Nuño Gómez, Laura. El Mito del varón sustentador : orígenes y consecuencias de la división sexual del trabajo. Barcelona : Icaria, 2010

Laura Nuño ha escrit un llibre de títol suggerent que tracta de la incorporació de les dones a l’espai públic. Aquesta incorporació ha esdevingut una gran revolució per la societat, però malaraudament  una revolució incompleta.  

L’autora ens parla com aquest canvi només ha afectat a l’espai públic, però no a l’espai privat, on continuen els rols tradicionals. A més a més, aquest canvi ha anat acompanyat per una gran resistència al mateix, tant pel que fa a l’organizació de l’espai públic, com pel que fa a la corresponsabilització dels homes a l’àmbit privat.

I tot i que, si bé és cert que la participació dels homes a l’àmbit privat és cada cop més gran, aquesta encara se segueix considerant en termes d’ajuda al que se sobreentén que són responsabilitats femenines.

Això té com a conseqüència, entre d’altres, que les dones no gaudim a la feina tal i com fan els homes. Hem de gestionar mitjançant estratègies la conciliació domèstica i familiar,  perquè “paradójicamente a este escenario de prisas, renuncias y precariedad lo llamamos conciliar”

4 Comments

  1. Molt interessant i per reflexionar al voltant de la societat en què estem… Estem pagant el preu de la nostra “llibertat” econòmica i social amb el preu del no-temps i la feina dins i fora de casa…. Realment el preu de la dita “igualtat” a les dones ens surt molt car.

  2. “si bé és cert que la participació dels homes a l’àmbit privat és cada cop més gran, aquesta encara se segueix considerant en termes d’ajuda al que se sobreentén que són responsabilitats femenines” … crec que avui en dia hi ha molts home que ho discutirien, per sort!

  3. Sí, estic d’acord amb la teva opinió, afortunadament, però saps també que encara per a molts homes ajudar en les tasques domèstiques ja és compartir aquestes tasques

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.