Guies bilioteques

CICLES TEMÀTICS

Del 12 d’abril al 3 de maig de 2021 Parlar del virus del sentit implica encomanar la necessitat humana de cercar perspectives que ens inspirin sentit a la vida i que fonamentin l'esperit de confiança i recerca interior. En l’actual situació d’incertesa i fragilitat, això es fa més necessari que mai, especialment entre la població jove. A través de l'espiritualitat, l’art, la literatura o l'activisme, les persones convidades ens mostraran diversos camins a través dels quals explorar aquesta cerca vital.

VISIONS DE LA CIÈNCIA

Aquest cicle explora com la història ens pot ajudar a entendre la ciència no com una activitat infal·lible i sense incerteses, sinó com a una activitat feta per éssers humans i, per tant, subjecta a implicacions i interessos polítics i socials. L’objectiu és mostrar la ciència en tota la seva complexitat per així disposar d’eines per enfrontar-nos críticament tant a les teories conspiranòiques i anticientífiques, com a les utopies d’un futur científic i tecnològic de flors i violes.

GENERAL

La síndrome de Down és una alteració genètica produïda per la presència d’una còpia addicional del cromosoma 21. És el trastorn genètic més comú i la causa principal de discapacitat intel·lectual. Se’n diu “Down” pel Dr. John Langdon Down, un metge anglès que va identificar per primera vegada aquest conjunt de símptomes l’any 1866.

APARADOR

Aquest mes de març de 2021 es commemora el 150è aniversari de la Comuna de París, la qual Karl Marx va arribar a definir com «l’esdeveniment més gran de segle XIX». Del 18 de març al 28 de maig de 1871, un moviment insurreccional va governar breument la ciutat de París, instaurant el socialisme autogestionari, el primer cop a la història que la classe obrera agafava les regnes d’una gran metròpolis europea.

BUTLLETÍ

Les editorials: Animallibres, Astronave-Norma Editorial, Baula, Blackie Books,Combel-Bambú, Cruïlla-SM, Edebé, Océano, Zahorí Books ens presentaran les novetats per a la franja d’edat de 7 a 10 anys. Amb la presència d’Enric Boluda de la Llibreria Abracadabra. Organitza el Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil. Serà el divendres 12 de març de 10h a 13,30h i es podrà seguir en directe a través del Canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona