El somni aventurer per excel·lència és Àfrica i així ho reflecteix Javier Reverte en aquest clàssic de la literatura de viatges.
A aquest llibre l’autor ens mostra la seva aventura que va viure durant uns quatre mesos per Uganda, Tanzània i Kènia descobrint històries del passat i mites de l’època colonial.
El llibre s’estructura en tres grans capítols que coincideixen en les tres etapes del viatge.
El llibre escrit de forma amena i plena d’anècdotes i històries que li van passant durant el viatge també es nodreix d’elements històrics al voltant dels pobles per on va passant descobrint-nos una visió desconeguda del poble africà i les seves costums , la seva evolució i occidentalització.
Aquest és el primer d’una trilogia centrada en Àfrica, “Vagabundo en Àfrica” i “ Los caminos perdidos de África” on coneixerem de manera amena molts aspectes desconeguts del passat i el present d’Àfrica.
Actualment l’autor ha estat guardonat amb el premi Fernando Lara per la seva darrera obra “Barrio Cero” on l’autor retrata la societat actual i ho fa de manera desoladora envers els agents socials: polítics, església, col·lectius,. etc.
3 Comments
Uf, aquest llibre, tot i que reconec que està molt ben escrit em va costar molt … de fet no el vaig acabar … però després d’aquest post, potser que li dono una segona oportunitat 🙂
Sóc l’Oriol de la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras, i com apassionat d’aquest continent el vaig trobar molt interessant quan el vaig llegir. Trobo que si t’agraden les dates i dades històriques és un llibre que pots gaudir. A més d’explicar les batalletes del blancs al continent negre també ens recorda la fascinant cultura comercial i de navegants del poble swahili.
Evoca molt bé i et transporta a una Àfrica Oriental que ja no existeix i que forma part de la memòria i dels llibres d’història..
Dins de la literatura de viatges, un fet que trobo interessant és la combinació que es dóna entre el “viatge exterior”, on l’autor ens explica i descriu aspectes geogràfics, històrics i socials de la zona, i el “viatge interior”, on ens mostra les seves sensacions més personals que experimenta durant el viatge.