Coberta del llibre En agosto nos vemos de Gabriel García Márquez

GARCÍA MÁRQUEZ, GABRIEL

Barcelona: Penguin Random House, 2024

Cada mes d’agost Ana Magdalena Bach pren el transbordador fins a l’illa on està enterrada la seva mare per visitar la seva tomba. Aquestes visites acaben suposant una invitació irresistible a convertir-se en una persona diferent durant una nit a l’any. Escrita en l’inconfusible i fascinant estil de García Márquez, En agosto nos vemos és un cant a la vida, a la resistència del gaudi i al desig femení. Un regal inesperat per als innombrables lectors i lectores del Nobel colombià.

Gabriel García Márquez (1927-2014), nascut a Colòmbia, és una de les figures més importants i influents de la literatura universal. Guanyador del premi Nobel de literatura el 1982, va ser novel·lista, escriptor de contes, assagista, crític cinematogràfic, autor de guions i, sobretot, intel·lectual compromès amb els grans problemes del nostre temps, i principalment, aquells que afectaven Colòmbia i Llatinoamèrica en general. Màxim exponent del realisme màgic. Entre les seves novel·les més importants destaquen Cien años de soledad, El coronel no tiene quien le escriba, Relato de un náufrago, Crónica de una muerte anunciada, La mala hora, El general en su laberinto, el llibre de relats Doce cuentos peregrinos, El amor en los tiempos del cólera i Diatriba de amor contra un hombre sentado. L’any 2002 va publicar la primera part de la seva autobiografia Vivir para contarla; el 2004 va tornar a la ficció amb Memoria de mis putas tristes, i el 2012 es van recopilar els seus relats en Todos los cuentos.

Divendres 6 de març de 2024, a la Biblioteca Gabriel García Márquez, es va homenatjar la figura de Gabriel García Márquez i es va presentar la seva novel·la pòstuma En agosto nos vemos. Hi van participar l’actriu Bárbara Lennie, l’editora Pilar Reyes, el dissenyador i pintor Gonzalo García Barcha, fill de Gabriel García Márquez, l’escriptor Héctor Abad Faciolince i el periodista cultural Xavi Ayén.

També vam aprofitar l’ocasió per entrevistar Gonzalo García Barcha al programa El Chinchorro de Ràdio Maconda.

7 Comments

  1. Crec que m’acostaré a aquesta magnífica biblioteca per gaudir de la presentació, visc molt aprop i es una meravella gaudir-ne

  2. Vaig llegir fa molt de temps Cien años de soledad i Crónica de una muerte anunciada i els vaig ben gaudir. Les altres novel·les del autor, més o menys, ja les coneixia, però aquesta no en sonava. M’apunto el títol i va a parar al llistat de lectures pendents.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.