
També teniu disponible la novel·la Una mañana perdida.

En Lo demás es aire l’autor narra la història del seu poble -una petita aldea de Cantàbria- al llarg dels darrers segles, tenint com a punt de partida una família que es compra una casa de segona residència.
Es poden consultar més llibres de l’autor al catàleg Aladí i a la Biblio Digital.
Eider Rodríguez i Miguel Ángel Oeste
Dimecres 19 d’abril, a les 19.30 h
Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles
En aquest diàleg, moderat per la periodista Núria Juanico, Eider Rodríguez i Miguel Ángel Oeste conversaran a partir dels seus darrers llibres: Materials de construcció (Periscopi, 2023) / Material de construcción (Random House, 2023) i Vengo de ese miedo (Tusquets, 2022), respectivament. Dues novel·les autobiogràfiques en què els autors narren la seva difícil relació amb el seu pare.
Hi col·labora: Periscopi, Random House i Tusquets

Eider Rodríguez, considerada una de les escriptores més impactants de les lletres basques, ha desenvolupat gran part de la seva carrera en aquesta llengua. Amb els seus llibres de relats i la seva novel·la, Materials de construcció, ha rebut nombrosos premis. També ha cultivat altres gèneres com el còmic, l’assaig i la traducció.

Miguel Ángel Oeste és autor de diversos llibres sobre el setè art i de diverses novel·les, i amb l’obra Vengo de ese miedo va guanyar el Premi Finestres el 2022. Col·labora amb diversos mitjans de comunicació, com El Cultural o Rockdelux, i és director i guionista de documentals.

Materials de construcció és una novel·la autobiogràfica protagonitzada per l’alcoholisme del pare, fet que condicionà negativament la vida familiar i, en particular, la relació entre l’autora i el seu pare.
Es poden trobar més llibres de l’Eider Rodríguez al catàleg Aladí i a la Biblio Digital.

En Vengo de ese miedo el narrador vol escriure sobre la seva família però ometent el testimoni del pare, una figura que li provoca rebuig i que acaba protagonitzant el relat.
Es poden trobar més llibres de l’autor al catàleg Aladí.
4 Comments
Una bona proposta, la d’aquestes converses, perquè sempre és interessant confrontar dos autors perquè ens parlin de les seves obres.
T’hi esperem!
Tinc ganes de llegir “Lo demás es aire” i “Materials de construcció”, tenen molt bona pinta!
Em va agradar molt el recull Un cor massa gran i altres relats de l’Eider Rodríguez, i tinc moltes ganes de poder llegir el seu nou llibre! Moltes gràcies per aquesta iniciativa.