Diàlegs de Sant Jordi: Sara Mesa, Imma Monsó, Behrouz Boochani i Marina Garcés

Diàlegs de Sant Jordi

Com a pròleg de la diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona ofereix un espai de trobada entre autors i lectors: tres jornades de converses entre escriptors d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres. Una proposta en què les biblioteques Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles, Francesca Bonnemaison i Jaume Fuster seran espais de trobada al voltant dels llibres i de la literatura.

Sara Mesa i Imma Monsó

Divendres 21 d’abril, a les 18 h
Biblioteca Jaume Fuster

En aquest diàleg, moderat per la periodista cultural Anna Pérez Pagès, Sara Mesa i Imma Monsó conversaran a partir dels seus darrers llibres: La familia (Anagrama, 2022) i La mestra i la Bèstia (Anagrama, 2023), respectivament. Dues obres sobre que giren al voltant de la família i de la seva adaptació a l’entorn.

Hi col·labora: Anagrama

Sara Mesa

Sara Mesa, tot i iniciar-se en la literatura amb un llibre de poemes, és, sobretot, narradora. És autora de llibres de relats i novel·les que han rebut diversos guardons, com els premis Ojo Crítico de narrativa, Las Librerías Recomiendan o el Premi Cálamo. La seva obra ha estat traduïda a diversos idiomes.

Imma Monsó, considerada una de les escriptores de més vàlua de la seva generació literària, l’any 2013 va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura. Les seves obres han estat guardonades amb prestigiosos premis literaris, com el premis Prudenci Bertrana, Cavall Verd – Blai Bonet de narrativa i Ramon Llull.

La família

La família esdevé una instantània clínica i crítica no només d’una família de classe treballadora, i de la personalitat dels seus membres, sinó també de la seva complexitat, fragilitats, contradiccions, silencis, ferides i tradicions instaurades.

Es poden trobar altres llibres de l’autora al catàleg Aladí i a la Biblio Digital.

En La mestra i la Bèstia la protagonista, una jove mestra amb poca vocació, se’n va a treballar a una escola en un poble del Pirineu ribagorçà. I mica en mica anirà coneixent la vida i la convivència en un medi rural, i descobrint les cicatrius que la història ha deixat en els seus habitants i la comunitat que en formen.

Es poden trobar altres llibres de l’autora al catàleg Aladí i a la Biblio Digital.

Behrouz Boochani i Marina Garcés

Divendres 21 d’abril, a les 19.30 h
Biblioteca Jaume Fuster

En aquest diàleg, moderat pel periodista i escriptor Albert Lladó, Behrouz Boochani i Marina Garcés conversaran a partir dels seus darrers llibres: Cap altre amic que les muntanyes (Raig Verd, 2020) i Un món comú (Tigre de paper, 2022), respectivament. Dues visions complementàries d’un món en comú: de la denúncia de les injustícies que es cometen en nom de la llei a la construcció d’un pensament filosòfic basat en el compromís.

Hi col·labora: Raig Verd i Tigre de Paper

Behrouz Boochani, escriptor, periodista, intel·lectual, gestor cultural i productor cinematogràfic kurdoiraní, reconegut defensor dels drets  humans, és membre honorari del PEN Internacional. És autor del llibre Sin más amigos que las montañas, escrit en un centre de detenció d’immigrants prop d’Austràlia, on va passar sis anys.

Marina Garcés, filòsofa i escriptora, té com a pensament la declaració d’un compromís amb la vida com un problema comú. És autora de diversos llibres d’assaig, i amb l’obra Nova il·lustració radical va rebre el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d’assaig, ciències socials i humanitats el 2017

Cap altre amic que les muntanyes

Basat en l’experiència personal de la detenció il·legal que va patir l’autor al 2013, en un centre de detenció d’immigrants, Cap altre amic que les muntanyes exposa la violència i les injustícies que es cometen en el nostre nom amb l’excusa de la llei.

Es pot trobar aquest llibre també a la Biblio Digital i les traduccions a l’anglès i al castellà al catàleg Aladí.

Un món comú

En Un món comú l’autora revisa el seu pensament filosòfic fent-se les següents preguntes: «Com podem aprendre a dir nosaltres contra la identitat de grup que defineix i tanca el seu sentit? Com podem aprendre a dir nosaltres més enllà del reconeixement i de la defensa dels nostres»? 

Es poden trobar altres llibres de l’autora al catàleg Aladí i a la Biblio Digital.

13 Comments

  1. Esto de poner a dialogar parejas me ha llevado a soñar parejas dialogando. Mis últimas lecturas ya dialogan en mi cabeza. Sería un sueño verlas… ¡Me apunto!

  2. Dialoguem sempre que es pugui. I aprofitem els espais de diàleg els dies en que es reivindica la lectura a la nostra ciutat i als pobles. Visca sant Jordi 2023!

  3. Quines ganes de Sant Jordi i d’assistir als diàlegs! Molt bona tria, no sé per on començar1 Mil gràcies

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.