Carmona, Rocío
El cor de la Hannah
Barcelona: La Galera, 2012
Carmona, Rocío
El corazón de Hannah
Barcelona: La Galera, 2012
La Hannah Miller és Amish. Viu en una comunitat de Pennsilvania anomenada Gerodom County. La seva vida és tranquil·la fins que el dia del seu 16è aniversari coneix a en Daniel. En Daniel és un jove fotògraf de Seattle que té permís de la comunitat per fer un reportatge fotogràfic. La Hannah i en Daniel se senten atrets de seguida i inicien una relació secreta que portarà a la Hannah a desobeir les estrictes normes de convivència dels Amish. Quan són descoberts en Daniel fuig pensant que no pot fer res per salvar la relació i la Hannah és severament castigada pel seu comportament. Però ella no es resignarà i aviat prendrà una decisió molt important.
Encoratjada pel gust que deixa la lectura de la primera novel·la de la Rocío Carmona, La gramàtica de l’amor, no he perdut l’oportunitat de llegir el seu segon llibre un cop l’he tingut a les mans. D’entrada, llegint l’argument, sembla que ens trobarem amb una altra història d’amor adolescent però el cas és que la història romàntica és el teló de fons d’un relat al voltant del descobriment i la superació personal, de la recerca del camí de la vida per part d’una noia que fins ara ha viscut aïllada i molt protegida per una comunitat amb unes estrictes normes de convivència.
La Rocío Carmona fa una interessant descripció de la comunitat Amish sense aprofundir en excés. La informació donada desperta l’interès en el lector per saber més sobre aquest grup etnoreligiòs que es caracteritza pel seu estil de vida senzill, la seva indumentària i la seva resistència a les comoditats que proporciona la tecnologia.
El duet protagonista és l’amo de la història que, encara que narrada en tercera persona, es centra segons els capítols en els esdeveniments que viuen la Hannah i en Daniel per separat. La Hannah resultarà una persona amb molts recursos tot i haver viscut força aïllada i en Daniel, molt intens a la primera part, anirà perdent força a mesura que avança el relat.
Si la mirem amb ulls de persona integrada a la societat, la novel·la ens va presentant un seguit de personatges secundaris força estereotipats que deixen entreveure les intencions humanes, però si fem un exercici d’empatia i ens posem a la pell de la Hannah és fàcil fer-se a la idea de com de difícil pot resultar per a una persona que ha viscut a una bombolla de cordialitat i bondat enfrontar-se a les intencions ocultes que poden amagar els desconeguts.
Interessant també són les contínues referències literàries i musicals presents a tota la narració.
La resolució de la història potser no és la que el lector desitjaria però resulta bastant realista.